Фраза, която мразя

• 1 217 670
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 16 260
  • ту тук, ту там
Когато се казва, че си от страната на булката, един вид си от е*аната страна. В по- лоша позиция, прецакан.

За пръв път чувам за това. 🙄

# 16 261
Дано правилно интерпретирам и аз го чух наскоро, от колега от Бургас.

# 16 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ЖДНБ!
значи половината гости на сватбата са @@@!?
не го очаквах от бургазлии, по-скоро бих очаквала такова тълкуване в Резервата. Wink

# 16 263
А "резервата" е? Северозападна България? Simple Smile

# 16 264
Simple Smile да. - Видин, Монтана и Враца Simple Smile
Резерватът е "е, нЕма такова мЕсто!"

# 16 265
Аз винаги съм ги чувала като двойка - "от страната на булката" и "от страната на младоженеца", но сега за пръв път чувам за втория смисъл.

# 16 266
  • Пловдив
Когато се казва, че си от страната на булката, един вид си от е*аната страна. В по- лоша позиция, прецакан.
Това значи, да. В тоя смисъл ме дразни, не в буквалния.
Не очаквах, че няма да сте го чували, затова не поясних. Напоследък го срещам сравнително често из коментарите в новинарски сайтове и подобни, но и на живо се среща, разбира се.

# 16 267
новинарски сайтове! наистина ли?
Sad не копаят дъното. подминали са го.

# 16 268
  • Пловдив
Имах предвид коментарите на читателите под новината, не на журналисти. Flushed  Както във форум.
Те са си изкопали дъното много отдавна този род анонимни пишещи.

Но пък ето го и тук в близък смисъл от журналист. Търсех читателски коментари за илюстрация, обаче намерих такова.

https://www.economic.bg/bg/a/view/nek-vinagi-e-bila-ot-stranata-na-bulkata-94546

Тук фейсбушки коментар от човек, който пише: "уважаеми, сънародници", но все пак е общински съветник.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 11:45 от Магдена

# 16 269
  • София
Журналистът цитира изпълнителния директор на НЕК, който от своя страна цитира премиера. През 2018 г. премиер беше Баце, а тези изрази той ги владее много добре.
Иначе в неформален разговор съвсем не съм пуританка и ми се случва да ползвам такива народни бисери

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 13:41 от Cuckoo

# 16 270
  • Пловдив
Обърнах внимание, да. Sunglasses Но Баце е в следващия линк, в този са думи на журналист, който преразказва казаното от неназовани социалисти.

# 16 271
  • София
Обърнах внимание, да. Sunglasses Но Баце е в следващия линк, в този са думи на журналист, който преразказва казаното от неназовани социалисти.
А, да, моя грешка, ще я оправя. Може да се перефразира с по-цензурен израз, обаче явно им харесва

# 16 272
  • Пловдив
На мен лафът ми се вижда просташки не толкова заради самата отправка към сексуални занимания, а заради предпоставянето, че булката и нейната страна е "ебана" и прецакана. Малко ми е трудно да го обясня, но не мисля, че е до пуританство. Ясно ми е, че "е*ан" се използва и точно в това значение, но в тоя вариант с булката ми идва в повече.

# 16 273
Фейсбушки?🤔

# 16 274
  • Пловдив
Точно така. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт