Фраза, която мразя

• 1 219 119
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 17 685
При нас всички са момичета и момчета. Няма значение дали на 25, или 60.
Преди 15 години ми звучеше инфантилно и несериозно, но вече свикнах.

# 17 686
Преди години приятели на мой племенник-гимназист виждат за пръв път сестра му- току що завършила университет . Коментарът- "Възрастна, но много запазена" Stuck Out Tongue Winking Eye
Култова реплика за семейството ни стана.

# 17 687
Този лаф е мноооого стар. Аз съм го чувала преди 40 години във варианта как някакви първокласници си говорили за мацки и единият казал "Онази е трети клас, ама запазена".

# 17 688
Лафа не го знам и тогава не съм го знаела. Казвам ви факт. Нищо чудно младежите да са се шегували, перефразирайки лафа. А ние да тънем в невежество толкова години. Cry

# 17 689
  • SF
Точно колкото имат нужда и онези, които казват “него ден” или “нея блуза”. 😊

Това е пример от личния ми живот и личните ми отношения, споделен на доброволен принцип, без да ми пука от сериозни последствия. Темата не се занимава с личните ми отношения и поведение. Те имат за цел единствено да онагледявам твърденията си с примери, на които съм попадала. Къде, с кого, как, обмислено, тенденциозно или случайно и неволно, остава встрани от темата и не подлежи на критика или похвала.

# 17 690
Лафа не го знам и тогава не съм го знаела. Казвам ви факт. Нищо чудно младежите да са се шегували, перефразирайки лафа. А ние да тънем в невежество толкова години. Cry

Не знам дали е имало такъв израз, но като бях ученичка трийсет годишните ги смятахме за стари. Simple Smile
Та, възрастна за 25 ми звучи реално. Simple Smile

# 17 691
Ох, аз даже и на 20 мислех 25-годишните за позастарели, макар че ми бяха по-приятна компания от връстниците ми Grinning

# 17 692
Е, чак 20 или 30 ми е малко прекалено. Но си спомням в гимназията как определено сме обсъждали, че 40 годишните вече са импотентни и изобщо приключили с активния живот.

# 17 693
  • SF
Но пък помня баба ми, която на около 75-80 казваше за нейни познати "О, тя е млада, тя е на 70!"
И аз, съответно: Rolling Eyes

# 17 694
  • Mediterraneo
Е, аз като се омъжих и родих, майка ми беше на моята сегашна възраст. Как съм си мислела, че едва ли правят все още секс нашите Simple Smile

# 17 695
Имахме учителка сигурно на 35год.,или поне така сме я определили.Много се шашнахме,когато разбрахме,че тази дъртачка е бременна.И въобще е правила секс?!Голяма гнусотия за нейната възраст.
Rolling Eyes

# 17 696
Аз имах учителка на 28, веднъж дойде с къса пола. Стори ми се твърде скандално за нейната възраст. Joy

# 17 697
Изключително странна ми е размяната на "тати" и "тате". За мен правилното е "Мама и тати", а татЕ е обръщение. Мислех, че е особеност на "западния" говор, но вече започнаха и да ги пишат така...

# 17 698
В речника пише, че татИ е грешно изписване на татЕ. Аз не употребявам татИ. Не че съм критерий за правоговор. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 17 699
И за мен е странно и грешно "тати", в моя край се използва по този начин единствено при "разговор" с 1-2-годишни деца

Общи условия

Активация на акаунт