За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

  • 106 557
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 4 304
Преди време бяхме правили, но тези семки ме побъркаха и отвратиха.
Опитай с малко, че да не хвърляш после.
Направи си компоти, ако обичате. При нас се ядат в промишлени количества, пък 10 кг не е толкова много. Ако няма загнило, може да се запази доста време. Нареди го на тънко и на проветриво.

# 586
# 587
  • София
  • Мнения: 1 832
Търся рецепта за люти чушлета - сурови, киселички, най - често съм виждала/ яла такава от по-кръглите, светло зелени, някои ги наричат "бонбонки".

# 588
  • Мнения: 2 208
Оцет до долният ръб на буркана или малко повече, лъжичка сол, лъжичка захар, надупчваш бонбончетата с игла тук там, махаш дръжките, отрязваш, слагаш черен пипер, подправки, копър или магданоз, доливаш с вода, втасват си и стоят с години. Разклащаш от време на време Hug Давам рецепта за бурканче от лютеница.

# 589
  • Мнения: 4 859
Здравейте ,пак идвам да търся съвет.Може ли да препоръчате марка капачки за буркани,тип компотени,от които сте доволни.В сряда ще затваряме туршия, с аспирин като краставичките,и не ми се иска пак да изхвърляме пакет и половина въртящи се Sad

# 590
  • Мнения: 9 446
на Роси ползвам  Peace

# 591
  • Мнения: 4 304
Аз почти не съм имала проблем с капачки за буркани тип Омния, независимо от фирмата производител. Много рядко на някой буркан ще се върти и ще сменям една-две. Понякога ползвам и стари, обикновено за зеленчуците.
Предишни години само веднъж засичах, но сега по два пъти и после с опакото на ножа или края на машинката минавам по ръба.Проверявам, ако пак не е добре минавам от вътре и отвън още веднъж.

# 592
  • София
  • Мнения: 1 832
sisitons, благодаря ти.

# 593
  • Мнения: 1 703
Оцет до долният ръб на буркана или малко повече, лъжичка сол, лъжичка захар, надупчваш бонбончетата с игла тук там, махаш дръжките, отрязваш, слагаш черен пипер, подправки, копър или магданоз, доливаш с вода, втасват си и стоят с години. Разклащаш от време на време Hug Давам рецепта за бурканче от лютеница.
А за феферони дали ще е подходяща рецептата? Аз люто/чушки не ям, но искам да изненадам половинката.

# 594
  • Мнения: 2 208
Не знам на кое викаш феферони, ако са дълги лютички, да става. Аз съм правила рибкии бонбончета, даже някои се вакуумират, не знам как newsm78. Нищо им няма година Peace, че и повече....

# 595
  • Мнения: 1 703
Да, дълги, тънки и люти Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 596
  • София
  • Мнения: 2 016
А ако г изпека малко преди това лютине чушки.Смисъл тук таме за аромат дали ще станат?Иначе аз така правя бонбонките,но само тях съм правила.

# 597
  • Мнения: 2 208
ето тази рецепта е чудо, не съм яла нещо по-вкусно, а по принцип не ям люто Wink
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/08/blog-post_17.html
да благодарим на Пепчо Hug

# 598
  • Мнения: 154
Търся рецепта за чушки за пълнене в буркан, имах я но я изгубих  Sad, соляваха се и престояваха 24ч но после не помня продължението  Embarassed, помагайте моля  bouquet

# 599
  • Мнения: 1 781
*Dobby* е написала преди време, следната рецепта:
Цитат
Аз съм ги приготвяла по следния начин -
пиперките са измити и почистени от семките;
смесвам равни количества захар и сол в купичка,
сипвам с лъжица в пиперката,
разтръсквам я колкото да полепне част от сместа,
неполепналото количество го изсипвам в купичката/и ползвам за следващата/,
пиперките нареждам в тава с върха нагоре, така престояват цяла вечер.
На сутринта са пуснали сокче и са поомекнали,
редя ги в буркани, доливам от сокчето и запечатвам,
заварявам 10-ина минути.
Другият начин е да се бланшират в подсолена вода,
така поомекнали се редят в буркани, долива се водичката,
запечатват се и се заваряват.

Общи условия

Активация на акаунт