Фраза, която мразя

• 1 218 131
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 3 360
"Не е важно как пише, а какво казва", "Това не е форум за уроци по български" и куп подобни изрази, които толерират и насърчават неграмотните.
Определено, човешко е да сгрешиш, но да пишеш 'незнам' и упорито да теглиш майни когато те поправят...

Всякакви изрази за природозащита в група за пазаруване. Неуместни, лъхащи на фалшив снобизъм и загриженост.  ooooh!

# 3 361
      На мен обръщението "Мадам" ми харесва и не го свързвам със съдържателка на бардак. Може би защото към мен са се обръщали така само беловласи, достолепни господа на възраст 75+ години и с огромна доза уважение в погледа.
     Дразни ме в писмен текст членуването на абревиатури - ДДС-то, МПС-то, ПМС-то и т.н. Така и не мога да схвана на данък си слагат окончание "-то" или на стойност.  Mr. Green

# 3 362
Ми както с "евала"-та? Crazy

# 3 363
 "Топна ли чушката?" - от майка към син Sick
Едно на ръка, че е крайно противна фраза, но в този контекст бях потресена ooooh!

# 3 364
От майка към син??? Shocked
Ужас! Stop

# 3 365
"Някой път нещата просто се случват" - да, знам, че е така. Освен това аз също го използвам, но просто полудявам, когато някой друг ми го каже. Измиването на ръцете с някакви сили Господни или Вселенски много ме дразни. Особено, когато нещата са зависели от нас самите, а не от Господ или от други непреодолими обстоятелства.

# 3 366
  • SF
"Madam" е учтива форма на обръщение (САЩ и не само) , не разбирам какво е дразнещото, имайки предвид, колко английски изрази са заели място в българската реч.
За протокола, в южните щати, обръщението е съвсем нормално, в северните, сякаш Miss е по-разпространено или поне това са моите впечатления.

Тези бългАри, които поздравяват с "Как си, бе, мадам!" не са наясно с протокола от Северните щати.
Дразнещо е поведението, запечатано в употребата на тази дума, не думичката.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 21:17 от Esmee

# 3 367
"Madam" е учтива форма на обръщение (САЩ и не само) , не разбирам какво е дразнещото, имайки предвид, колко английски изрази са заели място в българската реч.
За протокола, в южните щати, обръщението е съвсем нормално, в северните, сякаш Miss е по-разпространено или поне това са моите впечатления.

Тези българи, които поздравяват с "Как си, бе, мадам!" не са наясно с протокола от Северните щати.
Дразнещо е поведението, запечатано в употребата на тази дума, не думичката.

Оправи си бългАрите, че ще ти се смеят!

# 3 368
  • SF
Simple Smile Ти си ми го оправила и аз 3 минути гледам и се чудя къде е грешката. Мислех да го напиша булгари като BVLGARI Simple Smile

# 3 369
Simple Smile Ти си ми го оправила и аз 3 минути гледам и се чудя къде е грешката. Мислех да го напиша булгари като BVLGARI Simple Smile

Скрит текст:
Е, нямаше да е много коректно да ти кажа да си го оправиш, а в същото време да те цитирам с грешния текст. Laughing

# 3 370
  • SF
Ами мерси!
Ще се науча и да пиша някой ден. Simple Smile

# 3 371
Употребата на "бе" във каквато и да е комбинация ме дразни

# 3 372
  • SF
Охххх.... аз я употребявам често. Sad Не винаги, когато се обръщам към някого. Може и към себе си "А бе я да видя тези ботуши... Хубави са, бе!"

# 3 373
И аз често използвам "бе"  , после се карам на детето, че ми подражава Blush . Трябва да се постарая да спра Laughing .
А "ма" дразни ли ви? Laughing
Аз само с най-близки жени си говоря на "ма" , съвсем нарочно, разбира се, проява на близост - лигавщина Laughing .
Но ми е гадно, като чуя мъж да говори на жена си на "ма"  Laughing

# 3 374
Аз съм така с "човек" и още няколко паразитни израза.  Ужасно се дразня когато се възмутя на някоя жена и наум почна с 'АБЕ БУЛЬО'. Ужасно е, страшно бих се ядосала ако някой ми го каже и пак го употребявам ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт