Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 122-pа тема

• 174 119
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Пак сме на шаран, този път пържен

Много ми хареса идеята на  Rossonera за японската запеканка, ще пробвам.

# 406
  • DE
Сарми за днес и за утре

# 407
avon0, сложих сладко от шипки, както беше написала Нели, само че не от калъп, а от бурканче. Само такова намерих. Намерих на калъп единствено ябълков, но за следващата партида, която смятам да е съвсем скоро.
matze и ние сме на сарми от днес за утре, само че постни.  Whistling

За днес Салата с рулца от раци и кисели краставички

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 08:44 от Love`s Green Kitchen

# 408
Прядоха ми се сарми...
Аз съм на коледна вълна с вкусните ванилови кравайчета на Наталина:

и хляб от бяло брашно, ръж и лимец:

# 409
И на мен ми се приядоха сарми. Купих си месце и утре ще направя  Heart Eyes

За днес да покажа само френски макарони

Сложила съм едни милинки да се пекат. Ще правя и боб с джолан на фурна и питка, но не знам дали ще стигнат до снимка.

# 410
направо завивай месо в зелев лист,  няма да сбъркаш  Peace
midkoo, като има желание и необходимост  Laughing (от изхранване) човек се справя, няма начин.  Peace благодаря ти  Grinning но ето placebo7 е за букет   bouquet задето бие белтъците на ръка! Признавам си, че не бих го направила, не че не съм била, но сега няма да се хвана  Mr. Green ще забравят за забравени сладки.
avon0, това, че не стига до снимка е добър знак  за  харесвана манджа  Wink вече ти е Коледно   Hug а сладкиша е много сочен!
Тайна, жестоко пиле си направила (пак)   bouquet
choppi, ваниловите кравайчета на ръка ли оформи, или във форма?

От последните дни у нас - рулца от сьомга с млечен крем и топеница с пармезан до тях

шишчета от риба и рулца от раци , с гарнитура - картофеното пюре на баба (с чесън )

рибена чорба без маслините

мекици от неделя  Grinning

картофена салата с лимонец вътре по Кристал   bouquet

пържен шаран (надявам се да е последната риба за месеца )

минестроне  Grinning различната супа, нова за у нас, но харесана, защото е много гъста

сарми с кайма и ориз  и бял сос

крилца "3 лъжици" с кофти нощна снимка........

и снощи направих нова, поредна доза от конфитюра от червено цвекло и лук

# 411
  • сред люляците

От мен домашна баничка със сирене и тестени розички със салам по рецептата на http://ilrai.blogspot.com/2012/02/blog-post_11.html
Скрит текст:
от едно и също тесто са и са многоо вкусни и мекички  newsm74  newsm64

Много са хубави розичките! Благодаря, че се довери на моя рецепта   bouquet А не съм се сещала да опитам това тесто на мекици. Благодарско за идеята!

Как ми се падна да се отчитам с това простичко кисело зеле с ориз на фурна  точно след Пепи  newsm78

Ако мекиците ти са постни, ще си ръфна една  Crazy

matze, много вкусни сармички!
Даре, спри се с тия сладки, направо ме побърка вече! Не знам как ще издържа до Коледа   bouquet
choppi, чудесни кравайчета!
Тайна, от теб си взимам патладжан.   bouquet

# 412
  • Бургас
*sve* , радвам се, че ти харесват спиралките. Чакам да видя кога ще ми дойде муза за меденките тая година. Simple Smile

Тайна, пилето ти е Връхтът! А с тая пилешка пастърмичка се пощурих. Първата замина, направих втората, чак свинската ми артисва!

Росонера, много хубава запеканката. Даде ми идея да си скатая време през почивните дни!

Пепи, от твоето меню.... всеки ден бих хапвала! Simple Smile
choppi, ах... кравайчета! Чудни, чудни!

midkoo, градски, завърнал си се с гръм и трясък! Simple Smile

простички яйца с лук

Охлювчета от бутер тесто

щруделчета

# 413
  • София
  Момичета, благодаря за пилето  Hug!Обикновено печено пиле си е, внука обича пиле всякак, а ако има и кожичка най-добре.

# 414
Пеп-4o, в тавичка са печени, но бая зор видях докато ги натикам вътре Simple Smile. Merelenda, страхотни макарони, браво. На мен ми се струват супер сложни, въобще белтъчените не ми се отдават.
Capt_Flint, чудни щруделчета, открадвам си идеята, имам едни кори в хладилника.

# 415
Привет, момчета и момичета! Hug

Големи красоти сте показали, чудя се откъде да започна с похвалите!

Тайна, обожавам патладжани и всеки път като покажеш, все се облизвам пред монитора. Издай, моля те, тайната как правиш патладжаните да изглеждат така сочни и хубави! Мариноваш ли ги предварително или има друг трик? Thinking

avon0, нали съм си фен на тестото, питката ти веднага ме спечели! Разкошотия! Heart Eyes

choppi, чудесни кравайчета! Така апетитно изглеждат, че ме вдъхнови да правя сладки и аз... ooooh!

Merelenda, много хубави макарони! Поздравявам те за смелостта да се захванеш с тях! На мен ми се виждат трудни и сложни и все не мога да се реша да опитам. Blush

пеп-4о, и на мен ми хареса твоето минестроне! Когато реших да готвя таква супа за първи път, изчетох една камара рецепти и нямаше две еднакви. Накрая си сглобих моя рецепта, сбирщина от няколко други. Твоята публикувана ли е в блога? Thinking

ilrai78, простичко зеле, викаш? Дай го насам, няма да ти го върна! Изглежда чудесно! Peace

Capt_Flint, тези твои щрудели са направо шедьовър! И видът, и снимката, вероятно и вкусът... Абе, направо сичкошес! Laughing

Ето и моите предложения:

Домашни пелмени:

Пиле със зеленчуци в сладко-кисел сос:

И една простичка лещена яхния:

# 416
 Grinning и ние довечера сме на лещичка  Peace минестронето - да, в блога е.  Много ти е апетитно пилешкото  Heart Eyes
choppi, отказвам се тогава от форма, ще си ги правя на ръка  Peace

# 417
  • Ирландия
Здравейте!
От мен едни соленки с крем-сирене,станаха страшно вкусни:

и крем-пита със сушени сини сливи и крем ванилия:,Божествен вкус!
Ползвах тази рецепта:
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=828-krempita-sus-susheni-sini-slivi

и парченце:

Последна редакция: чт, 11 дек 2014, 18:08 от Mishi 74

# 418
  • София
Хрупкави пилешки хапки.

Windy,не мариновам,просто намазнявам обилно тавата от печката, посолявам я и нареждам кръгчетата, пак посолявам,вече кръгчетата, поръсвам с олио и пека на 200 градуса, долен реотан с вентилатор.10 минути след началото ги обръщам със шпакличка,за да хванат загар и от другата страна.Загарът се получава от напечената тава.

# 419
Windy, пилето със зеленчуци и ориз направо ми взе ума... Изглежда прекрасно!
А, Пепи, този конфитюр ще взема да го опитам! Така и така ми се налага да хапвам едни определени продукти в момента, а сред тях са точно цвекло и лук. Simple Smile

Портокалово пиле

http://mousseofcoloursanddreams.blogspot.com/2014/12/blog-post.html

Хубава вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт