Фраза, която мразя

• 1 220 033
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 11 355
винаги съм казвала "включи ме в "получатели"" или "включи ме в списъка получатели".
никой още не ме е копирал Simple Smile Simple Smile Simple Smile и света само пИчели от това. Simple Smile Simple Smile

Е, това е още по-дълго и обяснително.
Затова за мен е най-ясно "сложи ме в копие".

# 11 356
винаги съм казвала "включи ме в "получатели"" или "включи ме в списъка получатели".
никой още не ме е копирал Simple Smile Simple Smile Simple Smile и света само пИчели от това. Simple Smile Simple Smile
За мен този израз, макар и правилен, е доста претенциозен и ненужно обяснителен.
Ползвам "сложи ме в копие".

# 11 357
Това "сложи ме в копие" го чувам за пръв път.

# 11 358
  • ту тук, ту там
“С копие до мен” казвам май най-често аз.
Струва ми се прекален стремежът към чак толкова чист изказ. Офисният и вътрешнофирмен жаргон мен не ме дразнят, намирам ползването им за нормално.

# 11 359
А какъв е проблемът с "изпрати ми копие"?

# 11 360
  • DE
Сигурно живея в паралелна вселена, какви са тия изрази Shocked
Вярно, че съм далече от офис, но все пак имам поглед върху съвременния онлайн живот Thinking

# 11 361
  • Down south
Това "сложи ме в копие" го чувам за пръв път.
Също го виждам за първи път, ако не бяха обясненията, можеше и да не разбера, за какво точно става дума.

Копие го свързвам веднага с това

Скрит текст:

# 11 362
  • Германия
Че не означава съвсем същото. Put me in CC означава, че ще получаваш всички писма от тази кореспонденция в момента на получаването им от главния адресат. Ако кажеш "изпрати ми копие" означава, че главният адресат трябва да ти препрати писмото, т.е. да извърши отделно действие. И ако кореспонденцията е по-продължителна, трябва да го прави с всяко ново писмо.

# 11 363
Че не означава съвсем същото. Put me in CC означава, че ще получаваш всички писма от тази кореспонденция в момента на получаването им от главния адресат. Ако кажеш "изпрати ми копие" означава, че главният адресат трябва да ти препрати писмото, т.е. да извърши отделно действие. И ако кореспонденцията е по-продължителна, трябва да го прави с всяко ново писмо.

Да, ама аз няма да искам копието от главния адресат, че да се налага да ми го препраща, аз го искам от адресанта.

# 11 364
  • София
Сега се замислих и установих, че дори не казвам "копие", а направо "сложи ме в СС".

# 11 365
От адресанта, но излиза, че ти не си включена в кореспонденцията, а искаш отделно копие.
А "в копие" значи, че си второстепенен получател, за инфо.

# 11 366
Нашият офисен жаргон е ужасен. Съвсем нормален е диалог от рода на:
 - Чукнах ти го преди малко!
- Ооо, браво, не съм разбрала, отивам да го извадя!

А фраза, която мразя, е в среща съм.

# 11 367
Ами как иначе? На оперативка звучи много соц. Mr. Green
На мийтинг не е по-добре.

# 11 368
Предлогът ме дразни.
Моята шефка е рускиня. Когато дошла да работи във фирмата, използвали израза "на мийтинг". И тя все чувала, че този или онзи е на мийтинг и си казала "абе уж ние сме комунисти, а тези българи само по митинги ходят".

# 11 369
smile3521

Да, за предлога, ясно. Но ако кажеш на среща съм, малко на любовна ще прилича. Wink

Общи условия

Активация на акаунт