Фраза, която мразя

• 1 192 690
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 390
Човек сам си кове съдбата/късмета. Чак да мразя израза - не, но ми е неприятен. В рамките на седмица два пъти попаднах на него и ми дойде в повече.

Установявам, че се дразня не толкова на фрази - клишета, колкото на човека, който ги казва и тона му.

# 391
Здравейте. Много мразя фразата "Не го взимай присърце". То на мен като отвътре ми иде да гръмна, това "Не го взимай присърце" само ме дразни още повече.   Sick

# 392
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
 Тифани, а фризьорка не ти ли е "принизяващо"?

# 393
Тифани, а фризьорка не ти ли е "принизяващо"?

Сега е модерно "Моят каофьор". Фризьорките останаха у миналия век, Свет.  Laughing

# 394
"Много ми накъртва", "Направо кърти".
Дълго се чудих какво кърти, миФка ли, що ли?!
"анцуНг" ooooh!

# 395
Това с професиите е деликатна работа. На един му звучи добре, на друг - не, и затова все се лутаме между мъжки и женски род.
Конкретно за фризьорката - ако кажа: "Моята фризьорка е стилист/колорист" или нещо подобно, ще използвам мъжки род, за да посоча профила/специалността й. Може би принизяващо не беше най-точната дума в случая, но съдийка наистина не звучи добре.

# 396
И аз ВИКАМ и после тя ВИКА, че когато ВИКАЛА... (когато се обяснява разговор) къде все викат тези хора не знам  Grinning

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 12:59 от МеждУ-зWeзд0-Бр0ец

# 397
Побърквам се като чуя думата "мязам". Има и други, но тази просто ме пощурява Simple Smile

# 398
Мисля, че в професиите има разграничения, които се основават предимно на гражданственост. "Фризьорка" е прието, "съдийка" - не. Не мога да твърдя със сигурност, обаче; най-добрата справка е речникът.

"Много ми накъртва", "Направо кърти".
Дълго се чудих какво кърти, миФка ли, що ли?!
"анцуНг" ooooh!

Различни са. Първото се отнася за храна, която е прекалено сладка или прекалено мазна, до степен да ти прилошее при консумацията и. Второто е от "Кърти мивки!" като израз на широкоспектърен потрес, най-често - възхищение.  Laughing

Още една - "Простичко е./ Просто е." Обяснение-чаршаф от А към Б, приключващо с "Просто е." Намирам фразата за много досадна, сигурно защото все повече хора я мислят за оригинална, или демонстрираща ум, или ... каквото там си мислят, за да я употребяват все по-често.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 13:08 от Nickkie

# 399
Аз се включих в темата за правоговора по същия въпрос-колега,колежка.Те хубаво са чули, че идва от латински ама не са си направили труд да проверят защо (мисля,че е офф топик за това няма да си копирам поста) . "Една колега" си е дразнещо! Мен ме дразни използването използването на "нотариуска" и "хируржка". И да не се шегувам ,чувала съм ги и двете  Peace

# 400
  • UK
Много се дразня на "сипи ми вода/кола/мляко/кафе" - "сипи" следва да е за твърди неща, имаме си дума "налей", и винаги някак си представям "сипването" на вода... Като захар, примерно, или пясък. Доста дребнаво ми се струва да се дразня на подобно нещо, обаче всеки път като го чуя ми се обръща стомаха.

# 401
Той/тя прецЕня,че...едикакво си.

# 402
Много се дразня на "сипи ми вода/кола/мляко/кафе" - "сипи" следва да е за твърди неща, имаме си дума "налей", и винаги някак си представям "сипването" на вода... Като захар, примерно, или пясък. Доста дребнаво ми се струва да се дразня на подобно нещо, обаче всеки път като го чуя ми се обръща стомаха.

Поздравявам те с тази песен https://www.youtube.com/watch?v=LsVvLOiTLbI.

# 403
А супата сипвате ли я или я наливате? У нас я сипваме, макар да е течна. "Наливни цигари" съм чувала по селата.

# 404
И аз ВИКАМ и после тя ВИКА, че когато ВИКАЛА... (когато се обяснява разговор) къде все викат тези хора не знам  Grinning

абсолютно  Mr. Green моят приятел ВИКА от два - три дена вече  Mr. Green много досадно ..

или " Ке оправим" .. ,"ако, ако .. "  , "е*и си майката" , "мило , зайче ,коте .. " , "демек"

Общи условия

Активация на акаунт