Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 135
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • В градината...
Грийни, ех, че хубаво, ще си имате малка принцеса на батковците  Heart Eyes

Ние днес бяхме на ФМ и се мятахме като луди Ми тъй, аз вдигнах от притеснение кръвно и малкото полудя.
Много беше сладка като си сучеше нещо.

# 661
Магнезият в ранна бременност вреди на изграждането на сърдечно-съдовата система и затова не се приема Peace
а знаеш ли кога горе долу го пресписват newsm78  след в 2 дена влизам 20 г.с.

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 22:28 от shinzou

# 662
  • В къщурката на хълма на феите
А по това време вече може само че пак по предписание от лекар Peace

# 663
А по това време вече може само че пак по предписание от лекар Peace
е да ще я питам първо.тя може и друго да ми предпише.благодаря Меци   bouquet

# 664
  • NE
Перу Браво на госпожицата. Само така да сте и занапред.Сега отпусни душичката.

# 665
Грийни ха дано да си остане розов цвета на гащите до последно  Wink  Hug

Перу ти пак няма да се притесняваш така излишно. А то малкото хубаво че си е по мърдало повече, че поне да му се порадвате на ехографа  Heart Eyes

Кашмирче ще ги изчистите с нещо дет ще ти даде лекаря. Вторник не е мн далече  Hug

Аз пак каква съм шматка  ooooh! Забравих да питам за резултатите от пресявката на стерилната урина, и дали сега има нещо, ама то ако имаше в сегашната те щеше да кажат де. Ама аз пак все си намирам за какво да си мисля  Confused

Иначе с покупките съм почти при края, останаха някакви дребни нещица още, но като цяло, особено каквото ми е нужно за болницата го имам вече. Само да изпера дрешките и да прибера всичко в чантата.

По отношение на термометър какъв ползвате?
Взех такъв за ухо, какво е вашето мнение.
Коритце си търся още, че не мога да си намеря обикновено коритце кат в бг. Все такива мн мънички, пак аз искам обикновено, поголемко, че да го ползвам по-дълго време. За начало имам стойка, поставка за в коритцето.
Абе по практичните неща съм аз Wink
За начало си взех само едно шишенце, стерилизатор няма да ползвам, особено пак ако успеем да се кървим благополучно, някакви дребни неща ще си ги изварявам и толкоз.

Почнах да надничам и темата на мамите  Blush

Бяхме днеска на лекции, и днешната тема беше за кърменето, доста полезни неща чух. Особено че може да си държиш бебето непосредствено след раждането на гърдите, че само да засуче до един час, стига да няма усложнения при раждането, след това вече го вземат за стандартните процедури и си ти го връщат, като пррз цялото време бебето е с майката. Та и да решат да прибързат и да го вземат, може да реагираш и нямат право да се намесват. Абе радвам се, че ще раждам тук, където на първо място са винаги бебето и майката. Е сега дали ще е така и на практика, ще разказвам след като мине раждането  Wink
Пак от понеделник съм на уроци за самото раждане, та да видим там дали ще науча нещо ново или не.

Олеее цял ферман съм написала  Laughing

Хайде хубав ден от мен и бойната ми македонска мома, че ние да спим вече  Hug

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 08:27 от maresr

# 666
  • NE
Маре Много е важно да сложиш бебето на гърда възможно най-скоро след раждането. В началото може и да не засуче от раз, но с много търпение и упорство се получава. Също и ти бъди спокойна зареди лактацията. Имаше една книжка "Азбука на кърменето", много ми помогна в родилното.
Термометъра за ухо е супер инвестиция. Ние сме с обикновен и много зор виждам за да премеря Т, но в началото са по-покорни мъниците. А ваничката и аз исках да е по-голяма, но стойката ми беше неудобна. Сега е лесно като седи сам, но това само му дава предимство да плиска с ръце и крака. Разбирам защо бързо майките преминават към къпане във вана или под душ.

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 08:04 от Flower Fairy

# 667
  • В къщурката на хълма на феите
Аз ползвам обикновен електронен термометър и меря в дупето, по-точен начин за мен няма и само на него се доверявам ..
Относно коритцето - вярвяй ми колкото по-малко корито в началото, толкова по-добре .. Ема имаше три корита за различни етапи, понеже първия път, в който я сложих в голямо корито се стресна и плака ..

# 668
  • NE
Подкрепям Меци. В дупето е най-точно, няма спор. Когато се усъмня винаги там меря. Peace
А за ваничката да се доизкажа, че Вилито се губеше при първите бани в нея. Докато ме оперираха майка и сестра ми го бяха изкъпали в една 10 литрова кофа, която ползвах за дупето. Laughing

# 669
Имах вана з... От скъпите... Ортопедична със стойка... Дрън дрън... Къпех на ръце, а напоследък ползваме за вана един надуваем басейн и не за друго, ами за да си охрае... Ваната барабар със стойката замина за Хасково и седи опкавана за подарък за братчедите, безполезността и се равняваше на твърдият и голям повивалник.... Виж има едни мини вани на ОК за къпане- ако ще се хвърлят пари, по добре - тях , иначе и един леген и кофа са по полезни и удобни от тея огромно вани за бебе колкото една педя. То една чаша вода му трябва и е изкъпано! Най добре помолете в родилното да ви научат да къпете на ръце, мен там ми показаха и изкъпах веднъж Ивейнката и след това, докато почне да сяда/ към 5 мес. / така си я къпех

# 670
Оф, много ми се спи от едно известно време. Май сега ми започва сънливия период. smile3507

И при мен стана така тази седмица. Определено не е от адаптацията след толкова почивни дни, защото снощи се размазах в леглото рано-рано, а се бяхме нагласили да стоим до късно. И тъкмо реших, че гаденето ми май е изчезнало напълно и след 1/3 от вечерята се започнаха едни истории...  ooooh!
Накрая заспах с кокошките.
Забелязах, че това със сънливостта идва веднага след като съм хапнала каквото и да било - сутринта в офиса забърсах една мандарина и след това не можех да си държа очите отворени въобще.

# 671
  • В градината...
Какъв ми е проблемът да къпя бебка в банята на мивката  newsm78 Имаме мивка с голям плот, удобно е, мивката е като ваничка ...

# 672
Абсолютно никъв , напротив ще си спестиш много ненужни мъки и грижи Wink

# 673
  • При моето слънце
И аз съм на мнение, че е необходимо най-обикновено корито. С Мишо ползвах ортопедично, е, няма по-неудоно нещо. Къпах го във ваната с бебешки шезлонг. Сега ще тряба да купим корито със стойка, защото пролетта се наложи да махнем ваната, а няма да ми е удобно коритото да е на земята.
Честита радост на Пустинно цвете!
Грийни, радвам се за добрите новини от прегледа, дано си останат такива предположенията за пол.
Маре, започна ли периода на гнездене?

# 674
  • В градината...
Майка ми е голям майтап - каза да сме пуснели една чешма в детската, че да не разхождаме бебето изкъпано  Joy Вече започват да изкукуригват. Ми ние имаме парно и навсякъде е топло. А и бебка няма да спи в детската, която е на долния етаж, а при нас.

Общи условия

Активация на акаунт