Фраза, която мразя

• 1 218 873
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 2 760
Дразни ме обръщението "какичка" от страна именно на какички и направо лели.
Например, когато някоя кака ме пита: "Как си, какичка ?..."

# 2 761
Дразни ме обръщението "какичка" от страна именно на какички и направо лели.
Например, когато някоя кака ме пита: "Как си, какичка ?..."
баща ми казва "мръдни се леличката да мине". Леличката понякога е по-млада от мен Simple Smile))))))
Ако някой ме попита "как си какичка" бих се издразнила сериозно, защото са просташки.
Всякакви такива "роднински" обръщения от нероднини ме дразнят.

# 2 762
  • SF
Русизмите са поне от славянското семейство, към което принадлежи нашият език.  Далеч по-тъпо е да се вкарват англицизми, за да изглеждаме по-модерни. Открай време другите народи държат на своя си език, а българинът все си е чуждопоклонник.

Тези сме ги чували.
Знам езиковите групи и знам за славянското семейство, но "Привет" продължава много да ме дразни. Не си падам да ме поздравяват и с "Хай!", но имах двама колеги, които даже казваха "Привет, привет!".
Още ли е модерно да се вкарват английски думи? Мислех, че на английския модата му мина и сега е станало просто удобно.

# 2 763
Русизмите са поне от славянското семейство, към което принадлежи нашият език.  Далеч по-тъпо е да се вкарват англицизми, за да изглеждаме по-модерни. Открай време другите народи държат на своя си език, а българинът все си е чуждопоклонник.

Тези сме ги чували.
Знам езиковите групи и знам за славянското семейство, но "Привет" продължава много да ме дразни. Не си падам да ме поздравяват и с "Хай!", но имах двама колеги, които даже казваха "Привет, привет!".
Още ли е модерно да се вкарват английски думи? Мислех, че на английския модата му мина и сега е станало просто удобно.

Има нещо още по-дразнещо - "Привети"

# 2 764
  • София
Не разбирам защо се хванахте за това което дразни другите? На мен не са ми странни, нито дразнещи, нито мразя много от публикуваните тук изрази, но не си позволих нито да апострофирам, нито да наричам "тъпо" усещането на авторите на тези постове.  Crossing Arms
"Привет" и "креват" ме дразнят и толкова. Вие си ги ползвайте  Peace

# 2 765
Не разбирам защо се хванахте за това което дразни другите? На мен не са ми странни, нито дразнещи, нито мразя много от публикуваните тук изрази, но не си позволих нито да апострофирам, нито да наричам "тъпо" усещането на авторите на тези постове.  Crossing Arms
"Привет" и "креват" ме дразнят и толкова. Вие си ги ползвайте  Peace

mimeime, добре ли си? Не мой с рогу Mr. Green

# 2 766
Хората ви поздравяват, пожелават, а вие се дразните. Усмихнете се, поздравете, благодарете... Такива страшни неща стават по света, защо се впрягате за глупости.

# 2 767
Дразни ме много думата "лапе" вместо дете. Много идиотски ми звучи.

# 2 768
  • София
Не разбирам защо се хванахте за това което дразни другите? На мен не са ми странни, нито дразнещи, нито мразя много от публикуваните тук изрази, но не си позволих нито да апострофирам, нито да наричам "тъпо" усещането на авторите на тези постове.  Crossing Arms
"Привет" и "креват" ме дразнят и толкова. Вие си ги ползвайте  Peace

mimeime, добре ли си? Не мой с рогу Mr. Green

Joy Peace

# 2 769
Дразни ме много думата "лапе" вместо дете. Много идиотски ми звучи.

И мен.

Креват също не използвам. Peace

# 2 770
Сега се сетих за нещо много дразнещо, което не знам откъде и защо се наложи в спортните коментари - нечленуването на прилагателни към имена - Страхотен Григор разби! Уникална Цвети на Уимбълдън! Непобедим Джокович не остави шанс!
Отвратително е!

# 2 771
  • Германия
Сега се сетих за нещо много дразнещо, което не знам откъде и защо се наложи в спортните коментари - нечленуването на прилагателни към имена - Страхотен Григор разби! Уникална Цвети на Уимбълдън! Непобедим Джокович не остави шанс!
Отвратително е!

Toва и мен ме дразни! Покрай волейболните емоции видях и нещо от сорта на "Славна България разби Германия". Дано това да отшуми полека-лека, а не да се наложи като проклетия обратен словоред от типа "Хлебарка намери жена в хляба си".

# 2 772
Отвратително е!

Toва и мен ме дразни! Покрай волейболните емоции видях и нещо от сорта на "Славна България разби Германия". Дано това да отшуми полека-лека, а не да се наложи като проклетия обратен словоред от типа "Хлебарка намери жена в хляба си".
Славна България е съвсем различно от горепосочените, които са много дразнещи, да  Peace .

# 2 773
  • София
Дразни ме, когато някой каже "Привет", вместо "Здрасти", "Здравей", "Добър ден/вечер" и т.н. Самата дума ми звучи... отвратително. Същото е и с "креват", вместо "легло"

Това са две различни думи и всяка си има нюанс, който един чужденец може да не схване, но точно ние като native speakers би трябвало.
Как ти звучи "креватна база"? Или "леглова гимнастика". Или "болен на креват"?
Аз също не обичам много "привет", но чак пък да е отвратително... за мен използваш неоправдано силна дума.

Вчера в новините за катастрофата в люлинския тунел от репортера чух израза "абсолютно веднага".
Т.е. "веднага" може и да е след известно време... Joy  Joy
Което потвърждава мнението ми, че репортерите не се чуват какви ги дрънкат. Но съдейки по настоящата тема, архаизмите са ни трън в очите повече от потока безсмислени приказки по тв.

Ние имаме руски заемки, но сърбите имат немски. А и самите руснаци имат - бутерброд, фарш

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 10:46 от Cuckoo

# 2 774
  • В Космоса
Думата "чистофайница" ми е неприятна.

Общи условия

Активация на акаунт