Фраза, която мразя

• 1 219 162
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 17 670
В модата е доста популярен термина, лично аз съм му свикнала.

# 17 671
В какъв смисъл употребен? Базов модел?

# 17 672
Да, базови модели.

# 17 673
От всичките значения на "бейсик" на английски най ми харесва "прост" Sunglasses

# 17 674
  • Down south
От всичките значения на "бейсик" на английски най ми харесва "прост" Sunglasses
Право в десетката Hug

# 17 675
  • SF
Добре, че ви казах, че след като съм употребила другия израз, първо съм искала да напиша "бейсик"! Цяла тема се заформи около моето признание.  Направих ви неделята! Simple Smile
И да, аз съм от тези, които ползват "бейсик" по 100 пъти на ден, а даже и през нощта, но нито веднъж не съм казала "нея неделя". Поправям си приятелките, за да не се излагат, щото както каза по-нагоре някой, било селско. А да не би да е градско?
Предусещам следващия топик: онова със "с" (да не му казвам името, че дразни) срещу провинцията. Три-четири!

# 17 676
  • Down south
Изразяваш се добре писмено, сигурна съм, че и в говоримата реч си пак толкова добра, ако искаш.
Понякога се чудя на "изблиците" в темата.

Дразня се от използването на английски думи, заместващи българските такива.
Не, не ги чувам, чета ги единствено и само в този форум.
Лесно е да се поддържа изразяването на български, стига човек да иска.
Важно е да има искащи.

# 17 677
Коливо съм срещала в литературата само, а сочиво - не. Какво е бейсик?

Език в програмирането.Това знам  аз. Доста се почудих какво пък друго би могло да бъде и го разгадах-базово, основно /ниво/.Не бях го чувала. Ами - думи нямам!!!
Да, знам, но не му схващах жаргонната употреба. Явно е нещо като старомодно, отживяло...

# 17 678
Не е старомодно и отживяло.

# 17 679
Не знам дали сте го обсъждали, но ужасно ме дразни тийнейджърската дума "криндж", използвана масово тук, във форума, особено от интелигентни потребителки или такива 50+. Много е неадекватно.
И мен ме дразни. Така и не разбрах какво точно означава.

# 17 680
  • SF

Аз не се дразня.
Благодаря за оценяването! Имам нужда коректор да ходи след мене.

# 17 681
  • ту тук, ту там
Имам нужда коректор да ходи след мене.

Точно колкото имат нужда и онези, които казват “него ден” или “нея блуза”. 😊

# 17 682
  • София
Може да е коментирано, но мразя когато на мъж на възраст след 22-23г му се каже “момче” Имам чувството, че толкова много момченца се нароиха, а мъже не останаха. Момчето това, момчето онова… а той дангалак цял, ама нали…

# 17 683
  • София
Ами жените, които се самонаричат момичета или девойки, дори когато са доста над 40?
Хората като цяло се стремят да удължат младостта си. Я кажи на някоя 40-годишна, че е леля и е на средна възраст... А реално е така, предвид дължината на живота около 75

# 17 684
  • Пловдив
И двата пола го правят - за себе си или за друг. Според мен също е смешно, но е масово.

Преди време гледах едно предаване по някаква кабелна тв, гостът - около 50-годишен. Звъни в студиото някакъв явно дедо и вика: "Много е хубаво, че млади хора като Вашия гост се интересуват от история". Той човекът се позасмя, де.

И съвсем наскоро - колежка, която лично познавам, е кандидат за депутат. 5 години по-възрастна от мен, тоест 52-годишна. В профила и във ФБ чета: "Нека повече млади и интелигентни хора като г-жа... да ни представляват". Авторката - още пет години нагоре от нейната възраст, според профила си.

Скрит текст:
В същото време друга дама, 4 години по-млада от мен, непозната за мен, но явно познаваща мой познат, се изказа пак във вездесъщия Фейсбук леко язвително за жените от моето поколение, дето търпят мъжки тормоз.
В работата ми една служителка, точно 8 години по-възрастна от мен, ми говореше за трета, 7 години по-възрастна от нея, със съчувствие: "поне нея да не я товарят толкова, тя е вече на възраст". Беше в контекста на оплакване, че и двете ги товарят.
Та не е същото, когато се отнасяш към по-стар и към по-млад. С по-младия сте от едно поколение, по-възрастният е от предишното. Wink

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 14:14 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт