Математически турнири - 30

• 83 913
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
 Видях в 10 клас от Русе момиче с 16т , което не е предложено за национален кръг.
Каква е границата за големите така и не разбрах. newsm78

# 661
Резултатите от Математика без граници - Зима:
http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=87

# 662
Синът ми е със златен медал. Не мислех, че ще му дадат, не му бях казала да бърза. Сега вече знам за изискването за време.

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 08:27 от Анонимен

# 663
Честито, Жасмин! сигурна съм, че детето ти си е заслужило медала!   bouquet

Далеч не смятам така за децата от гр. Завет - 3ти клас. От петима явили се - 4 златни медала и един сребърен! А същевременно деца от страната, които са призьори в трудни състезания като ИС и ЧХ са със сребърни и бронзови медали. Е как става това?!? (въпросът е риторичен - то е ясно как ooooh!)

# 664
*paper cake*, няма какво да се чудиш - може да са научили задачите предварително, може да им е помогнал квестор, може 100 неща. Просто такава е организацията на състезанията в начален курс - или я приемаме, или не ходим на състезания. Успокоението е, че нагоре е по-добре, имам наблюдения и върху 7 клас. Там резултатите зависят само от знанията и способностите на децата, външните фактори са почти елиминирани. Тези в начален курс следва да се приемат като "необходимото зло", чрез което се каляват състезателите.

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 11:39 от Анонимен

# 665
  • София
Жасмин в това състезание не е имало фактор време. Сега излязоха и критериите. Само по точки са. Браво на детето, добре се е справило и тук!
Ние може да се похвалим с първия медал от състезание - сребърен.

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 12:45 от 450

# 666
  • Варна
Има резултати от областния кръг на олимпиадата във Варна за 4-6 клас:
http://rio-varna.bg/index.php?option=com_content&view=articl … 18&Itemid=106

# 667
# 668
Честито на медалистите!

На дете излязло след 60 мин. записано време - 45 мин.
Следващия път със сигурност ще се явяваме на друго място.

# 669
Доста от добрите състезатели 7 клас са се явили на тази Математика без граници, малко съжалих, че не накарах щерката да отиде да се пробва.

# 670
  • София
Честито на медалистите!

А къде виждате времето?

# 671
Сега разгледах задачите от зимния кръг на Математика без граница за 2ри клас. Отново ми харесаха. Има и лесни като за загрявка, но има и трудни, а като се има предвид и ограниченото време за решаване в крайна сметка състезанието не излиза чак толкова лесно.
Медалите този път са само по точки. Ясно си го пише в регламента.

# 672
Честито на медалистите!

А къде виждате времето?

На мястото където сме се явили, помолих да ми покажат разбивката, иначе в някои училища са си изнесли класирането с разбивката.
Времето може би ще е фактор при определянето на участващите във финалния кръг. На мен по-скоро ми е за некоректността на някои организатори (детето пък предпочита да знае кои точно задачи са сгрешени, тъй като вече не помни посочения предвид явяване преди повече от 20 дни), но тъкмо от малки да обръгват, че в БГ нещата така се получават.

# 673
Има резултати за 4-6 клас от НОМ Благоевград, но нещо не успявам с линка Embarassed

Последна редакция: пн, 16 фев 2015, 21:08 от Бончил1

# 674
Виждам, че го редактираш и не се получава.
РИО - Благоевград - резултати НОМ 4-6 клас

Общи условия

Активация на акаунт