Фраза, която мразя

• 1 217 525
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 435
Според мен подобен сленг с някакви модерни думи и изрази е приемлив само при млади хора. След 25-годишна възраст звучи нелепо - сещам се например за Петя Буюклиева.
+1 
Акаша, нали не мислиш, че речникът на нашите майки, бащи, баби и дядовци е бил беден без днешните супер яки изрази и им е било трудно да изразяват задоволство?!

Има нещо, защото дъщеря ми не ми позволява да използвам рутинните съкращения, когато и пиша съобщения. Силно се дразни на моите LOL, BTW, и т.н. За сведение, ползвам месинджър и съответните съкращения от края на деветдесетте години, тоест, не е била родена още. Явно има нещо дразнещо в това.

# 436
  • ❌❌❌
Баща ми е на 60г. и всички гореизброени - яко, готино, супер, дори и КУУЛ (кво да го направя, че знае английски Crazy) - си ги ползва, докато разговаря с мен. Mr. Green Вярно, че с ирония, ама пак звучи куул. #Silly

Като хлапе от улицата бях прихванала "ооо" Crazy и при всяко засичане с баща ми се поздравявахме с "ооо, тате" и "ооо, Фифи" Mr. Green

Сетих се за една фраза, дето наистина я мразя Naughty: "Кой каквото прави - на себе си го прави!"
Получавам пристъп, когато я чуя. Stop

# 437
  • Sofia
Никки, хубава тема  Peace

Една от омразните ми фрази е следната: "Ще видиш, когато станеш на моите години, и ти ще мислиш така!"  Shocked  Независимо от възрастта на изреклия фразата или моята, този израз винаги много ме е ядосвал.

Или пък "О, не ми го хвали това списание/книга/автор, той пък какво отношение има към моя живот и положение!"  Shocked , това при положение, че въпросният човек не е прочел списанието/книгата или не се е поинтересувал от автора, но така, просто, да се изкаже де... ужасно ми става отвътре, едно такова бунтовно.

"Аз никога не бих..." и "Аз винаги..." също са култови и мноооого любими в кавички.

Както и прословутото "Аз нали ти казах?!", придружено с цъкане на език, опечалена физиономия и недвусмислено поклащане на главата...

# 438
Aкаша, как може да питаш? Разбира, че на стара жена подхожда "фетско", а не "яко". Ако ползва "яко", особено "супер яко", значи не е толкоз стара.
И " тарикатско".

# 439
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ама защо трябва да се угоди на всички? А и без това не можеш Joy

Просто си споделяме кой от какво се дразни.

Сега се сещам, че много, ама много ми драска ухото изразът "на въпреки". "Не ми говори на въпреки", примерно.
А също и "според зависи".

И "при което":" Аз й давам червилото, при което тя го взима, при което го слага в чантата си, при което аз й викам "Аллоооу няма ли да го платите?!?", при което тя гледа все едно съм й изяла десерта" - един такъв разговор веднъж, без да искам, слушах в трамвая.

# 440
  • UK
"Влизам във филм"/"филмирам се"/"кво се филмираш" - убийте ме, не знам какво, по дяволите, значи тази тъпотия.

# 441
  • Германия
"Влизам във филм"/"филмирам се"/"кво се филмираш" - убийте ме, не знам какво, по дяволите, значи тази тъпотия.

Чрез прекалено премисляне на определена тема/проблем, мислещият започва да си въобразява неща до степен, в която реалността и неговата представа се разминават драстично. Като реалността и филмите.
Например Тони е казал "Здравей" на Мими и тя се е "филмирала", че той я харесва, а тя него - не, но тя не иска да го нарани и се чуди и мае какво да прави. А в действителност Тони просто е бил учтив.

# 442
Според мен подобен сленг с някакви модерни думи и изрази е приемлив само при млади хора. След 25-годишна възраст звучи нелепо - сещам се например за Петя Буюклиева.

Говоренето на жаргон от жени на възраст е много нелепо, наистина! Crazy

# 443
Реплики от рода на - Кога стана циганин, кога ти почерня г*за? Ояде се въшката и излезе на челото, Пораснаха пилци.... Все казани с обиден и саркастичен тон, за някой, който е постигнал нещо.
Паразитната дума нали, повтаряна постоянно. И разбира се- в смисъл, В предвид и други, които целят да напарвят изказа по инилигентен:)

# 444
  • casa dolce casa

Говоренето на жаргон от жени на възраст е много нелепо, наистина! Crazy
Това ме подсеща за 'гушки' и 'цунки'.

# 445
  • София
4По-умният отстъпва".
Точно, защото по-умният отстъпва, по-простият си прави каквото си поиска.

# 446
М/у другото, нали си лафим просто (упс, говорим си  Embarassed) ще кажеш ли какво е лепо за възрастна жена (и каква е точно граничната възрастта, също Grinning) да ползва вместо "яко", ама да е съвсем равнозначно по смисъл. Аз се сещам за "готино" и "супер", ама и те са нелепи, ми се струва, за още по-възрастните. От по-новите, които аз не можах да хвана в компания е "куул". Нашите родители какво ли са ползвали? Не мога да се сетя в момента... "Хубаво" - не, не е точно. ""Забавно", пак не ми се връзва... Ох, помагайте, бяга ми синонимния речник в момента... Simple Smile
Джиджано? Разкошно? Щуро? Гиздаво? Ако е немски възпитаник, бабата може да каже и "Много файн" (чувала съм го)  hahaha

# 447
Има една дума в Пловдив, "кипра".
Ей, като видя обява за "кипро" жилище, лошо ми става! Sick

# 448
  • В Космоса
Ахахах, "гиздаво" е яко! Mr. Green Вкарвам го в употреба. Sunglasses Благодаря! Hug

# 449
"гиздав" винаги съм го свързала с кон - голям, с лъскава козина, сплетена грива и много пискюли  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт