Фраза, която мразя

• 1 218 031
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 15 885
  • В градината...
Ан тъй - в СИ си го ползваме. Е, младите с известна доза колорит.

# 15 886
Дразни ме един шаблон за статуси из социалните мрежи, най-вече:
"Когато...". Примерно "Когато сменят часа" и снимка на рошаво сънливо дете.
Тръгнало е от някъде и сигурно е било смешно тогава, но някои хора все показват "Когато..." и ме дразни Unamused

# 15 887
Дразни ме един шаблон за статуси из социалните мрежи, най-вече:
"Когато...". Примерно "Когато сменят часа" и снимка на рошаво сънливо дете.
Тръгнало е от някъде и сигурно е било смешно тогава, но някои хора все показват "Когато..." и ме дразни Unamused

Не знам само на мен ли ми се струва, че в последно време много хора се дразнят от странни неща?

"Когато сменят часа" и снимка на рошаво сънливо дете всъщност е съкратеният вариант на "Вижте какви ситуации се получават, когато сменят часа".  Може да не ти харесва, ама чак да се дразниш ми е странно.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 17:50 от Черна станция

# 15 888
Да, да, аз те разбрах, и мен много ме дразни това, особено ако някой по 5 пъти на ден го пише. Понякога е без снимки - просто статус "Когато милото е измило чиниите, докато ти гледаш сериал..." и сърце.

# 15 889
  • Пловдив
И аз разбрах, як шаблон е вече, но не ме дразни сам по себе си.
Днес имаше едно с компютър и срещу него (т.е. явно срещу камерата) портретна снимка - "когато си избягал от час в онлайн обучението".

# 15 890
  • София
Има и СЗ вариант - "Коги...."

# 15 891
И днеска по всички телевизии казват "ще спим час по-малко" Grinning Кой им каза такова нещо? Ще спя колкото ми се спи, а като се събудя, ще си настроя часовника, ако не се е настроил и сам. Неслучайно тези смени на времето се правят преди почивен ден.

# 15 892
И днеска по всички телевизии казват "ще спим час по-малко" Grinning Кой им каза такова нещо? Ще спя колкото ми се спи, а като се събудя, ще си настроя часовника, ако не се е настроил и сам. Неслучайно тези смени на времето се правят преди почивен ден.
Е да, ама ми крадат 1 час от почивните дни. 😐

# 15 893
Ами не за всички е почивен ден. Утре съм първа смяна и наистина ще спя 1 час по-малко.
Късмет има нощна смяна, ще работят 1 час по-малко.

# 15 894
И мен ме дразни думата коги в тези статуси.

# 15 895
Е то е диалект. Коги, сеги. Simple Smile

# 15 896
А, присетих се покрай горното. Дразни ме този шаблон, най-вече защото обикновено не връзва смисъл на нито един от езиците, на които съм го срещала:
Цитат
Никой:
Абсолютно никой:
Лицето Х: нещо си

Явно минава за остроумно, не знам, на мен ми е супер дразнещо. Все едно пише някой с дефекти в умственото развитие, на когото му идва като свръхзадача граматиката и построяването на свързано изречение.

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 04:01 от Ghibli

# 15 897
  • Пловдив
Такова не бях срещала.

# 15 898
Мен "лицето Х" ме дразни. Много високомерно звучи.

# 15 899
'присетих се' ме дразни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт