Фраза, която мразя

• 1 217 869
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 4 200
И аз съм неподготвена, нали. Долу горе хванах началото на разговора, нататък ги превъртам, защото не са по темата и са неприятни. Затова прочетох само теб и отговарям за фразата, която описваш буквално.

Ти не знаеш за какво говорим, но не ти казвам, че си неподготвена, защото е от фразите, които дразнят. Всяка тийнейджърка и всеки глупак с беден речник ги използват, когато не знаят какво да добавят. От сорта на: "Тези дънки не са модерни. - Ти пък се изказваш  неподготвена!" Сега аз пък на тебе да ти разясня въпросната фраза, която всъщност не отрекох и julia1993 e права. Наистина, ама наистина съм съвсем неподготвена относно това тук коя от къде е, а и да ти кажа честно, няма и да се подготвям. Утре пак няма да ги разпознавам, в която и тема да се засечем. Едната говореше нещо за провинциалистите, оказа се, че е софиянка. Някаква неразбория. Ами... изобщо не се подготвих. Всъщност, аз не твърдях никъде, че тя е от Провадия или от Павликени. Казах, че не ми е симпатична, ама хич. Simple Smile Те недоразбраха и ме информираха, че тя била от София. Ми... ок. Пак не ми е симпатична. А освен това бях и още по-неподготвена. Доскоро бях останала с впечатлението, че тя е мъж.
А на juliа1993 -  изобщо пък не смятам да ти се подготвям, преди да пиша. Тук темата не изисква предварително запознанство с юзерите или наизустяване на някакви данни и факти за тях. Но не ти обръщах внимание, защото не ми се обясняваше. Лиляна се намеси със забележки и...... така нататък.
Не сме уточнявали, че Ензим е (така мисля) от София, защото трябва да ти стане симпатична (а колко и тя се натиска за това тя си знае), а защото от коментарите ѝ ти навярно автоматично реши, че тя е от омразната провинция
Цитат
И като се държите по този отвратителен начин, не правите добра реклама на хората от малките населени места. Какво точно трябва да ти обичам и уважавам на тебе, Ензим? С нещо да си ми станала симпатична? Държите се като селяндури, нападате, заяждате се, говорите колко са гадни тези от София. Но ние трябва да сме възхитени и да си падаме по вас! Я си гледай работата!
и поднесе това от горния цитат. А може просто да е говорела обективно. Не е задължително столичанин да се произнася непременно негативно относно презряната провинция и хвалебствено за столицата и обратното - родените и живеещи в провинцията да говорят задължително срещу тези от столицата, а да защитават "тяхното си". Затова беше уточнението.
Не мога да разбера защо си толкова остра, след като не видях някой от тези, с които водеше спора да те е нападнал така лично... но явно си имаш свои к.

О, тя така си говори. Явно има проблеми и си ги изкарва на съфорумките.  Laughing

# 4 201
И при нас е маслО. МАсло ми звучи странно.
Е, да, ама казвате мАслен крем, мАслен радиатор и т. н., а не маслЕн  Laughing
За това не се бях сещала/при нас е мАсло/. Трябва някой да му го каже на оня професор дето изхвърлил мАслото от правилата.

# 4 202
  • SF

rain_bs, за всичко, което не ти е ясно,  питай sophiemntrtders. Тя ме познава идеално и знае какво правя винаги. Simple Smile И се държи много мекичко и нежничко. Приятно момиче е, няма никакви проблеми и разговорите с нея са голямо удоволствие. Питай я спокойно за всичко.
Нетърпимостта ни с някои потребители  съвсем не се дължи на тази тема (само я допълва и затвърждава) и не е породена от това коя от кой град е. Ние дори не подозираме  кои са родните ни градове, къде сме живели... И не това дразни. Фразите, които използват, са дразнещи за мен. Аз не знам за никого от бг мама къде е роден и къде е живял. Единствено в чуждестранния форум искам да знам, защото споделят интересни неща за "тук". Simple Smile

# 4 203
  • UK
Е, да, ама казвате мАслен крем, мАслен радиатор и т. н., а не маслЕн  Laughing
За това не се бях сещала/при нас е мАсло/. Трябва някой да му го каже на оня професор дето изхвърлил мАслото от правилата.
Вие как произнасяте Иван Иванов?

# 4 204
  • Ямбол
А програмен?

# 4 205
  • SF
Аз го произнасям така, както го чувам по телевизията - Иван ИванОв.
Много подходящ пример даваш.

ПрогрАмен, но програмИран.
Едно време много се дразнех, когато сменяха ударението на ПрОграмата (по телевизията). Звучеше ми точно като "нАучна степен" и "рАботна жена".

# 4 206
  • София
Ензим, беше споменала за някаква песничка, която ти звучеше нелогично: "Патка плува по море, плува и се дави..." Мисля, че понякога такъв текст звучи смислено. Laughing

# 4 207
Джули, ето я, уникална песен е това, със сигурност има дълбок смисъл  Party -

http://youtu.be/AtKMmT6CL8k

# 4 208
  • София
Джули, ето я, уникална песен е това, със сигурност има дълбок смисъл  Party -

http://youtu.be/AtKMmT6CL8k

newsm10

# 4 209
  • SF
Ензим, беше споменала за някаква песничка, която ти звучеше нелогично: "Патка плува по море, плува и се дави..." Мисля, че понякога такъв текст звучи смислено. Laughing
Нещо ме бъркаш с някого. Не ми приписвай всички скандали на Ензим. Не съм обсъждала никакви нейни песнички. По други причини не я харесвам.

# 4 210
Дразни ме "яко" (което напоследък измества жестоко, супер, готино). И аз го използвам, дразня се и на себе си. Май от сръбски е заимствано, в сръбски филми съм го чувала.

# 4 211
"Уникална" под доста снимки във фейсбук.

# 4 212
Е, да, ама казвате мАслен крем, мАслен радиатор и т. н., а не маслЕн  Laughing
Вие как произнасяте Иван Иванов?
ИвАН ИвАнов, ДимИтров, П-Е-тров - така говорят в чирпанския край, вЕрвайте ми! Grinning bouquet

# 4 213
  • UK
Ами аз съм ТодорОва по принцип, и непрекъснато поправям хора, които ме наричат ТОдорова. На същия принцип е ИвАн и ИванОв... И маслО и мАслен, рАбота и рабОтен и тн.

# 4 214
Преди много години съм чела (или слушала?  newsm78), че на български е правилно да се произнася Ива̀нов, а Ивано̀в било на руски. И понеже, нали, през един определен исторически период всичко руско беше по-правилно от родното българско, се е наложило грешното Ивано̀в.
Не знам дали е вярно, нито си спомням източника на твърдението. Аз самата също произнасям Ивано̀в, по-благозвучно ми е някак. Но си имам едно наум, че е възможно да е грешно.

Общи условия

Активация на акаунт