Баба Зима вънка шета, Автустинчета ядат пюрета

• 28 766
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Уф, да се оплача... Преди няколко дни бях понастинала, но с разни хомеопатични и чайчета се оправих - слава богу, на малката й се размина; от вчера пак усещам едно схващане на мускулите - гърба, ръцете и си мислех, че е от разнасяне на почти 8 кг, по цял ден  hahaha
Днес обаче ме боли и гърлото и то някак си отвън, мускулно. Напипах подуване, погледнах се в огледалото - ами видимо подута ми е щитовидната жлеза... Знам, че адски много жени имат такива проблеми, но на мен ми е за пръв път и много се ошашках. Направих и грешката да прочета малко в интернет... Сега ще гледам да се свържа с личната, да ми каже какво да правя...
Извинявайте за мрачния пост, ама имах нужда да споделя с някого...  Sad
Дано бързо да се оправиш

# 181
Благодаря за пожеланията!

Фиона, част от играчките са от джъмби, част от вис виталис, а трета част подаръци. Аз съм инструктирала да дрънчат и да са плюшени, не пластмасови. Дреб дори по-големите ги държи с две ръце. За памперсите - аз изравям запаси от чантата на количката, там винаги имам резерва за навън.

Астинед, една много близка приятелка в момента е в саарбрюкен! И ме офертира да им ходим на гости, париж бил на 50 км hahaha изкушавам се hahaha

Ох, с това приспиване вярно не ми трябва спорт, някакви съвети как да свикна диването пак да си заспива сам? Преди номера ставаше с дъжд, ама сега не му се кефи.

# 182
petyshaaa, поздравления за усилията, които полагаш и ще положиш от тук насетне!

Не знам дали ще ти прозвучи успокояващо, но и с белия памперс(които са от скъпите еднократни) имам много често протичане. КОгато пропуснат да се изакат на някое хранене на следващото става ужас, до вратлето и отпред до пъпа стига понякога! Иначе това за по-големия размер дрехи и аз го четох и се подготвих психически, тъй като не обичам висящи ръкави и голи рамене, а точно така се получава с по-големите бодита. По-скоро ще мина на блузки или бодитата ще ги загащвам като блузки. Аз за сега имам само 2- малкото агънце с полар+2 бамбукови и тотс-ботс V4-памук и бамбук. Понеже чета в момента старите теми за многократни пелени, имаше на едно място дискусия за това, че ако горния слой не попива бързо, пишканото лесно се разтича към крачолите. Обаче пак казвам, че познанията ми са много бегли и само на теория. Какви са тези от амазон? Аз се колебая за тези китайските. Но ще взема все пак и от тях, защото една бройка е смешни пари и дори и да не станат няма да съм се охарчила доста. ИНаче дори и най-скъпите да се взимат, финансово пак излиза по-изгодно. Аз давам по 30 лв на 4-5 дни горе-долу. ПОнеже държа децата през деня по памперси доста, само с блузка се чудя много и за вълнени гащички+вътрешни пеленки.
КОлко кг е твето дете в момента?

За гладуването- първото започнах преди 5 години, есента. Направих 10-15 дни някъде май и се чуствах перфектно. След това В началото на пролетта реших да правя по-дълго. Стигнах до 30 дни. Тогава почина баба ми, а знаете на погребения и помени как е отрупано с ядене. Седях аз като прокудена до печката и си белех един грейпфрут, а другите набиваха някакви уханни гозби. Имаше капама със сърми с кълцано месо. А това ми е едно от фаворитите за бг традиционни яденета. Взех си няколко сармички и ги замразих за след като се захраня. Самата идея, че имам от тях ме крепеше до края на месеца и после при захранването. Обаче отчитам, че много лошо ми подейства на психиката и повече толкова дълги гладувания няма да правя. При мен първите три дни са критични, после мога да издържа много. Затова сега смятам първите три дни да  ги проспя, ама буквално, заедно с децата.

Като им мине времето за спане на децата и едва ги приспивам. Ето, сега спят в количката, ама супер неспокойно! А все по-често не мога да им усетя границата, че те както се смеят и изведнъж започват да вият за сън.

# 183
  • София

Астинед, една много близка приятелка в момента е в саарбрюкен! И ме офертира да им ходим на гости, париж бил на 50 км hahaha изкушавам се hahaha

Когато бях там ММ дойде последната седмица и ходихме до Париж. Има бърз влак, но трябва да купиш много рано билети, за да със сносни цени иначе са много скъпи. Честно казано на мен в Париж не ми хареса и на ММ де. Самия град е супер, сгради, музей, забележителности, но постоянния терор от просещи хора и такива който се пробват да ти продадат нещо ме стресираше и потискаше. И там беше студено, а бяхме средата на Август....всъщност следващото лято пък бях два месеца във Франция в един град на час от Париж и освен за полета на отиване и връщане не отидох до Париж. Да се оплача, че и там ме валя цяло лято (бях Юни и Юли). Просто тези две лета осъзнах, че има съществена разлика в климата на БГ и тези държави- до този момент си мислех че е еднакъв.
Иначе Саарбрюкен е прекрасен град...около 100 хил. има удобства на голям град, но в същото време е съвсем спокоен и кротък. Има прекрасна река с много красичи поляни и алеи около нея. През гората се стига до кампуса. Университетски град е и по улиците, като излезеш чуваш поне 10 различни езика. Има многооо българи.....за два месеца имаше 5 фестивала, така че знаят как да се забавляват Simple Smile и ако не беше това ужасно време щях да съм хванала куфарите Simple Smile Няма престъпност или аз не съм страдала от такава и се прибирах посред нощ съвсем сама (за сравнения във Франция със слизането от влака ми казаха да не се прибирам по тъмно и беше някакъв ад)...ох много се отплеснах Simple Smile Извинете ме и не ме четете, който не го вълнува.....Simple Smile

# 184
fiona, тези вълнени гащички и на мен са ми интересни, но това добавя и допълнително пране на ръка, тъй като пералнята ми не признава вълна и това тотално ме отказа - става ми малко в повече. А и тук през повечето време вътре е max 18 градуса и не мога да го държа по пелена, ама се успокоявам, че ще имам балкански кален юнак.
Иначе върви мъничък, беше 6.2кг на четири месеца, другата седмица ще видим колко е пораснал.
Да допълня нещо за пелените, нали не могат да се използват избелващи средства и ако не ги суша на слънце остават леко петна - това много ме дразни, все едно мръсни му слагам, а ако престоят на слънце( супер избелващо средство)  стават твърди тези дето са от бамбук.
Yellow bloom  са амазонските, ама и те са китайски, може би са едни и същи.
П.с. искам сушилня пък, ама срамота тук с такова чудо, а и овлажнявам въздуха с прането Grinning луда работа.

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 15:45 от petyshaaa

# 185
  • София
danny_p, честита месечинка на малкия сладур! Да расте голям и да спи повече Simple Smile

Espresso, какво стана с Мотилиума, който ви изписаха? Започна ли да й го даваш? Днес и на Никола му изписаха, но ми стана странно - мислех, че е готово прахче, а гастрото написа точна рецепта, по която да ми го забъркат в аптеката. Питах и за ябълките и морковите - морков съм можела да давам, ябълка по-натам, но колко по-натам не стана ясно.

За играчките - сетих се, че има две, които всъщност си ги харесва детето - едната е този ръмжащ лъв, а другата е тази гъсеница - благодарение на нея се научи да хваща и държи Laughing
Болните, оправяйте се бързо и вземайте нещо за по-висок имунитет Peace

# 186
petyshaaa, чета че ги размачкват предварително.

И за да ми бъде по-забавно напипах и втори зъб в устата на Марти, като зайче-предните горни.

Искам и да похваля една жена от Социално подпомагане. От моя факултет не им бяха върнали писмо за потвърждение, че съм студентка. Точно преди КОледа една жена от СП се свърза с мен и ме помоли да се свържа с учебен отдел да ги питам зао се бавят, при положение, че и двете институции са на 5 преки разстояние! От Отдел студенти ми отговориха, че понеже получавали много писма и не ги проверявали. Помолих да издирят моето и да отговорят преди ваканцията, за да може да ми преведат парите на първия транш през януари. Жената (понеже сигурно и писна от мен покрай защитата ми и ме знае) ми обеща. Вчера ми звънят пак от СП, че все още нямат отговор и само моето досие стояло без развитие. Поискаха ми телефон във факултета. Днес ми се обади да ми каже, че всичко е ок, поискала е електронно писмо, тъй като хартиеното се пращало първо до ректората, пък после до СП и докао стигне до тях ще изпусна срока за транша и да си очаквам парите в края на месеца. Не знам дали ще ми повярвате, обаче се разплаках от факта, че тази жена прие случая ми толкова лично, без дори да съм я молила и направи неща, които не съм и очаквала от държавен служител! Името и не запомних, но е от СП Лозенец. Толкова е хубаво да срещнеш човек, отдаден на работата си!

# 187
  • Пловдив/София
За играчките една идея от мен, много евтина: слагате на масата изправена празна кутия, хартиена, да е по-лекичка (среден размер, колкото половин книга да кажем, от каквото имате вкъщи). И бебо в скута с ръчички върху масата. Моят умира от кеф да събаря кутията и да я удря. Но си е занимание с него де- той събаря, вие вдигате и т.н. Откри го една баба, която ни е далечна роднина, но по стечение на обстоятелствата бяхме заедно по НГ и много се занимаваха с него. Наистина като има външен човек разликата е огромна, аз не смогвам да го занимавам толкова, гледам да го нахраня, приспя, преобуя, изведа и ако остане време го слагам в шезлонга и си върша нещо...а бабите само си играят с него и измислят какво ли не...

Писна ми да е студено и много ме е яд, че вчера послушах прогнозите и не излязохме. Беше супер слънчево, но отидохме на гости без количка и нямаше как. Утре мисля да го изведа по обяд, каквото и да е, само да не духа силно.

Ох у нас пак е паднала бомба. При вас за колко време разхвърляте? Ние сме ужасни, ако не подреждам и един ден, всичко е нагоре с краката. Ето за пример- на стола до мен има слушалки, на дивана 2 лаптопа, слинг, бебешка дрешка и 2 играчки, на масата- 2 чаши, дистанционни, документи, очила, четка за коса, и т.н. Но съм супер уморена днес и бойкотирам и нищо не пипам. У сестра ми хем има две деца и винаги е като в аптека, не знам какво не ни е наред на нас Sad и преди бебо бяхме така

# 188
У нас като разчистя до следващата вечер пак е паднала бомба. Обаче като не чистя си стои еднакво разхвърляно hahaha

И дреб обича да е голичък, обаче няма как да му направя толкова горещо. Като се постопли времето.

Зъби не мога да напипам, дано избият по-скоро.

Астинед, звучи супер Simple Smile като порасне малчо ще идем със сигурност, обмислям лятото Simple Smile

# 189
  • по пътя
Запис и от мен.Момичета,дайте ми отзиви за смесено хранене.От скоро се налага да давам добавка, че не наддаваме както трябва-има ли и други така? Отбиха ли се бебетата?Мен това ме тревожи, исках повече да кърмя, но не мога да го държа гладен. Sad

# 190
Astined, съжалявам ако е прозвучало тсака, съвсем не искам да неглежирам проблема със запушеното слъзно каналче. Напротив доста е сериозно и задължително трябва да се направи консултация с доктор и да се прецени колко време може да се изчака.

Аз да попитам, как успях да си затрия фб групата или някой умишлено ме изключи от там? Два дена имах проблем с таблета и преинсталирах, след което групата вече я нямаше. Някой може ли да ме покани отново?

# 191
Набързо да отговоря,че имам много задачки ,после ще ви дочета  Peace
Ижинка,не се престраших  да давам. Това го споделих със педито и тя ми вика : "А,ти си чела там за ефекта,онзи за преплитането на....сърцето..." И аз като чух и полудях. Всъщност бях чела само опътването ,в което пише за опасностите,а тя допълни картинката. Но после каза "Слушай какво,тоа лекарство е мнооого старо. Едно време масово го предписвахме и не сме имали проблеми. После излязоха,че го забранили еди къде си и се позабрави лекарството." . Та се замислих,че в тази индустрия (фармацефтичната) са готови на всичко ,за да ни манипулират и взехме решение с мм,че ако до седмица-две не и олекне само с ранитидин , ще й даваме и мотилиум. Да чукам на дърва,мина й ...

# 192
  • София
kremolin не съм се подразнила въобще, просто се опитах да изтъкна да не се поддавате като родители на страховете си, защото са много и аз наистина много съм ядосана на нашите за тази им грешка. Разбирам, че ги е било страх, но в случая не са направили най-доброто за мен. Страха понякога ни кара да допускаме грешки и ще се старая да го минимизирам спрямо детето си и да имам повече доверие на специалистите. Знам, че това е проблем в БГ по начало, но все пак....

За ФБ групата вчера правиха чистка на неактивните и явно са те опаткали. Малко тъпо......общо взето уж махаха такива дето дори не са се представили.....не знам при теб как е, толкова са много хората, че не знам коя си точно Simple Smile....махаха с обяснението, че не е само за зяпане, а за взаимопомощ и споделяне и т.к. се публикуват доста снимки явно искат да минимизират възможността за тролове. Мен ми е все тая...аз проявявам някаква активност там, но тук ми е по-добре. Та нямаше и много да страдам ако ме отстранят. Просто там лавинообразно се кометират теми и не мога да насмогна, а и доста бебчета са напред т.к. аз съм по в края на август и теми който коментират често все още са ми далечни. Все пак има предимство да гледам снимки на пухкави бебоци и естествено си показвам и си се фукам с моя хубавец Simple Smile Е понякога има и полезни теми разбира се и ми помагат. Ако държиш да се върнеш в групата ще драсна на отговорните лица, който проведоха чистката.....само пиши на лични какво ти е името там, за да им го предам.

# 193
  • Пловдив/София
Запис и от мен.Момичета,дайте ми отзиви за смесено хранене.От скоро се налага да давам добавка, че не наддаваме както трябва-има ли и други така? Отбиха ли се бебетата?Мен това ме тревожи, исках повече да кърмя, но не мога да го държа гладен. Sad

Няма да се отбие (бързо), ако кърмиш на ВСЯКО хранене и чак след това добавка. А не да заместваш цяло хранене с АМ. Макар и да е много по-удобно...Също и ако имате нощно кърмене- нощем АМ е излишно, тъй като има повече кърма, а и е по-удобно само с кърмене Wink Ако кърмиш нощем, шансът да спре кърмата е много малък.

Дани, все забравям да ти кажа- слинг имаш ли? Много е удобен за приспиване на ръце, ама без да тежи и със свободни ръце. Аз приспивам вкъщи по 2 начина- или в слинга, като обикалям да подреждам (или просто ходя заради бебо), до 10 мин е заспал, или в количка клатя в коридора- там преди малко ми отне почти 30 мин и ми писна, накрая заспа, ама сиг за по-малко от 30 мин...И с биберон, по принцип не ползваме, но напоследък го приема като заспива.

Аз от НОИ съм доволна, досега идваха нередовно, но май защото аз все закъснявах с болничните, въпреки това вече имам мисля поне 4 пъти по една заплата( приблизително). И май от миналия месец идват редовно, ще видим идните. Честно казано откакто сме с бебо ни се освободиха финанси- на ресторанти не ходим, нито на кино, почти не пътуваме, аз нямам време да си избирам книжки или дрехи за мен си, харчим само за бебето и за храна, и сметките, които все плащам със закъснение, че това е моя задача, а с количката ми е сложно (и все се каня да регистрирам електронно фактурите и все не го правя)

# 194
Аз да попитам, как успях да си затрия фб групата или някой умишлено ме изключи от там? Два дена имах проблем с таблета и преинсталирах, след което групата вече я нямаше. Някой може ли да ме покани отново?
И мен също ме махнаха без никой нищо да каже

Общи условия

Активация на акаунт