Зимна феерия настана, АПРИЛЧЕ танцува в корема на мама - тема 9

• 30 983
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Васе Щом трябва ще лежиш още повече Mr. Green Hug. Шегувам се, вярвам че всичко ще е наред Hug.
Тиквичка Аз не съм го чувала това чудо, като остане време ще се разровя из нета да прочета и аз за какво става дума. И все пак не мисля, че ще ти е необходимо освен ако нямат някакъв кожен проблем дечицата.
Моника И аз знам, че по ЖК ни се полагат само 2 прегледа за цялата бременност. Друг е въпроса, че почти никой не съм чула това да го спазва, повечето си гледат всеки месец на ехографа. Даже ако си спомням добре след 45 дневния моя доки ме викаше и по често. Но пък и да ти искат пари са си в правото и няма какво да им кажеш Peace.

Подкрепям мнението на C a r r y! Най-добрият съвет, който съм получавала и си позволявам да давам на моите приятелки е "не се заричай Wink". Каквото и да мислим сега, както и да смятаме че ще реагираме в дадена ситуация, никога не се знае. Живота понякога си прави шеги с нас. Аз се имах за човек, който трудно си сменя мнението и държи на убежденията си. Е, от раждането до сега доста си промених възгледите и съм сигурна че още доста ще имат да се променят. Човек докато е жив се учи Peace.

# 616
  • София
Vaseto  шийка под 25мм е опасна, моята беше се възтановила на 33мм като ме изписаха. Нормално е с напредването на бременоста да става по къса.Така като чета колко лекари толкова мнения.Аз лично с ръка не бих позволила да ми я мерят, имам си своите причини.

Giada и аз зяпам по някакви сайтове и нищо не ми харесва, има време, ще дойде музата.

Metlichina  да не би да е  от чаршафите обрива. И аз пия сулбатомол.

Welinity  гъдела е бебето Wink  не са чак толкова горе

# 617
  • Sofia
И във връзка с това да ви попитам нещо, което не знам как точно да обясня - на моменти усещам нещо като гъделичкане отвътре, много ниско, над влагалището. Дали са контракции на матката или шийката?!  newsm78 Преди си мислех, че е възможно да е бебето, ама той вече е доста високо, а и това усещане се появява като прекаля с физическата активност. Иначе няма болки или стягания, просто това усещане за гъдел грубо казано.

И аз от вчера усещам същото, много е странно. Бебка не спира да ме рита и най-често долу вляво и си мисля, че може и да е от ритниците. Не ме боли коремът. Но днес беше малко твърд и пих нош па. Днес трябваше да съм на преглед, но на доктора му изникнало нещо и съм в четвъртък. Задължително ще го питам.

Ейми, Carry, съгласна съм с вас. Наистина по-добре да не се заричаме. Много неща може да се променят след като родим  Simple Smile

Vaseto29, надявам се всичко да е наред.  Hug Повече почивка.

Аз не знам дали са ми мерили шийката, но ако е имало нещо притеснително докторът ще си каже.

# 618
Към майчетата, които четът - дайте моля предложения за някоя интересна книга, която сте чели на скоро.

# 619
Към майчетата, които четът - дайте моля предложения за някоя интересна книга, която сте чели на скоро.

Сега чета Зимна приказка в Ню Йорк, 780 стр, перфектно уплътнява времето
На ММ подарих за Коледа Първите стъпки на таткото, интересна е, аз вече я прочетох преди него.

Хм, Маце, за чаршафите не се бях сетила, ще помоля сега да ги сменят. Уж само 2 нощи съм спала на тях.

# 620
Моят док само повтаря " мен нищо не ме притеснява " и това е . Трябва да му вадя думите с ченгел и за всяко нещо да го питам по-10 пъти докато ми каже ....... Ще видим пак в Петък какво ще каже.
И аз сутринта като се събудих и една огромна пъпка отстрани на брадичката ми и като я барна ме боли Sad

# 621
  • София
Ако си падаш по такъв тип романи ти препоръчвам следните трилогии:
1. Силвейн Рейнард - "Адът на Гейбриъл"; "Екстазът на Гейбриъл"; "Изкуплението на Гейбриъл"
2. Е.Л.Джеймс - петдесет нюанса сиво; петдесет нюанса тъмно и петдесет нюанса освободени;
3. Силвия Дей - Открита пред теб; Отразена в теб и Опиянена от теб.

# 622
За много години ммичета! Бъдете здрави, обчани и всички да гушкам пухкави мънъци на пролет!
Толкова много пишете, че не мога да смогна да ви чета, вчера и днес, а ккаво остава да се включа Simple Smile

Vaseto надявам се бързо да се оправяш! Имам чувството, че от както започнахме да влизаме в 7 м. започнаха болежките с пълна сила. До сега не знаех какво е болка в корема или кръста, а от вчера насам съм леко разглобена - тежест и втърдяване в корема от време на време., доста по-често получавам ритници и имамм чувството, че след тях се втърдява. При вас как е? Чувставам се изморена и само ми се лежи, за капак и хрема ме налегна, надявам се да я преборя до 2-3 дни. Явно съм прекалила по празниците!

# 623
  • Под кленовите дървета
А поради една или друга причина ми се е случвало да говоря с татковци, които вкъщи за пред мама са ок с това да има бебе между тях, ама всъщност се оказва не баш така и това си дава своите последствия в тяхното поведение Crazy
В едно семейство, ако татковците, не смеят да си говорят говорят с мама очи в очи, а се оплакват зад гърба им на познати, според мен имат мнооооогоо по-сериозни проблеми от това къде спи бебето...

Съгласна! Много съгласна. Ама българското племе не говори помежду си в брака. Генерализирам, заради тези ми наблюдения, които не са едно-две.

Мен лично миналия път това рутинно държане на бебетата точно през първите им два часа, когато са будни и разучават света, ме отказа от Токуда. За мен лично това е най-малкото излишно за здраво доносено бебе, отделно, че има изследвания, че е добре първите часове да прекара в майката или бащата, за да може микробиомът да се насели с техните бактерии, а не с болничните. Но всичко е въпрос на лични разбирания и обстоятелства.
Пак съгласна. ей това не можах да извоювам в Окръжна. Дадоха ми го за малко, даже неонатоложката се притесняваше дали МОГА да го гушна, та Жекова й изръмжа, че това е желано дете и да ми го дава веднага Simple Smile Съгласна съм, бебето ако може, нека е при майката и да се гушкат. Тамън да засуче.

Малко са ми крайни съвременните виждания за някои неща. Привързано родителство, никаква стерелизация, къпане на седмица веднъж с чиста вода, без мазане...абе крайни са ми.
Съвременни, съвременни, колко да са съвременни Simple Smile Добре забравеното старо всъщност. Всички тези неща са правени векове наред, до преди да започне индустриализацията Simple Smile
В крайна сметка вече подходи и възможности - бол, всеки може да избере най-доброто за себе си и семейството си.

Трети път съгласна, има методи бол, всяко семейство да си намери неговия.

Маце, не е било умишлено мила, това с повиването Blush не е като да се хванах умишлено за него, просто не вярвах, че още го има. Там пък го няма осоляването, доколкото разбрах, което още е "мода" и го бяхме коментирали.

Моята шийка беше 4см. когато имах кашлица и така и не разбрах това добре ли е или зле. Бях на преглед днес, бебка си расте и хубавее, бута ме нон стоп, казаха, че трябва да е около кило в тази седмица. Кръвната захар добре, казаха да внимавам с теглото и аз гузен негонен бяга, почнах да се оправдавам. Доктора се засмя и ми вика "Спокойно бе, момиче, в норми си, не се шашкай".

Другата седмица имам записан час за нутрисионист (специалист по храненето) да видим какво ще правя с това неядене на месо и риба. Напоследък ме е избило на препечени филии с малко и чубрица Blush

P.S. В клуба с болките и контракциите съм и аз. Само горещ душ помага.

# 624
Днес ходих в Хиполенд да видя възглавниците против задушаване и възглавниците против обръщане и сега не мога да реша коя да си взема. Разбрах от вас, че бебето до 1 година спи без възглавница, а тази против задушаване си е точно възглавница и пише 0+. Ако си взема другата и педиатърката ми тръгне да ми обяснява, че бебето задължително трябва да спи по гръб. Вие ако си вземате, коя ще изберете?

