Фраза, която мразя

• 1 218 131
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 18 600
кръгла нула съм по химия, но скоро четох за земеделие без карбон
само в твърдата му форма съм запозната

Надявам се, че е в най-твърдата му форма Wink, дето от нея не се дебелее

https://www.youtube.com/watch?v=hEyWqVfY4vo

# 18 601
хаха, направи ми деня, не съм се сетила за тая карбонова прелест 🤩
рамки на колелета и въдици визуализира тъпата ми глава Laughing
учете я тая химия, момичета 😛

# 18 602
Сетих се за "се заплаква", употребявано от учителка по български...

# 18 603
  • Пловдив
Аз снощи се сетих изневиделица за срещнато преди време тук "имам кростренажор, там се мяткам". Търси се вероятно закачливост, експресивност, ама толкова ужасно лигаво ми прозвуча... Индивидуално си е, де.

# 18 604
Дразни ме начина, по който наричат сегашното правителство: "сглобката" 🤮

# 18 605
  • на последния етаж
А на мен много ми харесва - отива му. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 18 606
Отдавна ме дразни "смислен човек" или пък "успешен човек". Книгата или думите може да са смислени, но не и човекът. И кариерата може да е успешна, но човекът може само да е успял.

# 18 607
  • София
Аууу, как мразя... сега го срещнах и се сетих - едно нелогично членуване:

Ноктите ми са супер чупливите.
Косата ми стана супер дългата.
Тая от другия клас е супер тъпата, брат!
На теста ми се паднаха мега трудните задачи.

Не разбирам защо е това, че и се наложи масово, всички тийнове така говорят.

# 18 608
  • София по рождение
"Може ли едно бързо питане?" и изобщо такива паразитни изречения. "Знаеш ли какво ще ти кажа?"

# 18 609
"Може ли едно бързо питане?" и изобщо такива паразитни изречения. "Знаеш ли какво ще ти кажа?"
Първото е въпрос. Отговорите може да са "Не, сега съм зает" или "Да, кажете". Второто наистина е паразитно изречение. Откъде да знам, какво ще ми кажат.

# 18 610
Аз винаги отговарям на последното с "Не", а човекът, който ме пита, се чуди защо му не-кам.
Това ме подсети за една простотия - Като малка много обичах да се правя на интересна - като някой по улицата ме попита "Знаеш ли колко е часът", аз отговарях само "Да".

# 18 611
Забелязала съм, че в София и някой от по-големите градове, ако те спрат непознати с въпроса "Извинете, може ли да Ви попитам нещо?", в почти всички случаи искат пари, просят с някаква история. Ако действително само искат да попитат нещо, обикновено още първият въпрос им е свързан с питането: "Извинете, знаете ли къде се намира еди-коя си улица/спирката на еди-кой си автобус/колко е часът...?". Затова и хората, като чуят, че някой искал да ги пита нещо, често казват не, че бързат и пр.

# 18 612
Много ме дразни “ Извинявай, че те прекъсвам”. Фразата я чувам постоянно, а използващите я се държат все едно тя им дава право и позволение да прекъснат грубо говорещия. 🫤

# 18 613
Много ме дразни “ Извинявай, че те прекъсвам”. Фразата я чувам постоянно, а използващите я се държат все едно тя им дава право и позволение да прекъснат грубо говорещия. 🫤
А понякога означава и че искаш да прекъснеш потока от думи, защото трябва по някакъв начин той да бъде спрян. По-добре с "извинявай".

# 18 614
Ако се касае за поток от думи - добре.
Аз говоря за други случаи, които често наблюдавам в обкръжението си:
“Тръгвам аз сутринта с колата….” - човекът иска да разкаже случка. Но бива спрян с       “Извинявай, че те прекъсвам, но аз пък много обичам да пътувам с метрото. Толкова е бързо и удобно!”. Първата история е пресечена в зародиш.
Или пък - паразитно използване на фразата, без изобщо да има нужда, може би цели придаване на важност:
“Аз много обичам диня”. Няма никакви индикации, че човекът иска да продължи да говори. Но другият вмъква ненужно: “Извинявай, че те прекъсвам, и аз обичам диня, но предпочитам пъпеш”.

Общи условия

Активация на акаунт