Фраза, която мразя

• 1 217 460
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 420
  • София
"Няма проблеми" - това като го чуя, еле пък от устата на майстор, за мен означава 100% проблеми. И свекито я използва от време на време, обаче аз, в ролята си на злата снаха, си казвам в прав текст, че не очаквам отговор "Няма проблеми", а "ще направим това и това еди кога си". Не че след няколко дена няма да ми изръси пак, че нямало проблеми.

# 421
  • Другата България
Залък е диалект.
Използва се за нещо малко като например - залък хляб, дай ми един залък, ще ти оставя един залък /ядеш нещо и искам да ми оставиш малко например/.
..
Ти прочете ли какво съм написала или си решила да си онлайн речник?
Защо реши ,че не знаем какво е залък?
Залък не е диалект ,използват го много хора и ми е пределно ясно за какво се използва!
Но не е правилно да се използва за крутони .   
Rolling Eyes Няма да ти кажа това, което ми напира да ти кажа Grinning.Единственото, което исках да направя, е съвсем добронамерено да обясня нещо, което мислех, че не си разбрала.
Явно съм се объркала, за което ТИ се извинявам /нямаше нужда от удивителния знак, и без него щях да те разбера/. Wink

# 422
Преди малко докато се прибирах от магазина чух:"Хваща окото'',че се сетих и за-''Ще ти изкара окото'',''Грабва окото'' и др.Стана ми смешно,защото един познат буквално може да ги направи тези неща и  често се шегува с това.

# 423
Не е израз,но като чуя ''кецки'' се дразня.

# 424
  • София
Преди малко докато се прибирах от магазина чух:"Хваща окото'',че се сетих и за-''Ще ти изкара окото'',''Грабва окото'' и др.Стана ми смешно,защото един познат буквално може да ги направи тези неща и  често се шегува с това.
Навремето една колежка, понеже много мразеше израза "Хвърли едно око", буквално като й подадоха един лист и й казаха "Я му хвърли едно око", извади от чантата си изкуствено око-играчка и го търкулна на бюрото, и онзи  #Crazy

# 425
  • На изток от Рая
Не обичам фразата " Отивам да ям хляб " Някои от приятелките ми го използват и като го чуя  Sick Сякаш само хляб ще има на масата ...

# 426
  • София
Яко е. Особено смешно ми звучи от устата на по-възрастни. Явно така смятат, че изглеждат по-млади.
Няма грижи. Когато винаги замества "добре".
Но най-противно ми е обръщението "бате" във всяко изречение.

# 427
Преди малко докато се прибирах от магазина чух:"Хваща окото'',че се сетих и за-''Ще ти изкара окото'',''Грабва окото'' и др.Стана ми смешно,защото един познат буквално може да ги направи тези неща и  често се шегува с това.
Навремето една колежка, понеже много мразеше израза "Хвърли едно око", буквално като й подадоха един лист и й казаха "Я му хвърли едно око", извади от чантата си изкуствено око-играчка и го търкулна на бюрото, и онзи  #Crazy
hahahaДобре,че не е била истинска протеза ,тогава щеше да изглежда така #Shocked Grinning

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 18:51 от Фиданка Тръстикова

# 428
  • В Космоса
Навремето една колежка, понеже много мразеше израза "Хвърли едно око", буквално като й подадоха един лист и й казаха "Я му хвърли едно око", извади от чантата си изкуствено око-играчка и го търкулна на бюрото, и онзи  #Crazy

Много яко! Crazy Mr. Green

Явно така смятат, че изглеждат по-млади.

Може, пък, хората да си употребяват от край време, още откакто са били по-млади, да са си свикнали на определени жаргонни фрази и да си ги ползват в неформални разговори без да целят да се правят на модерни, млади и готини. Grinning

# 429
И мен много ме дразни водопадът от цитати с истински или псевдомъдрости, с които ни заливат във Фейсбук.
Красива или кичозна картинка, а на нея - пльоснат някакъв цитат, обикновено с куп груби правописни грешки. И най-великата мъдрост на всички времена, поднесена по този начин, започва да звучи изтъркано и плоско.
Любителите на този вид спам да не се сърдят, че познатите им започнат да ги блокират един след друг. То не се издържа...

Започнах махането на такива приятели. Странно мислех, че само на мен ми се вижда инфантилно и слабоумно

# 430
  • София
Може, пък, хората да си употребяват от край време, още откакто са били по-млади, да са си свикнали на определени жаргонни фрази и да си ги ползват в неформални разговори без да целят да се правят на модерни, млади и готини. Grinning
Може, може! Laughing
Почти като рекламата: Кажи, баба, тенкю! Ама тя е далеч по-готина! Mr. Green
Също толкова нелепо, особено от устата на жена, звучи  "баце". Познавам такива. Laughing

# 431
  • В Космоса
Може, може! Laughing
Почти като рекламата: Кажи, баба, тенкю! Ама тя е далеч по-готина! Mr. Green
Също толкова нелепо, особено от устата на жена, звучи  "баце". Познавам такива. Laughing

М/у другото, нали си лафим просто (упс, говорим си  Embarassed) ще кажеш ли какво е лепо за възрастна жена (и каква е точно граничната възрастта, също Grinning) да ползва вместо "яко", ама да е съвсем равнозначно по смисъл. Аз се сещам за "готино" и "супер", ама и те са нелепи, ми се струва, за още по-възрастните. От по-новите, които аз не можах да хвана в компания е "куул". Нашите родители какво ли са ползвали? Не мога да се сетя в момента... "Хубаво" - не, не е точно. ""Забавно", пак не ми се връзва... Ох, помагайте, бяга ми синонимния речник в момента... Simple Smile

# 432
Според мен подобен сленг с някакви модерни думи и изрази е приемлив само при млади хора. След 25-годишна възраст звучи нелепо - сещам се например за Петя Буюклиева.

# 433
  • София
Според мен подобен сленг с някакви модерни думи и изрази е приемлив само при млади хора. След 25-годишна възраст звучи нелепо - сещам се например за Петя Буюклиева.
+1 
Акаша, нали не мислиш, че речникът на нашите майки, бащи, баби и дядовци е бил беден без днешните супер яки изрази и им е било трудно да изразяват задоволство?!

# 434
  • В Космоса
Не, бе, не мисля. Просто ми помогни и ми дай синоним, пък току виж съм се поправила, за да угодя на теб и всички като теб. Grinning Peace

Общи условия

Активация на акаунт