ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ

• 55 630
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • нейде там, където ....
Не е само до учителката, а и до отношението у дома. Ако родителят отмине подигравките към друго дете с коментар от типа "това са си техни отношения, така се расте, няма цял живот с перца да ги галят, ..." - просто ще продължи да го прави, когато не го гледа възрастен.  Confused

# 76
  • София
даа, важен е домашният пример, jd. Но чуденката ми в случая е аз какъв да давам ...

# 77
даа, важен е домашният пример, jd. Но чуденката ми в случая е аз какъв да давам ...
Научи го да възприема очилата си за нещо нормално и работи върху самооценката му. Защо трябва да се обидиш на това, че ти казват, че си очилат. А и като порасне ще има интелигентен вид.
Сложих очила в 3-и клас и основният ми проблем с тях беше, че ми ги чупеха, кога нарочно, кога случайно.

# 78
  • нейде там, където ....

Много говорене с детето - какво е било поведението на двете страни, кога е прекрачена границата, как е можело да реагира, какво може да направи, ако попадне в друга подобна ситуация (без да обижда). И с обясняване на непознатите думички, които е чуло.  Confused Говорили сме, че тези, които използват често обиди, явно не знаят достатъчно други думи, беден им е речника, не говорят добре нашия богат и звучен български език - за да не се опитва да отвръща по същия начин.
Най-често - държи се, сякаш не говорят на него, занимава се с други деца/неща, ако може.
Притчата за завистта, гнева и обидите може да е полезна.

# 79
jd, страхотни съвети си дала! Аз бих добавила и разговор с госпожата. А най-добре тя самата да им прочете притчата и да направи тълкуване и препратки към конкретни случки.

Много ми хареса притчата. Ще я прочета на синковеца.

# 80
  • София
jd, притчата наистина е страхотна и аз също ще се погрижа Калоян да я прочете, а може и да подметна идеята на госпожата. Слава богу в нашия клас никое дете не е обиждано заради очила, килограми или нещо друго , но както са писали и другите момичета много важен е подходът на учителя и спирането на такива прояви още в зародиш.

# 81
  • нейде там, където ....
Не е важен само учителят, детето трябва да се научи да се защити умно и само. С всяка следваща година нараства времето, в което са без възрастен наоколо.

# 82
  • София
Не е важен само учителят, детето трябва да се научи да се защити умно и само. С всяка следваща година нараства времето, в което са без възрастен наоколо.
+1
Толкова много зли, неуверени и комплексирани хора виждам около себе си напоследък. Може би някога родителите им е трябвало да ги научат да харесват сами себе си.

сонетка, с горното не визирам теб, но ми се искаше да си кажа мнението.

# 83
+1
Толкова много зли, неуверени и комплексирани хора виждам около себе си напоследък. Може би някога родителите им е трябвало да ги научат да харесват сами себе си.

Точно такава ситуация с дете виждам в момента, резултат от домашната картинка, кофти работа. Противодействието е пълно отсвирване когато това дете прекали с раздаването на обиди.

# 84
  • София
jd, наистина страхотни съвети.
за говореното - говоря... понякога има ефект, понякога - не.
MIK, Спунк, така е, тепърва ще се срещат децата ни със злоба и завист, въпросът е да ги подготвим, за да страдат по-малко Simple Smile

# 85
  • Варна
Здравейте!
Изпуснала съм ви нещо Simple Smile.
Детето е втора седмица в грипна ваканция. Слава Богу е здрав!

# 86
  • Някъде на път....
Моят третокласник от вчера е втора смяна - в 18:30 свършва когато има 6 часа, докато се приберем.... и трябва да ляга...  Wink

# 87
  • София
И моята третокласничка вече учи втора смяна.Всеки ден има 6 часа и свършва в 18.30.Още от първия ден не и допадна тази смяна,но какво да се прави...

# 88
  • Някъде на път....
Just...a woman, нашите имат само 2 дни седмично по 6 часа, в другите 3 дни си имат по 5 часа.
Защо ли така при вас имате повече часове по програма....  newsm78

# 89
И нашите са вече втора смяна. Имат няколко дена с по 6 часа. В сряда са им сложили нулев за да свършват по-рано. А четвъртък са с намалени часове и пак свършват сравнително рано.

Да ви попитам, във вашите класове забелязали ли сте стремеж да наклюкариш другарчето на учителка. В нашият клас дори приятелчета като разберат, че някое дете не си е предало телефона на госпожата или е забравило някое домашно бързат да го докладват на учителката.

Общи условия

Активация на акаунт