За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 514
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
определено малко хора ползват стевия, за да могат да ти дадат отговор  Grinning Ние завъдихме коренчета на село, но  Mr. Green само като растение си го отглеждаме сега, не съм го ползвала за нищо

# 361
Правите ли краставички без варене, или тиквички патисон?

# 362
Правите ли краставички без варене, или тиквички патисон?
Да, аз правя краставички без варене. Peace

# 363
Момичета, решила съм да правя сиропи на децата, но нямам малки бутилки. От къде да купя?

# 364
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, решила съм да правя сиропи на децата, но нямам малки бутилки. От къде да купя?

http://www.gpack.bg/bg/b1061/butilka-za-sokove-250-ml.html
http://powertunebg.com/

# 365
Продават сокове в стъклени бутилки, аз тях използвах за сироп.

# 366
Всичко правя в буркани. После може да се прелее, за да е по-удобно за ползване.

# 367
Благодаря, момичета. Намерих това, което ми трябваше.  bouquet
У дома купени сокове не се пият, така че ще купя празни бутилки, най-вероятно от тези с капачки с винт.

# 368
Бирени бутилки не ти ли вършат работа?
Аз след като свършат по малките налични, пълня в тях.

# 369
Бирени нямаме, но ще се разровя за бутилки от Самърсби. Аз каквото съм имала съм дала на майка ми свекърва ми, направих и 40 бутилки сок от бъз и запасите се изчерпаха Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 08:56 от Кайлис

# 370
Бурканчета от бебешка храна вършат идеална работа за сиропи. После само наливаш в чаша или кана и разреждаш с вода.

# 371
  • Варна
Здравейте дами, мисля да правя мармалад от кайсии. Имам около 20кг. Смятам да налучкам количеството захар, ако някой има опит с мерките, моля за съвет. Трябва ли да беля кайсиите или може просто да си намачкам с пасатора?
Всъщност, една читава рецепта няма да ми е излишна, май май...

# 372
Здравейте дами, мисля да правя мармалад от кайсии. Имам около 20кг. Смятам да налучкам количеството захар, ако някой има опит с мерките, моля за съвет. Трябва ли да беля кайсиите или може просто да си намачкам с пасатора?
Всъщност, една читава рецепта няма да ми е излишна, май май...
Няма нужда да белиш. Ако искаш гладък мармалад, действай с пасатора или с месомелачка. Ако искаш конфитюр, т.е. да се усещат парченца, само нарежи кайсиите на половинки или четвъртинки. Количеството захар зависи от сладостта на самия плод и от вашия вкус. Ако са добре узрели и сладки кайсиите, аз бих сложила не повече от 5-7 кг. захар, но ние не обичаме много сладко. Ако сложиш 10-12кг., ще е толкова сладко колкото са купешките конфитюри. Това горе-долу може да те ориентира.

# 373
Аз винаги беля, но правя от 1-2 кг. 20кг не бих си причинила да беля. За захарта Уишмастър е казала.

# 374
Трябва и много да се внимава с кайсиите какви са.
Има едни, които имат една бодлива жилка, когато се сварят. В компот се усеща, в сурово състояние, не.
В сладко, мармалад е ужас!
Не ти завиждам, но 20 кг мармалад не са ли множко?
Защо не си направиш нектар или сок, или пък сироп?

Общи условия

Активация на акаунт