Отговорност един мъж има САМО към децата си защото майка им е пълнолетна.
Тук вече не съм съгласна. Ако искаш да знаеш защо, питай.

Защо не си съгласна? Ако аз поемам ангажимент към нея значи искам и тя да поема. Е аз да не съм малолетен че тя да отговаря за мен? Опираме пак до там че жената първо я обгрижва баща й, после мъжа й я тя пищи че натиснала копчето да ,,изпере гащите на мъжО,,. Ми кат не искаш не се жени, не раждай, остани си при мама и тате или се набутай на банката за собствено жилище и си пери собствените гащи.
Не съм съгласна, защото ако си оставил децата ти да ги отглежда бившата ти жена, отговорността е към тях в пакет. Нали се сещаш, че ако страда тя, ще страдат и децата ти? Следователно, няма бивш негър и бивша жена. Един отговорен мъж, не казвам свободно разведен, а отговорен след развода, трябва да продължи да държи под око нещата, случващи се в бившото му семейство и да продължи да помага. Току виж бившата взела, че довела някой алкохолик или домашен насилник да ти отглежда децата - Бог да пази. Това е само елементарен пример. Току виж, тя станала алкохоличка от беднотия и проблеми. А майката и децата са като скачени съдове. Говоря по принцип - хора всякакви, случаи всякакви.
А когато децата станат пълнолетни да, нямам против твоето виждане по въпроса. Тогава бившата жена и бившият мъж заедно трябва да ги държат под око и само да ги насочват, ако има нужда. Отговорност един към друг вече нямат, щото и малки деца нямат - имат пораснали деца, със собствен живот и е време тези двамата да се разделят вече окончателно.