Фраза, която мразя

• 1 217 938
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 825
Мен много ме дразнят следните:купвах,бяличко и розавко.Бъркат ми,да не казвам къде,когато ги чуя.

Напоследък не ги чувам, за щастие. Peace

# 826

Аз също мисля, че "сготвя" е правилно, не "наготвя".

Аз мисля, че става въпрос за различни представки, което не прави едната дума по-правилна от другата. Не мога да да твърдя, че нещо е диалектно, понеже не е разпространено около мен. Бих се допитала до речник. Ако е диалект, няма да е в речника на БАН, или ще е отбелязана като диалект. Или пък ще се намира в Речник на диалектните думи.

Допълвам се, от цитирания по-нагоре линк става ясно, че "наготвя" в обсъжданата употреба не е диалектна дума.

Цитат
Нямат значение хората, поне за мен, защото зад повечето фрази има конкретно намерение и отношение.

Така е, забелязах, че фразите, които ме дразнят, са или изтъркани от употреба, или не ми допадат откъм отношението зад тях.

# 827
  • SF
По принцип и "батката", и "каката" са ми неприятни. Аз не ги харесвам и когато става въпрос за по-голям брат или сестра, но знам, че са популярни (не и в моето кифленско семейство).
Но, като чуя така някой да говори за непознато момче или момиче... Stop
Това  е някакво уважително обръщение при ромите. Много по-възрастни от мене са ме наричали така, когато са ми искали пари.

"Моят шеф си е хванал една кака и..." А всъщност, новата приятелка  на шефа е много-по малка на години и от шефа, и от всички, но... била кака. Отвратително ми е!

И пак в този контекст: дразни ли ви, когато всички хубави момичета са кифли и всичко ново, лъскаво, поддържано и модерно е "кифленско" - кифленски часовник, кифленска чанта...

# 828
Не, приемам го казано с чувство за хумор, а не като обида.

# 829
...................

И пак в този контекст: дразни ли ви, когато всички хубави момичета са кифли ....
Изобще. Дразнят ме кифлите взели се за кроасани и обикновените кърпи мислещи се за хавлии. Инак ми е през панделата. Whistling Laughing

# 830
  • SF
И аз не се дразня. Даже се  радвам да съм  "кифла" в очите на много мърльовци.

# 831
А! Нацепеното на батката и аз си мислех, че са стриите по анаболното му тяло. Нещо друго ли е?

# 832
  • София
И пак в този контекст: дразни ли ви, когато всички хубави момичета са кифли и всичко ново, лъскаво, поддържано и модерно е "кифленско" - кифленски часовник, кифленска чанта...
Да , това мен много ме дразни. Като цяло тази дума "кифла" ми е супер тъпа и изобщо не я използвам.( за определение на поведение ) Иначе обичам кифли с мармалад

# 833
  • София
Дразни ме употребата на кой вместо кого. Например: Кой търсиш? На кой даде парите? За кой ми говориш?

# 834
Да , това мен много ме дразни. Като цяло тази дума "кифла" ми е супер тъпа и изобщо не я използвам.( за определение на поведение ) Иначе обичам кифли с мармалад
Ууу, много дразнещо! В една друга тема наскоро, за правоговор, бях писала колко непоносима ми е въпросната дума.
Съчетанието от букви и звуци ме докарва до лудост и само като чуя тази дума, ми идва да плесна през устата употребяващия я!
Погача да беше, нямаше да ме дразни. Нито баница.
Такива хубави и най-важното точни думи за целта има, като "курва" и производните ѝ.
А като трябва да е цензурна, на Спиндерман "коврите" и "боклици" влизат в употреба. За същото като споменатото вид тестено изделие става въпрос, но много по-точно описващи термини.

Дразни ме "на днешно време", вместо "в днешно време".

# 835
  • София

Такива хубави и най-важното точни думи за целта има, като "курва" и производните ѝ.
А като трябва да е цензурна, на Спиндерман "коврите" и "боклици" влизат в употреба. За същото като споменатото вид тестено изделие става въпрос, но много по-точно описващи термини.

Дразни ме "на днешно време", вместо "в днешно време".
Joy Разсмя ме с тези  "коври " и "боклици"

# 836
А! Нацепеното на батката и аз си мислех, че са стриите по анаболното му тяло. Нещо друго ли е?
Да! В крайна сметка мисля, че "нацепен" се отнася до визуално-пространствените качества на релефа на батката. Като антипод на "гладък" примерно... Joy
Бургаски жаргон. 33uu

# 837
Мерси за разяснението. Умувах дали нацепен не е дрогиран, пиян, издокаран и кой знае какво още.

# 838
  • София
Сигурно сте споменавали, но да не връщам назад по страниците и да спомена и мен какво ме дразни, а особено, откакто съм бременна (на пръсти се броят нещата, които не ме дразнят Mr. Green).

Съкращенията от отчетните - 'мами', 'доки', 'свеки', 'мъжо' и всичките им производни, абсолютно целият жаргон ме изприщва, ама чета, нали трябва да се информирам. Тези ги преглъщам, но като стигна до 'преценям', 'навпредвид' и 'пазаря', направо се отказвам. Последните и в разговор ме галят срещу косъма.

# 839
  • Варна
Размислих се нещо за някои дразнещи ви думи.
Примерно "пазаря".В ежедневието не би трябвало да я срещате често, във форума я забелязвам рядко. Явно повечето използващи я в бита внимаваме да не се издадем тук.  Mr. Green

Защо тогава ви дразни толкова много?
Имам чувството, че някои преписват от мненията назад в темата какво ги дразни, за да са в крак с модата.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт