Фраза, която мразя

• 1 207 739
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 255
  • Вестерос
Намирам разлика между впрягане и филмиране.
В случая много от пишещите тук се впрягат излишно за думи и изрази, но не мога да кажа, че има филмирани чак от употребата, примерно, на ти си знаеш.
Абсолютно

# 256
Такива думи и изрази се използват с цел- да привличат внимание. Дали е "Уааау" в реклама или някой тийнейджър- все тая. Специално във форума непрекъснато попадам на едни и същи изрази. Някой писал, на втори му харесало и така до безкрай... Личи си кой с какви изразни средства борави и от там- кой копира поведение. Няма как да не се забележи.
Разбира се, че ме дразни да пия кафе с човек, когото от месеци не съм виждала и вместо да го слушам с интерес, ми става "тъпо" с повтарянето на "нали" след всяко изречение...

# 257
Понеже ни е по темата, цитирам Иво (мерси, Обич!). Нямаше, но "абсолютно"-то ме накара.  Laughing

(не че и аз не си го ползвам)

http://ivosiromahov.com/club/2_article/a84.html

# 258
Ок, обаче аз имах предвид фрази като "моето ММ" - май в темата за манипулирането го бях мярнала. Това какво точно се предполага, че значи - моето мойто мило, моето моят мъж...? Просто не се и замислят, когато ги използват. Аз първите няколко пъти, когато го видях, си помислих, че са инициалите на мъжа, обаче после ми се видя нелогично толкова много съпрузи да са с тези инициали.
"моето ММ" - Моето мило момче?  newsm78
Всички останали съкращения, цитирани тук, са абсолютна загадка за мен  Laughing

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 14:47 от gumenka

# 259
  • Вестерос
ахахахаха сега ще видя статията

# 260
Кукумицинка, да опитам да преведа:
"Моето ММ" - Моето Мило Мое
Среща се и в пасивно-агресивен вариант:
СМММ - Само моето мило мое.
Пред тези, които пак се правят на приятно разсеяни чие е милото, се използва ДРМММПП - Долу ръцете от милото ми мое, птицо проклета. Peace Grinning

# 261
  • HH

Пред тези, които пак се правят на приятно разсеяни чие е милото, се използва ДРМММПП - Долу ръцете от милото ми мое, птицо проклета. Peace Grinning

С птицо искаш да кажеш "голяма бяла птицо", но не говориш за лебеди, нали?  Laughing

# 262
  • Вестерос
"мило – израз, с който се обозначава настоящия сексуален партньор, по време на мобилните комуникации с него. Етимологията на думата не е изяснена. Според едни езиковеди „мило” е среден род на прилагателното „мил”. Защо обаче е в среден род, при положение че се отнася за мъж, не се знае.

Според други езиковеди терминът „мило” идва от руската дума „мыло” – сапун. Тоест сексуалният партньор е възприет в качеството му на нещо, с което ще се измиеш, ще се ароматизираш, временно ще придобиеш по-добър имидж, пък като се изхаби, ще го хвърлиш и ще вземеш друг. "

Joy  smile3532 Има някои добри попадения. Благодаря, че го показа, посмяхме се с колегите.

# 263
  • n/a
По произход ММ е моят мъж. Точка.
Всичко останало е словосвоеволие.  Mr. Green

# 264
ММ го използвам във форума, като "моя мъж". И не ,не ме дразни.Ако трябва всеки път да го изписвам...това са съкращения използвани само тук и най -вероятно тръгнали оттук, не виждам лошо да се ползват!

# 265
  • Kопенхаген
Аууу... ,,педката,, как я забравих и друго се сетих.

Използването на англоезични думи и изрази.

,,By the way,, транскрипирано на български ,,бай дъ уей,, /така ли беше?/, OMG, wiki, Гугле, стоуквам, хейтвам и т.н.  Grinning

Имаше съкращение за бившия, но не се сещам как беше  newsm78

# 266
Кате, и аз, и Ботев, намеци не правим!!!

Скрит текст:
Hug Hug

# 267
  • Вестерос
"стоуквам" какво трябва да е? А също се чудих онзи ден на ССФ??

# 268
Дразнят ме изразите "Това е друга бира"

и "По ягодите" вместо "По дяволите" - като искаш да кажеш нещо, кажи си го направо, какви са тия ягоди  Mr. Green

# 269
Трябва да се видим, трябва да направим, трябва... трябва
Като трябва го направи.

Общи условия

Активация на акаунт