Фраза, която мразя

• 1 217 939
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 1 335
  • SF
Да я оставим наистина, защото тя беше просто пример за неудачно използване на собствено име.
А иначе, когато попита какво пречи, ти отговорих, че не пречи. На мен ми е удобно да използвам имена, но слушателите ми трябва да са наясно какви са тези имена.
Казано от колега "Трябва да се обадя на Явор", предизвиква в останалите въпроса "Кой е този Явор!?", а може и по-грубичко да се попитат.

# 1 336
Да я оставим наистина, защото тя беше просто пример за неудачно използване на собствено име.
А иначе, когато попита какво пречи, ти отговорих, че не пречи. На мен ми е удобно да използвам имена, но слушателите ми трябва да са наясно какви са тези имена.
Казано от колега "Трябва да се обадя на Явор", предизвиква в останалите въпроса "Кой е този Явор!?", а може и по-грубичко да се попитат.

Ок, за тези които не познават Явор, трябва да се поясни, ако им е важно. Ако всички познават Явор като твой партньор (хипотетично), аз предпочитам да чуя името му вместо, "Трябва да се обадя на гаджето ми/ приятеля ми/ мъжа ми". И не оспорвам статута на съответния, сега да не тръгне спор в тази посока!

# 1 337
Дразни ме "няма лошо".
Мисля, че правилното е "не е лошо". Peace

# 1 338
  • София
Не е фраза, а дума, по-точно обръщение: "мамита". Много лигаво ми звучи.

# 1 339
"Моите съболезнования"
Това е израз, който мразя не само заради повода свързан с него.
Банален, изтъркан и нищо не значещ, поне за мен!

А какво трябва да се каже при такъв тъжен повод?

Една прегръдка безсловесна е по-добре от празнодумие (поне за този, който  наистина тъжи).
Ако човекът е пред теб и ти е близък - да, иначе ми се струва дори неподходящо.

..логичен според мен е изразът " Приеми моите най-искрени съболезнования "....

# 1 340
Вече писах обаче се сетих за още нещо
Дразня се когато в разговор се използва
"Твоята жена ...
"С жената ...
"Жената да ...
 а не сме женени , не, че не искам да сме ,но не сме и не се чувствам добре когато го кажат , може да звучи тъпо ,но на мен не ми харесва
И другото
"Като родиш ще ти дойде акъла в главата , десет пъти по лоши от тебе да бъдат ако може и две да са , да видиш колко е хубаво тогава"

Аз използвам "жена му", когато става въпрос за дългосрочен партньор, независимо дали има подпис или не, защото за мен е неутрална дума, която не означава строго само "съпруга". Точно в този форум съм чела, че неподписали, които биват наричани "приятелки/гаджета" се дразнят, защото го намират за неуважително и непризнаване на отношенията им, равнопоставени на тези на подписалите.

Та, така де, как да разбере човек какво да казва, така щото да няма засегнати?

ние пък си ползваме "онзи"- "онази"....моята позната -моя познат ,естествено шеговито.... Simple Smile

# 1 341
Нищо не пречи и е много приемлив вариант, когато хората, участващи в разговора познават човека и знаят името му.
Ако говориш със служителката в банката "Цветан (Петров) ще дойде да подпише кредита." не е много удачно. Нито, когато разговаряш с някой от шефовете си. "Ще ползвам компенсация, но ще питам Цецко за деня."

Служителката в банката така или иначе очаква "Цветан Петров"  Simple Smile. Да, и аз мисля, че в неформален разговор най-удачният вариант е да се споменава мъж/приятел е с име. Като се започне с тия половинът, моя, гаджето ми, съпружието и т.н., губя всякакъв интерес да чуя по-нататък историята!
На шефа му е достатъчно да обявиш, че ще обсъдите датата вкъщи!

Никой не говори за "половинът/моя", а за това "съпружие", любимо дори на иначе грамотни съфорумки, дори няма да започвам...  Laughing Но "Жената на брат ми има рожден ден днес." казано към приятелка, която не я познава. Какво да кажа, "Гергана Иванова има рожден ден днес.", за да избягам от "страшното" "жена" ли? А да я нарека "приятелка", ако имат десетгодишно дете не ми се вижда подходящо. За мен е "жена му", все едно с подпис или без.

Това е примерна ситуация, нямам брат.

# 1 342
Дразни ме "няма лошо".
Мисля, че правилното е "не е лошо". Peace
Още едно съвпадение  bouquet
Мен ме дразни същото!

"Изхарчих" шампоана (примерно)... Шампоан не се изхарчва, а се изразходва! Какво е това изхарчих??

"Нямам си на идея". Казва се "нямам представа" или "не знам".

"Долу горе" ме дразни.

# 1 343

"Долу горе" ме дразни.

А "горе долу" дразни ли те?  Laughing

# 1 344

"Долу горе" ме дразни.

А "горе долу" дразни ли те?  Laughing
Не! Това е правилното.

Дразни ме "цупи" и "фръцка".
Като ги чуя, ми иде да нацупя и да на(п)фръцкам един в мутрата на употребилия ги #Sniper bash

Аа, ей тази тема само като ѝ прочетох заглавието, ми призля  Crazy ooooh!

Подарък за Рожден Ден на мъжо
http://www.bg-mamma.com-www.bg-mamma.com/index.php?topic=830306. … 609;topicseen#new

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 02:55 от AQUА

# 1 345

"Долу горе" ме дразни.

А "горе долу" дразни ли те?  Laughing
Не! Това е правилното.

Дразни ме "цупи" и "фръцка".
Като ги чуя, ми иде да нацупя и да на(п)фръцкам един в мутрата на употребилия ги #Sniper bash

Стига се цупи де. Фръц!   Flutter

# 1 346
Аква, има и още по-дразнещо - "доле горе". Laughing

# 1 347
  • ту тук, ту там
Аз пък не правя никаква разлика между горе-долу и долу-горе!  Blush

# 1 348
"Знам, че можеш" или "Вярвам в теб". Тези изрази се приемат, като уж даване на кураж, а ми действат обратно. Сякаш се очаква повече от това на което в действителност съм способна и никак не ме амбицират.
"Миличка", "Мила", като обръщения, към мен от непознати жени.
"Мацко", "Кукло", като горното, но от мъже.  Sick

# 1 349
"Не е човек, а жена", е поредното тъпо клише, което трябва да мине за забавно и оригинално. Но не е. Мъжете, които съм чувала да го използват, са с беден речник и не особено богато въображение.

Общи условия

Активация на акаунт