Фраза, която мразя

• 1 219 164
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 12 765
Магдена, в случая въпросният потребител е отворил/стигнал до пост 12731 на Биляна и бърза да отговори, без даже да прочете, че от там нататък две страници се изяснява питането.
Не става въпрос да се чете всичко.

# 12 766
Дааа, дай да го изгорим на кладата.

То пък и да си толкова кисел и да размахваш пръстчето, пак не е Окей.

Това е тема във форум все пак, не е най-важното нещо в живота, не е бизнес среща, та да не може човек да си позволи да е по-небрежен.

# 12 767
Вие пък-2 страници! В един друг форум, в който бях отговорила нещо, веднага след мен, но час по късно, бяха отговорили съвсем същото, сякаш моят пост не съществува.

# 12 768
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имаше тема "слагате ли шапчица вкъщи". беше шеговито-иронична, а заглавието не беше въпрос, а закачка с името на тема във форума.
темата беше на много страници, когато една новопоявила се потребителка отговори кратко и лаконично "не".
Wink не е важно да прочетеш за какво става дума - важно е да изкажеш мнение. по всичко, каквото и да е.

# 12 769
Много често ми се случва да си напиша отговора, но по някаква причина, най-често трябва да върша нещо друго, отлагам публикуването.
И после цъкам на "публикувай", без да чета новите публикации.
Може и този случай да е такъв.
Не е нещо фатално, че да се вдига толкова врява.

# 12 770
На мен ми се случва да е отговорил някой преди мен, тъкмо докато и аз пиша същия/ подобен отговор.
Ама нали съм се морила да пиша, публикувам и аз.Smile

По темата- одеве.
Не помня дали сме го обсъждали, но ми е доста старо като звучене, а често го срещам.

# 12 771
  • Велико Търново
Скрит текст:
akoiskash-vqrvai, не смятам, че само на бизнес среща трябва да се проявява уважение към участниците. Защото това, че масово не се чете, е чисто и просто неуважение. Излиза нещо от рода "какво да ги гледам другите, дайте тука аз да си напиша моето".
Ами въпроси, касаещи едно и също нещо, написани през няколко страници, като вече е даден отговор? Значи попитал някой, след него някой друг си е направил труда да отговори и след две страници някой си трети влиза и хайде пак същото питане. А че за отговор може да чака повече време, отколкото би му отнело прочитането на двете страници - какво ли значение има. Отделно че търсачката на форума работи много добре, ама кой ли пък чак това да мисли...
Та... не става въпрос кого да хвърляме на кладата, а за едно съвсем простичко уважение.
Не, DeVa®, случаят не е такъв, какъвто описваш. Става въпрос за два дена.
А "врявата" е принципна, защото общо взето е много често срещащо се явление.
Всъщност, независимо от опитите да бъде оправдавано, мен няма да спре да ме дразни. Все едно да спрат да ви дразнят изразите, след като употребата им бъде обяснена по един или друг начин.
Дари*, "засичането" на публикации си личи - все пак си има час на публикуване.

"Одеве" е много често срещано, да. За първи път го чух като много малка от стринка ми, която е от Рудозем и тогава все още живееха там. Може би това е причината да не ме дразни, независимо че в нашия край не се използва. Обаче пък ме е дразнило "отвъд" в смисъл на "оттатък". Имаше един период, в който живеех в обкръжение, в което се използваше. Добре че вече не го чувам често.

# 12 772
Одеве си го ползвам активно.
Обаче не ми харесва и не използвам "завчера".

# 12 773
Никога не съм предполагала, че "одеве" би могло да дразни някого. Simple Smile Аз го ползвам често, сигурно ме мързи да казвам "преди малко" . Joy
Завчера не ме дразни, но не ми е в речника, казвам онзи ден.

# 12 774
Аз също.
И не предполагах, че се смята за остаряло.

# 12 775
  • Велико Търново
Хахах, Слънчев Ензим, да не мислиш, че "преди малко" казваме при нас? Използваме "напреди", което сигурно за хора, които не са му свикнали, също е толкова дразнещо.
DeVa®, отново е въпрос на диалект според мен, колкото и да се счита, че е встрани от темата.

# 12 776
Напреди никой няма да го каже при нас.
Имам близки в Търново и съм го чувала от тях де. Wink
Диалект.

# 12 777
Аз никога не съм чувала "напреди" . Къде е ударението - напредѝ? Simple Smile

# 12 778
Да, така е ударението.
Няма къде да го чуеш, Ензимче.
Тяхно местно си е.

# 12 779
  • ту тук, ту там
И “одеве” и “инак” са ми силно архаични, напоследък все по-често ги срещам. Не се сещам дали ги чувам обаче, май само в писмена реч, тоест в социалните мрежи ги срещам.

Общи условия

Активация на акаунт