Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 35-та тема

• 70 602
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
...а и вирусите се хранят с въглехидрати...

newsm10 Joy Joy Joy Това наистина е форум, в който всеки разбира от медицина и лечение!  Grinning Grinning Grinning

Добре де, спестих малко изрази като "четох че..." и "според мен"...  Grinning

# 571
Благодаря ти, Suzza. И аз усещам, че пътят ще е трънлив, страх ме е да не попадна на някой, който ще ми забатачи детето и пак да стигаме до болница... То не че стандартните доктори не го направиха сега със стандартните си простотии. Имам пред вид не пускане на изследвания и стреляне на посоки. Но ще пробвам и това, не ми се ще децата ми да са опитни зайци, дано намерим нашия лекар. Имам и друг въпрос, класическият хомеопат само с едно лекарство ли лекува или може да предпише няколко?

# 572
Класическият хомеопат предписва едно течно лекарство.
Няма лошо в прегледите и изследванията. Има неща, които не се виждат.

# 573
Здравейте! Хомеопатията може ли да се справи с паразити, по конкретно с глисти?

# 574
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

според моят хомеопат - да. Peace
споделяла ми е, че майка й и сестра й живеят в Тайланд и са хващали глисти и тя им е предписвала само ХЛ и са се оправяли.

иначе знам, че помагат сурови тиквени семки, сурови моркови. на гладно.

# 575
Не знам за адреса. Аз съм водила детето при един там.
Е поне районът не помниш ли където беше? За Едиктна става въпрос, нали?

# 576
Да се включа и аз с повтарящата се картина .... Ние правим бронхоспазъм, лекуваме го с ХЛ, подобрение, следва някаква задна хрема която не можем да изкореним и трета седмица в неделя през нощта ми се разкашля отново ..... Просто вече не знам къде се намирам .... Ей сега от миналата седмица - в неделя се разкашля, почнахме ново ХЛ и видимо подобрение - даже събота и неделя не е кашляла и нощес към 4 се почна отново ..... Ужасна влажна кашлица .... Това докато стана от сън, стана и кашлицата спря .... На обяд също не е кашляла и сега аз самата съм на тръни - дали е затишие пред буря ..... Е как от началото на март не мога да изляза от тоя порочен кръг .....  ooooh! ooooh! ooooh!

# 577
  • Пловдив

Да, може Peace

# 578
до колкото знам хомеопатията помага и при паническо разтройство ... може ли някой да ми опише какъв точно е процеса при прегледа и дали наестина има ефект ...? Предполагам за всеки е индивидоално но колко време се пият предписаните "хапчета" 

# 579
Да се включа и аз с повтарящата се картина .... Ние правим бронхоспазъм, лекуваме го с ХЛ, подобрение, следва някаква задна хрема която не можем да изкореним и трета седмица в неделя през нощта ми се разкашля отново ..... Просто вече не знам къде се намирам .... Ей сега от миналата седмица - в неделя се разкашля, почнахме ново ХЛ и видимо подобрение - даже събота и неделя не е кашляла и нощес към 4 се почна отново ..... Ужасна влажна кашлица .... Това докато стана от сън, стана и кашлицата спря .... На обяд също не е кашляла и сега аз самата съм на тръни - дали е затишие пред буря ..... Е как от началото на март не мога да изляза от тоя порочен кръг .....  ooooh! ooooh! ooooh!
Това със задната хрема е много упорито. В повечето случаи тя причинява кашлицата. Лекувахме с хомеопатия над 6 месеца, обаче при нас нямаше ефект. После изчезна като закрепихме изцяло организма и се изчисти. Мен ще ми е интересно, ако някой който е чел повече сподели, какво е обяснението за тези задни хреми. Защо организма не чисти сам хремата навън, нали това е нормалната функция на хремата, да изкарва вирусите навън, а не навътре към носоглътката.

# 580
  • Нейде из лудите гори...
Имам едно предположение, че кашлицата се появява, когато оставим малката при едната й баба, случайност или не , винаги се случва след като са се гледали с баба й  Rolling Eyes

Изкарахме 4 дни с баба й, още първата вечер малката се закашля  Shocked Не знам що за случайност е това.. за сега няма кризи, дори кашлицата ме впечатлява по-скоро от "съвпадението" с идването на баба й, отколкото сама по себе си. Просто не знам какво да мисля. Няма да лекувам нищо, не смятам , че има какво да се лекува, баба й си замина, нещата ще отшумят - сигурна съм, но се чудя как да обесня това на жената?! Мъжа ми ме изгледа подозрително, но знам че и той направи връзка...
Какво следва от тук нататък? Върху отношението на детето към баба му ли трябва да работя?  Rolling Eyes

# 581
Marsy Green , възможно е бабата да пере дрехите си с прах или омекотител, които дразнят детето и затова да кашля. На мен така ми изглежда  newsm78

# 582
Има логика в това... тя пере с най-евтините възможни, но за сметка на това ароматни (друг е въпроса колко приятно)... с парфюма работата е същата... Може би ще започна от тук.  Peace Нали все по-сложното търся, задълбавам и дори не бях се замисляла за това (дрехи, парфюми).  Tired

# 583
И аз мисля в тая посока или препарат, парфюм, дезодорант, другия вариант според мен е бабата да има котка или куче вкъщи, от които все пак полепват по дрехите от белтъка от козината и това да дразни детето.

# 584
Куче имаме ние - отпада, но като се замисля, как е възможно нещо да предизвика реакция и въпреки, че дразнителя е далеко , тази реакция да продължава 2 седмици? Защото именно това се случва при детето. Започва да кашля, започва да прави нощни кризи с кашлица, продължаваща дълго време. Може би ще трябва да обсъдя тези си въпроси с хомеопата.

Общи условия

Активация на акаунт