За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 106 555
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Харесах тази рецепта http://www.edimdoma.ru/retsepty/67405-ogurtsy-v-ogurtsah.
Посъветвайте ме вместо пластмасови капачки как да затворя.

# 601
С капачка на винт или с обикновенна.
Според буркана - каквато му става.

# 602
Преди седмица правих мариновани камби и карфиол.Вчера решихме да отворим едно бурканче за проба и се оказа,че когато съм правила маринатата съм объркала количеството на водата в рецептата.Та сега продукцията ми е доста солена и кисела.Направих 17големи и 5малки бурканчета.Мога ли да ги оправя по някакъв начин или при отварянето и преди консумирането да обезсолявам с вода?Друго не ми хрумва.Ако ги отворя сега всичките и отцедя цялата марината и я кипна пак и да заливам зеленчука се притеснявам.че камбичките няма да са вече хрупкави а много ще омекнат.
В почивните дни правих салатата десятка на Джемма и маринованите пържени чорбаджийски чушки на Пеп-чо.
Салатата я правим от години-за нашият вкус намаляме количеството на патладжана и увеличаваме лукът.Зимата е перфектна за миш-маш.
С чорбаджийските чушки експериментирах защото вече направих доста бурканчета както само пукани така и хрупкави.Затова реших да комбинирам между тези две рецепти.http://pep-4o.blogspot.bg/2011/07/blog-post_20.html   http://ninfil.blogspot.bg/2013/08/blog-post_27.html .Изпържих ги по рецептата на Пеп-чо а при затварянето в буркани им сложих  и сирене.Направих 3 буркана за проба.След седмица ще опитаме и ако ни хареса ще правя пак,че доста чорбаджийски има тази година в градината-нямат обиране.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 15:48 от qvili

# 603
Моля помагайте, търся рецепта за туршия която да сладни, зеле с моркови и чушки но пак да е сладко, една колежка правеше такава и всички много я харесахме, благодаря  bouquet

# 604
qvili, при мен се беше случило веднъж и аз преди ядене ги обезсолявах т.е слагах в студена вода и сменях няколко пъти. Иначе рискуваш да ги съсипеш, но това е мое мнение, нека и други се включат.

# 605
И аз така - обезсолявала съм във вода през зимата, когато почнем да ядем туршиите.

# 606
  • гр.Пловдив
Здравейте,
Знаете ли 1кг печени чушки на колко кг. сурови отговарят?

# 607
# 608
Здравейте,
Знаете ли 1кг печени чушки на колко кг. сурови отговарят?
Когато решим да правим печени белени чушки, предвиждаме за компотен буркан тип "Омния", 2 кг чушки. Може и малко да останат, но определено 2/1 е.  Това за купен пипер, ако е домашен, той е и по тънък обикновено.

# 609
  • Русе
Зимнина

Туршия от сладки чорбаджийски чушки

Туршия от люти чушлета

Туршия от люти чушлета с бяло грозде

# 610
  • Русе
Туршията на мама.

# 611
Момичета, може ли някой да ме посъветва дали сорта зеле Глоб Мастер става за направа на кисело зеле? Предстои ми да взема на майка ми зеле, та имам една приятелка, която може да ми продаде такова. Аз обаче незнам дали този сорт е подходящ за кисело зеле???

# 612
Момичета, може ли някой да ме посъветва дали сорта зеле Глоб Мастер става за направа на кисело зеле? Предстои ми да взема на майка ми зеле, та имам една приятелка, която може да ми продаде такова. Аз обаче незнам дали този сорт е подходящ за кисело зеле???
За пръв път чувам такъв сорт зеле,не че съм много компетентна...Но една година ,приятели ни продадоха зеле,което беше много твърдо(сбито)и до пролетта не втаса.Оттогава само тип ''кьосе'' българско купуваме.Главите му са меки при натиск..и още ние го правим месец ноември .Но може по-компетентни да те посъветват по-добре Peace

# 613
Баща ми преди време беше говорил с някакъв производител и той му споделил, че зеле " кьосе" не отглеждат защото е много леко. Беше си допълнил бидона обаче с няколко твърди зелки, които така и не станаха кисели.
За това няма много информация, пък може и да става.

# 614
Наистина е меко кьосето, но си го харесвам и това е "моят" сорт. Simple Smile А неизвестното бих го пробвала, преди да купя по-голямо количество.
Консервирате ли червено цвекло, моркови и доматен сок заедно и трябва ли предварително варене на цвеклото?

Последна редакция: нд, 25 сеп 2016, 09:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт