ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ

• 55 650
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Да,клюкарят се още.Много са смешни. Laughing
И ние сме втора смяна и пак е със сополи. Sad

# 91
  • София
Вече се клюкарят много рядко, даже започват да се покриват  Mr. Green. Но си има деца - направо изявени клеветници, клюкарят с единствената цел да навредят на другарчето.

# 92
  • Бургас
Аз съм с пресни впечатления от зимния лагер.Госпожата сподели,че спират чак в 5 ти клас с клюкаренето,защото вече няма на кого/учителите са много/.

# 93
  • София
Явно имаме повече СИП-ове,ЗИП-ове и т.н.,затова и повече часове.
При нас не знам колко се клюкарят,но се "изказват" на госпожата.

# 94
Щерката ще е първа смяна още две седмици, после се надявам денят да е пораснал Mr. Green
За клюкаренето идея си нямам, защото тя никога не е в час с клюките и ако аз чуя нещо от другите майки и тръгна да я питам все не знае. Забелязвам, че комуникацията между децата вече и извън училище стана много активна, търсят се по телефоните, чатят.

# 95
  • София
Калоян от вчера е първа смяна, но още нямаме окончателна програма за да знае колко дни са с 5 и колко с 6 часа. Първият срок бяха 4 дни по 6 часа и само в петък 5, но сега отпадат 2 часа и се надявам да е по-леко.
Относно клюкаренето на госпожата моят син никога не го е правил, дори напротив мълчи като партизанин Mr. Green, но има други дечица, които умират да натопят другарче.

# 96
  • Бургас
При нас отпадналите часове са заменени с други:ЧО е заменен с ФВС,а математиката е заменена с музика.

# 97
Тази седмица са по временна програма:)
Ще ходят на зелено училище от 23 март, в Огняново. Има всеки ден организирани мероприятия и екскурзии; чакаме го с нетърпение и тя само за това говори  Mr. Green

# 98
  • Габрово
Да ви попитам, във вашите класове забелязали ли сте стремеж да наклюкариш другарчето на учителка. В нашият клас дори приятелчета като разберат, че някое дете не си е предало телефона на госпожата или е забравило някое домашно бързат да го докладват на учителката.

Класната на сина ми обучава хлапетата в доносничество. Дала им е тетрадка, в която дежурният ученик надлежно трябва да записва кой е без домашно и по какво /след проверка/, кой е без материали и кой нарушава дисциплината в междучасието. Цялата тази безсмислица кара децата не да са по-старателни, а когато им дойде реда да дежурят да дебнат за прегрешения онези, които са ги записали при своето дежурство  ooooh!.

# 99
  • София
И ние днес имаме драма в училище - наказателно домашно по японски без според моя син да е виновен - нито говорил в час, не е пречил и т.н. Sad Но не това ме ядосва - ще ги напише независимо дали е невинен, защото ще го разбера чак в понеделник, когато и домашното трябва да  е написано, а съм бясна, че всъщност карат деца - "отговорници"  да записват кое друго дете е говорило в час, без материали и т.н. Калоян твърди, че не е записан от неговия отговорник, а попитал нещо госпожата и тя го включила в списъка с наказанието.  В понеделник определено ще повдигна въпроса и не знам до къде ще я докараме  Twisted Evil

# 100
Последните постове ме изумяват, що за учители и отношения?!

# 101
  • Габрово

И мен ме изумява и отвращава. Най-жалкото е, че явно и другаде я има тази практика.
Класната на сина с гордост предоставя въпросната тетрадка на родителите за прочит на родителските срещи. Аз чудесно знам какво представлява сина ми и какви ги върши в училище, споделя ни всичко, което го е впечатлило, подразнило, озадачило. Усещам кога премълчава нещо и знам как да го разприказвам.
Въпросната учителка е на 57 год., продукт на соца и онази възпитателна метода. Не очаквам да се промени в залеза на "кариерата си". Ще я изтърпим още една година, но е трудно непрекъснато да обясняваш на детето защо госпожата не е права без да урониш и малкото останал й аворитет пред него. Да не говорим ние с мъжа ми колко нерви потрошаваме в разговори с нея от първи клас до днес /споделяла съм и други случки/, цялата й същност и начин на работа е в разрез с нашите виждания и принципи.

# 102
  • София
За разлика от ситуацията при ivap при нас не става въпрос за класната, а за учителката по японски език, която е младо момиче на около 26-27 г. и не би могло да припишем методите и на соца, защото тогава самата тя е била малко дете. Утре сме на рожден ден на дете от класа и ще поразпитам и другите родители за тази практика с "отговорниците" за да преценя колко шум да вдигна в понеделник.
Приятна събота и неделя на всички и дано освен домашни децата имат време и да поиграят  Nature Snowman

# 103
  • Варна

Да не говорим ние с мъжа ми колко нерви потрошаваме в разговори с нея от първи клас до днес /споделяла съм и други случки/, цялата й същност и начин на работа е в разрез с нашите виждания и принципи.

Аз не мога да разбера, защо тогава ще я търпите тази ситуация толкова време, че и още  година и половина. ooooh!

# 104
Ох, аз влизам да се оплача и да изразя възмущението си от помощната тетрадка и Работните листове по Човекът и обществото на Булвест.  Не, че учебникът е много хубав, но с тетрадката и листовете ни е много трудно. Винаги ни ги оставят за домашно /не само тях, разбира се/ и е пълно с въпроси, на които няма отговор в учебника. Малкият не може да си прави домашните сам, а като седна да му помагам се налага на моменти да включвам цялото семейство, та да измъдрим нещо. ooooh!

При вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт