Фраза, която мразя

• 1 217 864
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 4 185
Дразни ме така зачестилата употреба на "бяла и добра" , във всяко второ-трето мнение тук го срещам.

Но като определение за някои потребители е точно на място.

# 4 186
  • София
Нямам представа от къде е.

smile3532 Както винаги се изказваш неподготвена.
Herz, недей да се ловиш така лесно на въдички, деее!  Simple Smile
sophiemmaspencer, тия англичани трябва на ръце да те носят, че си им освежила и разкрасила родата. Grinning Ужасно са грозни тия потомствените англичанки! Mr. Green

# 4 187
Нямам представа от къде е.

smile3532 Както винаги се изказваш неподготвена.
Herz, недей да се ловиш така лесно на въдички, деее!  Simple Smile
sophiemmaspencer, тия англичани трябва на ръце да те носят, че си им освежила и разкрасила родата. Grinning Ужасно са грозни тия потомствените англичанки! Mr. Green

Е, най-лесно ми е да се фръцна неразбрала.

# 4 188
  • SF
"Изказваш се неподготвена" - фраза, достойна за темата.
Колко ли пък дълго трябва да се подготвям, за да се изкажа пред такива експерти. Колко ли дълго се подготвяхте вие, за да напишете това клише? 

# 4 189
  • София
"Изказваш се неподготвена" - фраза, достойна за темата.
Колко ли пък дълго трябва да се подготвям, за да се изкажа пред такива експерти. Колко ли дълго се подготвяхте вие, за да напишете това клише? 

Цял живот, Есме. Grinning

# 4 190
  • Ямбол
Е, неподготвена си, личи си. Аз разбирам фразата като идиома, не буквално, а като изказване не на място или по-точно не си направил правилни връзки в разговора и изказването идва като кръпка.

# 4 191
  • SF
Ти пък въобще знаеш ли за какво говорят?

# 4 192
  • Ямбол
Ти пък въобще знаеш ли за какво говорят?
И аз съм неподготвена, нали. Долу горе хванах началото на разговора, нататък ги превъртам, защото не са по темата и са неприятни. Затова прочетох само теб и отговарям за фразата, която описваш буквално.

# 4 193
От " душа" и "слънце" ми се повръща.

# 4 194
Мразя умалителните форми, но използвани от мъже в зряла възраст - парички, сметчици, книжчица, котенце, котколаче, коланче, дънчици, мишленца, маратончици, ръчички,  закусчица, албумчета, музичка.....
От много години част от работата ми се състои в това - да слушам какво говорят разни хора и да го възпроизвеждам текстово, така че хора, които не са ги чули непосредствено, да разберат за какво става дума. Най-много се дразня от тавтологията и от вмъкването на паразитни изрази.
Като дете слагат навсякъде "нали". Майка ми с доста усилия ме отучи, може би за това сега съм чувствителна към всякакви паразитни думи.
Много ме дразни и когато хората не виждат смисъла в написаното, а го разбират буквално.
Преди време имаше изследване в училищата, което установи, че децата не могат да извличат информацията от прочетеното. Май не са само децата....   

# 4 195
Да допълня - още нещо мразя като фрази, изказ, мислене, диалект и как ли още не наречено!
Много мразя да чета темите след 3-тата или 4-тата страница. Ама много ме дразнят `щото (забележете `щото) се стига до едно и също. Ще кажете: "Ами като не ти харесва-не чети"! Да, и това го има след всяка 5-та страница по темите. Ама чета. Регистрирана съм тук от ...ако не се лъжа. 2005 г. и съм видяла много... и все пак чета...но до 3-4-та страница, `щото (защото) ми е ясно какво ще пише в следващите. Та (така че) много мразя да чета неща, които неминуемо е бъдат написани. Много е досадно... Едни и същи потребители, едни и същи корони се опитват да балансират на главите си, с едни и същия заяждания трупат постове... Мразя досадното поведение и досадните фрази, които разпознавам дори и във Фейсбук, по специфичния заядлив тон
Казах си.

# 4 196
Гаден израз е "да нахраня" някого вм. да го наругая.
И мен ме дразни, а е много модерен напоследък.
+1
Отвратително! #2gunfire

# 4 197
  • SF
И аз съм неподготвена, нали. Долу горе хванах началото на разговора, нататък ги превъртам, защото не са по темата и са неприятни. Затова прочетох само теб и отговарям за фразата, която описваш буквално.

Ти не знаеш за какво говорим, но не ти казвам, че си неподготвена, защото е от фразите, които дразнят. Всяка тийнейджърка и всеки глупак с беден речник ги използват, когато не знаят какво да добавят. От сорта на: "Тези дънки не са модерни. - Ти пък се изказваш  неподготвена!" Сега аз пък на тебе да ти разясня въпросната фраза, която всъщност не отрекох и julia1993 e права. Наистина, ама наистина съм съвсем неподготвена относно това тук коя от къде е, а и да ти кажа честно, няма и да се подготвям. Утре пак няма да ги разпознавам, в която и тема да се засечем. Едната говореше нещо за провинциалистите, оказа се, че е софиянка. Някаква неразбория. Ами... изобщо не се подготвих. Всъщност, аз не твърдях никъде, че тя е от Провадия или от Павликени. Казах, че не ми е симпатична, ама хич. Simple Smile Те недоразбраха и ме информираха, че тя била от София. Ми... ок. Пак не ми е симпатична. А освен това бях и още по-неподготвена. Доскоро бях останала с впечатлението, че тя е мъж.
А на juliа1993 -  изобщо пък не смятам да ти се подготвям, преди да пиша. Тук темата не изисква предварително запознанство с юзерите или наизустяване на някакви данни и факти за тях. Но не ти обръщах внимание, защото не ми се обясняваше. Лиляна се намеси със забележки и...... така нататък.

# 4 198
И при нас е маслО. МАсло ми звучи странно.
Е, да, ама казвате мАслен крем, мАслен радиатор и т. н., а не маслЕн  Laughing

# 4 199

Ти не знаеш за какво говорим, но не ти казвам, че си неподготвена, защото е от фразите, които дразнят. Всяка тийнейджърка и всеки глупак с беден речник ги използват, когато не знаят какво да добавят. От сорта на: "Тези дънки не са модерни. - Ти пък се изказваш  неподготвена!" Сега аз пък на тебе да ти разясня въпросната фраза, която всъщност не отрекох и julia1993 e права. Наистина, ама наистина съм съвсем неподготвена относно това тук коя от къде е, а и да ти кажа честно, няма и да се подготвям. Утре пак няма да ги разпознавам, в която и тема да се засечем. Едната говореше нещо за провинциалистите, оказа се, че е софиянка. Някаква неразбория. Ами... изобщо не се подготвих. Всъщност, аз не твърдях никъде, че тя е от Провадия или от Павликени. Казах, че не ми е симпатична, ама хич. Simple Smile Те недоразбраха и ме информираха, че тя била от София. Ми... ок. Пак не ми е симпатична. А освен това бях и още по-неподготвена. Доскоро бях останала с впечатлението, че тя е мъж.
А на juliа1993 -  изобщо пък не смятам да ти се подготвям, преди да пиша. Тук темата не изисква предварително запознанство с юзерите или наизустяване на някакви данни и факти за тях. Но не ти обръщах внимание, защото не ми се обясняваше. Лиляна се намеси със забележки и...... така нататък.
Не сме уточнявали, че Ензим е (така мисля) от София, защото трябва да ти стане симпатична (а колко и тя се натиска за това тя си знае), а защото от коментарите ѝ ти навярно автоматично реши, че тя е от омразната провинция
Цитат
И като се държите по този отвратителен начин, не правите добра реклама на хората от малките населени места. Какво точно трябва да ти обичам и уважавам на тебе, Ензим? С нещо да си ми станала симпатична? Държите се като селяндури, нападате, заяждате се, говорите колко са гадни тези от София. Но ние трябва да сме възхитени и да си падаме по вас! Я си гледай работата!
и поднесе това от горния цитат. А може просто да е говорела обективно. Не е задължително столичанин да се произнася непременно негативно относно презряната провинция и хвалебствено за столицата и обратното - родените и живеещи в провинцията да говорят задължително срещу тези от столицата, а да защитават "тяхното си". Затова беше уточнението.
Не мога да разбера защо си толкова остра, след като не видях някой от тези, с които водеше спора да те е нападнал така лично... но явно си имаш свои причини.

Общи условия

Активация на акаунт