Фраза, която мразя

• 1 217 980
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 1 560
"пражени филийки"
"напримерно"
"имай в напредвид"  Mr. Green

Мъжът ми пък получава скомина от всякакви турцизми: "аджеба, коскоджамити и др."

Не се сещам в момента за други примери.

Турцизмите ги обсъдихме вече. Те обогатяват говоримата реч, ако са използвани на място.

Не съм знаела, че сте ги обсъдили. Не съм чела цялата тема.
Съгласна съм, че обогатяват. Както обогатяват и всички видове диалекти. Но някои хора им се дразнят.

В интерес на истината, всичко сме обсъждали, някои неща по два пъти, някои по десет (пазаря, примерно). Както и надподвизпредвид.  Mr. Green

# 1 561
  • София - Варна
"пражени филийки"
"напримерно"
"имай в напредвид"  Mr. Green

Мъжът ми пък получава скомина от всякакви турцизми: "аджеба, коскоджамити и др."

Не се сещам в момента за други примери.

Турцизмите ги обсъдихме вече. Те обогатяват говоримата реч, ако са използвани на място.

Не съм знаела, че сте ги обсъдили. Не съм чела цялата тема.
Съгласна съм, че обогатяват. Както обогатяват и всички видове диалекти. Но някои хора им се дразнят.

В интерес на истината, всичко сме обсъждали, някои неща по два пъти, някои по десет (пазаря, примерно). Както и надподвизпредвид.  Mr. Green

Ясно, ясно, ще си трая значи. Grinning
надподвизпредвид - това сериозно ли?  Mr. Green
Не мога просто - за седмица във форума прочетох невероятни неща, смях се, давих се...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 562
О, колко е е приятно някой да ти говори как го цепи главата сабахлян.
Може и между приятелки по телефона: едната - "Ох, цепи ме глава" , другата - "Блазе ти."
Още повече ми харесва, като някой каже "Кажете/дайте нещо за глава", е, как да не му отговориш "шапка", а Mr. Green .
Или "знаете ли колко е часът?", винаги отговарям "знам".

# 1 563
  • София - Варна
О, колко е е приятно някой да ти говори как го цепи главата сабахлян.
Може и между приятелки по телефона: едната - "Ох, цепи ме глава" , другата - "Блазе ти."

Сетих се за това:
- Ох, цепи ме глава!
- Мен не!

# 1 564
  • Ямбол
О, наближава любимото ми "Христос воскресе". Утре ще работя с клиенти, как да излицемернича, като половината са .....
Ще се усмихвам, но няма да отговоря, че наистина се  е случила такава глупост.
Ще честитя празника и се надявам да са малко онези, които ще се хванат да ми обясняват как се отговаря.

# 1 565
Лиляна, на твое място бих им отвърнала с традиционното Во истина возкресе без да задълбавам в смисъла на думите. Все едно Добър ден е сменено с тези думички.
Не хаби нерви за такивИ неща!

# 1 566
Или "знаете ли колко е часът?", винаги отговарям "знам".
Това ми напомни за : "Имате ли часовник? и отговор: "Да" Преди време така отговаряше моя колежка.
Иначе много мразя говоренето или писането на "бе". Отвратително ми е.

# 1 567
  • Австрия
Изприщвам се от

Цитат
..дъра-бъра, ама ти си знаеш, де (най-добре)..

придружено с характерната интонация  Wink

Sick Sick  Tired

# 1 568
  • София - Варна
Изприщвам се от

Цитат

Sick Sick  Tired

Ох, това "Ти си знаеш" е дразнещо наистина.

# 1 569
Изприщвам се от

Цитат

Sick Sick  Tired
Може да е дразнещо, но като някой ми иска съвет за нещо, но започва с оправдания - бла-бла, точно това му казвам, да не му кажа да си троши главата, смисълът е същият.

# 1 570
О, наближава любимото ми "Христос воскресе". Утре ще работя с клиенти, как да излицемернича, като половината са .....
Ще се усмихвам, но няма да отговоря, че наистина се  е случила такава глупост.
Ще честитя празника и се надявам да са малко онези, които ще се хванат да ми обясняват как се отговаря.
Нали помниш как отговарял Лилов, разправяха го в апокрифните скечове  някога Sunglasses .

# 1 571
  • Ямбол
Не помня. Може да споделиш.
Аз отговарям с "Честит Великден", даже тръгвам първа да поздравя, за да не ми излизат с твърдението за възкресение.

# 1 572
Като казали на Александър Лилов "Христос воскресе", той отговорил - "Докладваха ми вече"

# 1 573
  • Ямбол
Като казали на Александър Лилов "Христос воскресе", той отговорил - "Докладваха ми вече"
Чувала съм го, но не помня да е било с Лилов.

# 1 574

и аз съм от тия хора ,
думите ''аджеба'' или ''анджък''  с какво точно обогатяват речта ?
първото дори не знам какво значи ....

Общи условия

Активация на акаунт