# 625
  • Пловдив
Giada аз питах за 40те дни, но не го приех като "ще правя така". Просто се подсетих за това, когато го прочетох   bouquet
На мен също не съм ми мерили каквото и да е. Прегледа ми протича само на ехограф и ако имам въпроси или оплаквания.
За изписването комплект няма да купувам. Безсмислено ми е да давам излишни пари, защото се води ?комплект за изписване". Ще си купя отделно дрешки.
За  възглавниците, според мен не е нужно да се купуват, без първо да съм видяла, дали може и без тях. Аз също ще съм с първо дете и за много неща се спирам да купувам. Искам първо да видя ще го бъде ли нещо и тогава да купувам. (не само за възглавници, а като цяло). Например мисля да взема слинг, но първо ще пробвам с на една приятелка, ако ми се получи - ще си взема. Шишета няма да купувам - ако се окаже, че няма да го бъде и ще ми се наложи - тогава купувам.. и тнт за разни други неща.

# 626
  • София
Доста хора си написаха мнението за възглавниците вече, Synni, ще трябва да попрочетеш и сама да си решаваш по въпроси без единно мнение.

# 627
  • София
Добро утро, момичета!
Аз днес съм по-добре, май за пореден път ще се окаже, че повечето ми проблеми идват от едно и също място - прекрасната ми храносмилателна система.
Явно цял живот ще трябва да търся проблемите първо там...
Въпреки всичко, реших да работя от вкъщи днес и ще стискам палзи и в петък док да не види нещо нередно.
Само дето ме боли кръстааа... долу ниско, по към таза. Направо не знам в каква поза да застана. Не е чак силна болка, но ми нарушава спокойствието.

За шийката на матката - на мен само два пъти са ми я мерили, когато съм имала оплаквания за някакви болежки.
Първия път беше една квартална лекарка с вагинален ехограф, а втория - моята си и ме прегледа на магарето и опипа с ръка. Беше доста неприятно...

За изписването - аз хем купувах, купувах, сега чакам още една пратка, ама така и не мога да сглобя нищо за изписването =)
Само одеалце имаме и шапчица и това е ... Ще видя сега от последната пратка дали няма да измисля някакво боди и гащеризонче.

Тиквичке, и аз не мисля, че подобен препарат е нужен. Ако переш някакви много силно замърсени дрехи с химикали и т.н., може би, ама все пак пералнята това й е работата - да чисти.
Аз винаги между пранетата имам и една пералня със спално бельо, което пускам на 60 градуса, та мисля че си се изчиства.
По-скоро с бебешките дрехи да я прочиствам по-често, не знам още.

КроТка - и аз съм на същото мнение. Наближавам 7м и почнаха болежките - кръста ми се обажда по-често, корема ми се стяга като разбързам крачката... Вчера след лекцията в мола ходих на ресторант -
не ме свърташе на сепарето от болежки в кръста. После се наядох, стана ми тежко, беба почна да рита (тогава било нормално да се втвърдява корема) и разходката ми отиде на кино.
Ама така ще е до края, явно... Simple Smile Бели кахъри =)

Смехорани наистина пак се загуби някъде.. Дано да се включи скоро =)

Synni - аз по-скоро бих си взела от тези с ограничителите. Другата до 1г. според мен може спокойно да се замести с една пелена.

# 628
И при мен с наближаването на 7 месец започнаха болките особено в гърба , чувствам, че ми е много тежко, въпреки че корема ми не е огромен.
Контракции имам още от 5 месец, но честно казано не ги усещам или поне така си мисля, защото когато за пръв път док ми каза "В момента имаш контракции" нямаше нито втвърдяване нито болка.
Днес съм на ЖК , стискайте палци всичко да е наред!  Heart Eyes

# 629
Привет, момичета, аз вече съм си вкъщи.  Simple Smile
Ще си продължавам с активната почивка и ще боря упорития обрив!
За възглавничките тази против обръщане ми се струва по-практична, но ние няма да купуваме предварително. Ще пробвам първо с едно одеалце да го подпираме юнака. Ако не стане тогава ще си вземем.

Общи условия

Активация на акаунт