Фраза, която мразя

• 1 219 158
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 2 010
"Машина" чух за пръв път преди 6 години и вече беше актуално.

# 2 011
Машина, употребено за неуморен човек, нали? Чувала съм го много пъти, не ми прави впечатление.
Дразни ме употребата на "кучА марка" ,  използва се в смисъл на некачествен продукт. А всъщност е "куче марка" и означава точно обратното, но много хора не го знаят.
Тук е обяснено, Тук също. Случайно го научих преди години.

# 2 012
Не само неуморен, но и много способен. Такъв, който постига всичко с лекота.

# 2 013
Не само неуморен, но и много способен. Такъв, който постига всичко с лекота.
Ааа, ясно, не ми харесва особено Flutter . А за неуморен съм чувала и " той е куче в работата" , не ми се нрави много Laughing , пък и дамският вариант трябва да е кучка tooth  А може да значи и упорит, като захапе и не пуска, като питбул,  примерно Crazy .

Последна редакция: пт, 15 май 2015, 10:23 от Ензим

# 2 014
  • В Космоса
Ами за нещо, което не става, фалшиво е, прецакано и т. н. - дръвце?  Grinning Аз го ползвам.  И прецакано ползвам, както се вижда, а със сигурност някой го дразни. Crazy

# 2 015
Ами за нещо, което не става, фалшиво е, прецакано и т. н. - дръвце?  Grinning Аз го ползвам.  И прецакано ползвам, както се вижда, а със сигурност някой го дразни. Crazy
"Греда" дали е същото?

# 2 016
Дразни ме когато за да се подсили значението на дадена дума, се удължава последната (или някоя произволна) гласна в нея, а не тази, която би се удължила произнасяйки същата дума в нормален разговор. Например "многооооо, дългооооо" вместо "мноооого, дъъъъъълго". Инстинктивно се опитвам да я прочета, така както е написана и ми звучи меко казано глупаво Crazy

# 2 017
  • София
Натокана и наточена чух за пръв път преди няколко години, нямам представа откъде са тръгнали и от колко време всъщност ги има, но всякак не ми харесват. Иначе съответстващите съществителни са точилка, тупалка, бръмчалка. Мисля, че етимологията и сродството им заслужават цял отделен труд, няма да се справим тук.  Laughing
Знаеш ли колко съм се чудила защо точно "точилка" и "тупалка"...
Аз съм чувала и бухалка.

# 2 018
  • В Космоса
"Греда" дали е същото?

Греда е точно прецакване, да, подобно е. Simple Smile

# 2 019
  • Там, където ме обичат
Дразни ме употребата на "кучА марка" ,  използва се в смисъл на некачествен продукт. А всъщност е "куче марка" и означава точно обратното, но много хора не го знаят.
Тук е обяснено, Тук също. Случайно го научих преди години.
Беше ми интересно да прочета за куча/е марка, обаче линковете не се отварят.
Само при мен ли е проблема?

# 2 020
  • ту тук, ту там
Не, и при мен не работят.

# 2 021
"Греда" дали е същото?

Греда е точно прецакване, да, подобно е. Simple Smile

Не е ли от спортната терминология "да удариш греда"?

# 2 022
"Куча марка" идва от първите внесени у нас грамофони. Знака на марката е кученце, което слуша до фунията. Не се сещам за името на марката, но мисля, че е била с високо качество тогава. За хората е било непонятно явно и да ги кръстят "куча марка" е било по-лесно.

Исках да кажа, че думата скамейка ми е много неприятна.

# 2 023
Скрит текст:
"Куча марка" идва от първите внесени у нас грамофони. Знака на марката е кученце, което слуша до фунията. Не се сещам за името на марката, но мисля, че е била с високо качество тогава. За хората е било непонятно явно и да ги кръстят "куча марка" е било по-лесно.

Исках да кажа, че думата скамейка ми е много неприятна.

Не върви да кажеш "на съдебната пейка" вместо "на съдебната скамейка". Simple Smile

# 2 024
  • София
падушка и креват Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт