Отговори
# 540
  • София
Момичета, много ви благадаря за докторите, който ми препоръчахте. Ориентирах се към две дами, но ще е за 2015 Laughing . Края на тази седмица заминаваме при свеки  Flutter и ще си върна чак след Нова Година, тъкмо в рамките на 4 дена съм събрала три прегледа - ФМ, ФЕ и ЖК.

Тези дни се вглабих в темата раждане. Отнесах се и да си призная малко ме напрегна. Но колкото повече информация имам, толкова по-спокойна съм. Peace

Относно чайчетата, особено ако искате и разхлабващ ефект пробвайте с ошав. Аз не го харесвам затова пия детски плодови на Биопрограма, но рядко, компоти също. Фен съм на бутилираната вода.

И ние вече ритаме отчетливо, и ММ го усети. Вечер бебка е доста активна, не ме оставя на мира за секунда  Joy
Относно мазилата, казвала съм го и преди предпочитам олио, защото прави кожата сатенена. Олиото п/в стии на Икаров мерише твърде силно на лавандула  Sick затова когато го изхабя, пак ще си взема бадемово олио.

# 541
 Blinding Напълно те разбирам и аз не ям месо много и моя сега от 129 падна на 118 и АГ ми предписа Биозин мама ,макар че още не ми беше видяла резултатите  Laughing явно по нещо др е усетила че ми трябва желязо .
Интересно при нас ММ кога ли ще усети малката всяка вечер до като си лежим в спалнята той си пие за лека нощ и я гали с умисъл да рита .Вчера след падането ми почна да рита по силно чак ми мести ръката та ме успокоява че добре  милата мамина . Hug Hug Hug HugНо се надяваме и тати да усети скоро все пак всеки ден и говори някой път аз го карам но в повечето случай сам си слага ръката мн сладко защото той хич не чувствителен или нежен . Hug Hug HugОбичкам си ги и тримката  бебо,тати и шаро . newsm76 newsm76 newsm76 Two Hearts

# 542
Четох някъде, че по това време, бебчетата започват да чуват- радват се на приятните звуци и се стряскат от по- силните, вълнуват се, заедно с нас, усещат емоциите ни и реагират на тях. Така, че, мами, говорете им, пейте им, пипайте ги през коремчето, а те ще ни се отблагодаряват с все повече ритничета Simple Smile

# 543
  • София
 ooooh! ooooh! ooooh! днес пуснах ПКК и урина и сега гледам резултатите онлайн. СУЕ ми е 42 (реф.стойност 2-15), означава ли това, че има "възпалителен процес" или е свързано с желязодефицитна анемия, за която моята АГ имаше съмнение в начало на бременността, тъй като майка ми и баба ми имат и хемоглобина ми винаги е бил около и под долна граница. В 10 г.с. желязото ми беше добро. Сега желязо не съм пускала, а другото е: хемоглобин-100(реф.120-160), хематокрит-30,3(реф.35-47), еритроцити-3,57(реф.3,9-5,9), а ср.Hgb. конц. в ер. И ср.Hgb.съдър.в еритр. са точно на долна граница.
Това което ме притеснява е СУЕ да не и инфекция, последно ми беше висок, когато бях с пилонефри Sad  newsm78

Нушинка, ти как си? Имаш ли яснота по твоите съмнения?

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 17:39 от danielka_88

# 544
Хммм Теди да ти кажа честно не знам за Twinginns дали е енергизиращ, но се съмнявам. Сега погледнах в работата -чаят ми е на фирма Westcliff и е от хибискус 43%, шипка 33%, портокалови кори, ябълка, лимонови кори и плод на бъз.
Евтинджос е, тук от Супер съм го купувала и не съм гледала специално какъв е. В торбички е, защото е по-практично в офиса от насипния.

# 545
И аз така четох, че бебоците вече чуват, затова почнах да пея, но ще трябва да поразуча детски песнички, че за момента карам само 2-3 като развален грамофон Simple Smile

За АГ и аз като Boryana9 съм при д-р Милка Йонкова от Люлин Мед. Препоръча ми я приятелка и съм много доволна, та ми се чудят, че идвам чак от Младост 3, но си струва.

Tedire, Boryana9, и аз бих се радвала да ходим заедно на някое училище за бременни/бъдещи родители, но по принцип съм решила да си ходя на работа докато мога, така че предполагам като понапредна с месеците ще се ориентирам. 

Някой писа за дънковия сукман на Мама Конти, точно такъв си взех като на снимката, и още един техен черен с друга кройка, не ги свалям, много са ми удобни. Даже започнах да се чудя дали да не си взема още един сукман и въобще да не се занимавам с дънки за бременни.

За киселините май започнах лека-полека да им хващам цаката. Не са изчезнали, но са намалели дотолкова, че да мога да спя без обичайните две възглавници. Ям по 1-2 кисели млека на ден или пия по 1л айрян, намалих порциите, но хапвам по нещо малко през час и половина-два, още преди месеци бях спряла всичко пържено, но сега замених доматите с краставици, изключих изцяло лука, а люто, кисело и пикантно никога не съм обичала. Шегувам се, че ям като пенсионерка и е трудно да се хапва по малко като не си свикнал, но като си помисля какъв ужас е в противен случай...

Имам дата за ФМ на 29.12. Чудя се да карам ли ММ да идва? Вие сами ли ходите или с половинките?

За хемоглобина, и моят е на долна граница, но АГ каза да не се притеснявам, за бременните реф. стойности били съвсем други, нормално било да е по-нисък от стандартните стойности заради допълнителното количество кръв. Не знам обаче при това положение за бременни колко е нормално да бъде.

# 546
  • София
 shanny29 , всяка тема си има представител на ЛЛЛ, но не съм сигурна точно в кой момент се появява. Аз, самата съм консултант на национална асоциация "Подкрепа за кърмене".  Така че мога да помагам, ако имате въпроси.
  И аз бих се радвала да ходим заедно на училище за родители, но това ще е, когато изляза в болнични. Планирам го да е в 7мия месец.

# 547
  • В градината...
Даниелка, при бременни винаги утайката излиа висока, заради плода. Та той си е чуждо тяло. Но ако искаш, се консултирай с лекар  Peace

На мен ми излезе токсоплзамозата - Igg - 86, Igm- 0. Това значи прекарана инфекция и изграден имунитет, а е лошо, ако Igm е отрицателен - значи липса на антитела и опасност от заразяване. А то е ... страшно ooooh! ooooh!

# 548
  • София
infinity, на фетална морфология ходя с ММ, първа бременност ми е и да свиква с мисълта, че ще става татко Wink А и специално за това изследване ходих във Фемина и там имат голям екран на стената, много хубаво се вижда. Иначе на ЖК си ходя сама. Йонкова наистина е отличен специалист и като отношение също много подробно обяснява, само това че толкова трудно се записват часове при нея ме спря да си следя бременността там. Иначе мога да кажа, че благодарение на нея забременях, след като преди това ме бяха наплашили, че имам възпалени тръби и никакъв шанс.

ММ като усети бебка за първи път беше много забавен. Тъкмо си бях легнала и страшно ми се спеше, а той нещо ми пречеше и малко му се развиках, бебка почна да рита и му викам - виж сега какво направи, ядоса бебето. А той - да бе, да, ти си въобразяваш, още ти е рано да го усещаш, ама като си сложи ръката и го срита и него такава физиономия направи  Laughing

Вчера на базара Моята Еко Коледа видях пелени за многократна употреба и доста си поговорихме с жената, която ги предлагаше. Досега само четях по форуми и гледах сайтове, толкова много информация, че тотално се бях объркала, друго си е човек да ги види и пипне наживо. Някоя от вас ползвала ли е или да смята да ползва такива?

# 549
Tribeca, радвам се, че сте добре с бебчовците, защо така те бавят с пола, на ФМ ходи ли? Мен още в 12 седмица ми казаха какви са и понеже се наложи през доста доктори да мина, всички ми потвърждават, че са момченца. Я ми кажи, на теб колко често ти мерят шийката в см? Че мен това ми е на дневен ред и само във филми влизам.
Хемоглобина ми е под 100, опитвам да пия желязо, но ми прави проблеми със стомаха и общо взето не съм редовна, предния път родих с доста нисък също, като се изправях доста ми се виеше свят първоначално, но бързо се възстанових и без преливане на кръв.
Вчера на базара Моята Еко Коледа видях пелени за многократна употреба и доста си поговорихме с жената, която ги предлагаше. Досега само четях по форуми и гледах сайтове, толкова много информация, че тотално се бях объркала, друго си е човек да ги види и пипне наживо. Някоя от вас ползвала ли е или да смята да ползва такива?
Не знам колко ще те държи ентусиазма с тези пелени, особено в началото се сменят на ден по 10-на памперса, това означава толкова пелени, които да переш и винаги да имаш в готовност някоя. Не бих си го причинила, все едно се връщаш назад във времето, верно - не мокри, но за сметка на това переш пишани и акани пелени Simple Smile Мои приятелки ползваха, когато учеха децата без памперс, мисля за тогава са удачни, мен не ми се наложи, защото дъщеря ми от раз схвана за какво става въпрос.
На ФМ ходим двамата с ММ, предната бременност също, на ЖК не го водя, там не е толкова интересно, но 2-3 прегледа през бременността може да се наслади и той Wink
От ЛЛЛ се включват като наближи времето, предния път много полезни ми бяха, ходих на няколко лекции техни и съм убедена, че ми помогнаха да кърмя успешно. Сега със сигурност ще ги ползвам пак, мисля си, че много ги разбирам, обаче две бебета в синхрон ще си е изпитание, а съм решена да кърмя отново  Mr. Green

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 19:09 от seagirll

# 550
Rose Rosy
Вчера на базара Моята Еко Коледа видях пелени за многократна употреба и доста си поговорихме с жената, която ги предлагаше. Досега само четях по форуми и гледах сайтове, толкова много информация, че тотално се бях объркала, друго си е човек да ги види и пипне на живо. Някоя от вас ползвала ли е или да смята да ползва такива?
 Къде ги видя аз мисля да пробвам точно от екологична гледна точка .Знам че има голяма полза от тях ай се говори че мислят да връщат пелените точно защото на година се хвърлят милиони тонове памперси ,което си е мн вредно за околната среда . Naughty

# 551
За желязо хапвайте повече броколи и спанак.
Аз предпочитам да си ходя сама на жк и фм,  но мъжа ми държи да идва с мен, така че ходим двамата. Понякога водя и каката да свиква с мисълта.

# 552
  • София
Tatqna, за съжаление вчера беше последния ден на базара, взех си визитка - zelenodrakonche.com е сайта, но има много други и доста изписано из форума тук. Аз не само от тази гледна точка, макар че и това е доста важен фактор за мен, но смятам да имам и второ дете, живот и здраве, и мисля, че ще излезе доста по-евтино като цяло, макар че в началото си е доста сериозна сума да си вземеш достатъчно бройки.

# 553
  • В градината...
Какви са тези еко пелени, да не би тези, които до скоро се ползваха /до преди 20 и няколко години/  newsm78 newsm78

# 554
Seagirll, не са ми казали пол досега защото всеки път са застанали в неподходяща поза.  Simple Smile Пък и  лекарката винаги гледа и мери някакви други неща и отговаря на всевъзможните ми тъпи въпроси и май дотам се ограничава прегледа.Все пак предпочитам да проверява дали всичко е наред с развитието им и не нахалствам с въпроси за цвета на гащите, за да не пропусне нещо докато се занимава с това.На фетална ще ходя на 28-ми и ще ми е първа.Нямам идея защо, но още на първата консултация лекарката ми каза, че ще правя ФМ чак в 19-20 седмица.А за шийката... не мисля че ми я е мерила досега.  Embarassed Гледа ме само на видеозон, засича и диктува на сестрата разни мерки, на мен ми мери тегло,кръвно и обиколка на корема и толкова.Но въпроса ти ме кара да се замисля, че наистина би трябвало да я провери, защото ми е  втора бременност, а  и две бебета са си двойна тежест.На следващата ЖК ще питам задължително.Хем се опитвам да не се вкарвам във филми и да ги уча как да си вършат работата, хем понякога ми се струва че  се опитват да претупват нещата и лежат на кълката, че като няма оплаквания, значи всичко е наред.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт