Фраза, която мразя

• 1 217 928
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 3 960
Преди години в Пловдив казваха "купвам" вместо купувам. Много ме дразнеще.

# 3 961
  • SF
Те в този регион се и "черпават", не се черпят. Не им се сърдя, защото това е диалект.
Сърдя се на разни "умни" нищо не казващи фрази - само пълнят пространството.

Много мразя някой да ми заобяснява "Тя си е такава", "Той си е такъв". "Не му се сърди - той си е такъв!", "Не ми се сърди, аз съм си такава!"

Е не може ли аз да съм си "такава", да си правя, каквото си искам и никой да не ми се сърди! Що за привилегии!
Някой непрекъснато ти закъснява за срещите с по 40-50 минути, губи ти времето - не ми се сърди! Аз съм си такава!
Ако иска да променя и вече да не е "такава", за да не й се сърдя!

# 3 962
  • Варна
Esmee, има потребител с аватар като твоя и всеки път се бъркам.  Blush
Нея свързвам с този аватар, понеже си го ползва отдавна. Въпреки, че на Мери е с цвят, пак се бъркам.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=252354

# 3 963
  • SF
 ooooh! Ти знаеш ли, че никога не бях забелязала. Много странно. Thinking Ако се сетя и ми остане време да намеря друг подходящ, ще го сменя, за да не ни бъркаш. Но и Мери може да не е забелязала "приликата" Simple Smile

# 3 964
Аз също се бъркам, Есме Simple Smile

# 3 965
Коренно различни са като начин на писане. И сякаш този аватар подхожда повече на Есме, нищо че Мери Ан го ползва по-отдавна.

# 3 966
  • Другата България
ooooh! Ти знаеш ли, че никога не бях забелязала. Много странно. Thinking Ако се сетя и ми остане време да намеря друг подходящ, ще го сменя, за да не ни бъркаш. Но и Мери може да не е забелязала "приликата" Simple Smile

Simple Smile
Видяла съм, но на мен не ми пречи.
Защото си свежарка.

# 3 967
Предполагам че е обсъждано, но мен ме дразни тази фраза "една идея", употребена в спортно състезание.
На паралелен слалом сто пъти коментаторът споменаваше еди кой е с една идея по бърз. За победителят в следващата двойка пак и пак.
Той е по добър или по бърз със стотни, секунди или метри.

# 3 968
Пет`стин, шес`тин, кЪк...Всичко това в интервю, продължило 1-2 минути, в което се обсъждаше да се върне ли наборната военна служба за мъжете.

# 3 969
  • SF
Триесе, четирИйсе, пеесе, шеесе, семсе...

# 3 970
Триесе, четирИйсе, пеесе, шеесе, семсе...

Сеемсе май се произнася. ШАфьор.
Допълвам с нещо, което току-що видях в друга тема: Някой си ще прави нещо НА лято.

Последна редакция: чт, 25 фев 2016, 08:38 от Herz

# 3 971
Вие не знаете ли, че шуменци отиват на Варна, на МОЛ-а? Laughing Навсякъде другаде ходим "в", но Варна, това пристанище на Шумен е специално Flutter

# 3 972
На лято/пролет,есен,зима/- диалектна дума от Североизтока, вместо "през. Ама нали трябва после и да се членува, та става дълго: през лятото. По бързо е да се каже: на лято.

# 3 973
На лято/пролет,есен,зима/- диалектна дума от Североизтока, вместо "през. Ама нали трябва после и да се членува, та става дълго: през лятото. По бързо е да се каже: на лято.

Laughing, добре, стига да не ме убеждаваш, че така е правилно.

# 3 974

Laughing, добре, стига да не ме убеждаваш, че така е правилно.
Никого не убеждавам, че е правилно. За живеещите тук си е в реда на нещата и никого не дразни.
Май с всички дразнещи изрази е така. За употребяващите ги си е в реда на нещата.
Вие не знаете ли, че шуменци отиват на Варна, на МОЛ-а? Laughing Навсякъде другаде ходим "в", но Варна, това пристанище на Шумен е специално Flutter
То да бяха само шуменции.....

Общи условия

Активация на акаунт