За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 354
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
И при нас кьопоолуто е само патладжан и чушки, аз слагам оцет, затова домати въобще не ми се връзват в картинката.

Много му отива чесън, орехи и магданоз, страхотно става  Peace

# 106
  • Балчик
Да,  така е. Но за мен също кьопоолуто е патладжан със сол, оцет, олио и лук или чесън. Понякога го разбърквам и с майонеза. Но понякога също с пипер смесвам. Всичко консервирам натюр и отделно, а комбинациите през зимата са според случая. Simple Smile

# 107
И аз замразявам всичко отделно  Peace

Много вкусно става и само пасиран патладжан с майонеза и скилидка чесън. Маже са на филийка и е уникално  Crazy

# 108
чушките в плик, отделно  Blush
зимата мога да си ги комбинирам както си искам  Blush

за "модерния" чушкопек прочели ли сте?

Скрит текст:
от форума е, но не помня кой е автора  Blush
закачвате чушките на скарата/решетката на фурната, използвате дръжките за закачалки.
слагате скарата на по-висок ред, така, че чупките да не опират в дъното. оставяте тавичката отдолу - да капе в нея и печете на макс, на вентилатор.
люспата "сама пада"  Blush

Идеята за модерния чушкопек ми допада много, ти пробвала ли си?

Момичета, дайте рецепта за парен патладжан. Миналата година правих два вида, но много мазен стана.

# 109
без оцет Peace
за кьопоолуто. Но по моя вариант трябва да престои със солта и чесъна, за да има по-силен вкус

# 110
Аз лично слагам много малко печен домат в него и то червен, една година сложих зелени домати и всички буркани бомбаж. От тогава само във фризера печен патладжан, по 8 зелени печени чушки и понякога по едно доматче , ама повече без него Wink. Вадя размразявам, меля на чопъра и оооо чудна салатка или там кой как си го нарича, слагам чесънче, майонеза или зехтин, може лимонов сок.
Сега правя лютеница с готово пиперково пюре, ще видя какво ще стане всичко на око наслагах пък ще видим. Ако стане ще ви напиша пропорции.  Hug

# 111
 smile3521
ММммммммм, много вкусно звучи.

Успех с лютеницата!

# 112
Направих я, хубава стана струваше ми 10 лв. Излязоха 20  бурканчета, може и повече да са, Доволна съм Wink

# 113

с готово пиперково пюре,:hug:

От къде го купуваш?

# 114
  • Балчик
Преди малко се върнах от пазара със сини сливи за сладко, 10 кг патладжан, 1о кг домати за сок и 5 кг за мариноване. отивам да се мятам на черешата. Simple Smile

# 115
  • Пловдив
Преди малко се върнах от пазара със сини сливи за сладко, 10 кг патладжан, 1о кг домати за сок и 5 кг за мариноване. отивам да се мятам на черешата. Simple Smile
Джемма, дай рецептата за сладко от сини сливи  Wink

# 116
  • Балчик
Не зная дали ще ти допадне моята рецепта, но аз го правя така:
1 кг сливи смилам на комбайна, прибавям 1 кг захар и 1 ч.ч вода.  Слагам тавата във фурната и пека на 170 гр до определена гъстота. Наливам вряло в буркани, затварям и обръщам.
Не слагам лимонена киселина! Не намалявам захарта. Смилам плода, за да става за мазане- ползвам сладката за рула и други сладкиши, пречат ми целите парченца плодове. По този наин правя всичките си сладка, без зелените смокини.

Ето днешната доза от 1,5 кг сливи.

Готов ми е  и доматеният сок - от 15 кг домати - 13 литра хубав гъст сок. Доволна съм.

След малко ще направя маринатата за маринованите домати и патладжанът остава за утре.

# 117
  • Балчик
Маринованите доматки готови за прибиране на хладно.

# 118
Джемма, ще видиш ти  Wink, когато почна да пускам и моите снимки!
Сладкото ти изглежда прекрасно, а доматите... леле!

И аз правя сини сливи на фурна, в целия вариант, но ще пробвам и мелени като твоите. Четох, че някои слагат оцет. Хареса ми като идея, защото няма нужда да се разтваря като лимонтозуто, ябълковият придава интересен мирис - поне на тестени сладкиши. Може в сладко да не си личи де. Пробвах с оцет - няколко пръскания - за сладко от вишни, но при тях и без киселина си става.
Мммм, много хубави домати! Crazy

# 119
Момичета тази година доматите дадоха толкова много, споделете рецепта за домашен кетчуп...това ми хрумна , вече почти 100кг домати консервирахме- повечето изварихме на пюре.  chef

Общи условия

Активация на акаунт