Фраза, която мразя

• 1 218 127
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 3 375
  • В Космоса
"Бе" ползвам, "ма" не, дори и на лигаво. Имахме един кратък период, като че ли, в тийн възраст, но не ни потръгна.

Не е фраза, но не ми е приятно някой да ме ръчне, (удари леко). потупне, когато разговаряме. Аз слушам, не е нужно физически да ме подканяте! Мъжът ми го прави отвреме, навреме, но него поне без притеснение го скастрям. Laughing

# 3 376
"Бе" ползвам, "ма" не, дори и на лигаво. Имахме един кратък период, като че ли, в тийн възраст, но не ни потръгна.

Не е фраза, но не ми е приятно някой да ме ръчне, (удари леко). потупне, когато разговаряме. Аз слушам, не е нужно физически да ме подканяте! Мъжът ми го прави отвреме, навреме, но него поне без притеснение го скастрям. Laughing
+1, а някои така се улисват.....

# 3 377
Бе използвам,но "ма", никога! Naughty
Нито някой вкъщи.
И ми звучи суперпросташко някой да говори на "ма"

# 3 378
Ужасно много хора го употребяват това Бе. Тъй като внучката ми сега се учи да говори и запечатва всичко, изпадам в тих ужас.

# 3 379
  • София
Ползвам "бе" само в някои изрази и за мен е безлично, т.е. не го правя заради човека, а така ми идва отвътре. Обаче ми се случи няколко пъти като противодействие да се обърнат към мен на "ма", но човекът определено се заяждаше. А аз написах само "стига бе", което за мен е фразеологичен израз. Не е все едно да кажеш "стига" и "стига бе", нали?

# 3 380
  • SF
Да, и аз така го приемам, но съм го правила и нарочно, когато мъж упорито ми говори на "бе", аз да му отвърна с "ма". Разбира се, повече на шега, отколкото с възпитателна цел. Simple Smile
За мен няма нищо обидно в това "бе", стига да не се казва нарочно и с цел обида. Освен думи, има и език на тялото и интонация в комуникацията.
Вчера чистачките ми спряха да работят и дори и на тях им казах "Стига бе!"
Срещу 40 лева вече работят Simple Smile

# 3 381
Аз също не го ползвам като обръщение, никога.

Например, "бе не ми харесва тази блуза". Мога да кажа. Peace
А не, "Иване, бе, ела тука."

# 3 382
  • София
Аз също не го ползвам като обръщение, никога.
Например, "бе не ми харесва тази блуза". Мога да кажа. Peace
А не, "Иване, бе, ела тука."
В първото "бе" е съкратено от "абе", което не знам откъде произлиза

# 3 383
  • SF
Това е някакво пълнене на време докато мислим. "Абееееее, знаеш ли какво се сещам!!!"
На много езици го има това "поемане на въздух" преди да кажеш нещо уж много важно, за което едва си се сетил. Simple Smile
И французите, и англичаните, и испанците, и сърбите пълнят паузи със звуци и паразитни изрази. Не са красиви, за да се използват в официални речи, Новогодишни поздравления, да надписват картичка с тях, но пък вършат работа в разговори между приятели и близки хора.
На непознат човек в банката или магазина, не върви да му говориш на "бе". "Здравейте, бе!! Абе имате ли от френските сухари?"
Докато на приятелката си мога да кажа "абе я дай да намажа един френски сухар с мед. Мммм много вкусно, бе!!! Simple Smile"

Дори и изразът "Абе я си гледай работата!", казан с усмивка и шеговит тон, може да звучи приятелски, но може и да подпали сериозен скандал, ако се каже троснато на непознат.

# 3 384
Дразня се и на премногото "нали"-та  в някои разговори: "Ние сега нали като идем там, и той нали като ни каже еди какво си, и после нали ние като бяхме там..." Имам една роднина, която като телефонирам нея ме прави луда с нейното "Нали"! Сетих се сега понеже точно вчера се чухме...

# 3 385
Много мразя като някой каже: Вай,вай,вай.Ужасно ми е.

# 3 386
Много мразя като някой каже: Вай,вай,вай.Ужасно ми е.

Това може, но на "въй, въй, въй" никой да не посяга  hahaha

# 3 387
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
потръпвам когато чуя "то ще закисне" от ВиК майстора.
а на "то така си светеше", за някой индикатор за проблем, казано от автомонтьора направо ми иде да налетя на бой

# 3 388
"Да замия".
Ужас! Crazy

# 3 389

Аз пък чат пат на приятели близки ги базикам като аз им викам „ма“, на момчета. Много подскачат  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт