Фраза, която мразя

• 1 219 083
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 17 610
Пак това случване, аман. Едно време се питахме какво се случва, днес питат как се случва. И то за нещо, което се прави, не се случва.

Цитат
Търся помощ и насоки, как се случва.
Има всичко необходимо и ми се струва, че прерових половината нет, за да открия как се случва, но след толкова информация се чувствам още по объркана.
Имате ли видеа, линкове или стъпка по стъпка, как  се случва, ще съм много благодарна

Как се случва така, че все закъсняваш? - не ми е странно и неприятно...

Ами то тук случването е на място.Според мен.
 Но се случват концерти, конгреси, протести.... Е,тогава не е правилно.

# 17 611
  • София
За мен в "случва"-нето има елемент на неизвестност, може да стане, но може и да не.
Та как се "случва" нещо предварително планирано, и то отдавна, като концерт или конгрес?

# 17 612
Именно. Концертите и конгресите ги употребих като пример за неправилна употреба.

# 17 613
За мен и вечните закъснения не се случват, случайно, а стават поради тип поведение.

# 17 614
  • SF
Ами ед.ч. за “българинът”, когато се прави обобщение?  Напр. българинът обича да ходи на море. А българката къде е в картинката? Не съм срещала да казват “французинът обича сирене”, но пък може би е въпрос на време и тоеа да стане.
Масово вече не само продавачите на пазара, но и журналистите така говорят.

Това са литературни фигури.

Българинът разбира от футбол, политика и коли.
Французите са най-добрите любовници, испанците са най-добрите кулинари, италианците са най-големите ласкатели, англичаните са сноби, шведите са високи и руси...
Но трябва да се преместим в литературната тема, за да го изясняваме това.

# 17 615
Не знам дали сте го обсъждали, но ужасно ме дразни тийнейджърската дума "криндж", използвана масово тук, във форума, особено от интелигентни потребителки или такива 50+. Много е неадекватно.

# 17 616
Аз не съм я чувала/чела. Какво значи?

# 17 617
Много ме дразни "него ден". Периодически поправям моя близка. Съгласява се и после в разговор пак го употребява.

# 17 618
От СИ ли е? Там така си говорят.

# 17 619
  • Mediterraneo
СИ какво ще рече?

# 17 620
Североизточна България.

# 17 621
Не. По-скоро от югоизточна. И то образована, от град. Не е  баба от село.

# 17 622
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
него ден, нея година са архаизми. въпрос на усещане е, но мен архаизмите ме дразнят по-малко от неологизмите.
и най-много ме дразнят англиканизми от човек, който изобщо не знае езика, никога не е работил в чужда среда, за да има поне формално оправдание, че е "забравил" българския.

# 17 623
  • SF
Добри, ако работиш в България, но в голяма компания, в която официалният език не е български, е възможно да се откъснеш 8 часа (в моя случай и по 12) от българския език, което в чужбина пък може и да не се случи, ако в семейството всички са българи.

Дева, "криндж" е нова дума, която описва нещо неловко, странно неприятно усещане. Например родител да види случайно 15-годишната си дъщеря на улица, която страстно се целува с 30-годишен мъж (нещо такова). Или детето, което вече знае кое какво е, "да хване" родителите си да правят секс. Избягването на погледите, разговорите за замазване на ситуацията, срещите след това са кринджи.

# 17 624
Много ти благодаря, Есми! Kissing Heart
Наистина за пръв път го срещам, моята дъщеря вече мина тийн периода и не ползва такъв жаргон.

Общи условия

Активация на акаунт