Фраза, която мразя

• 1 220 033
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 10 755
Оу, сега се сетих и за "като цяло" и "принципно". Изприщвам се като ги чуя 😐

# 10 756
  • София
И какво искаш да ти кажа?
🤪😡

# 10 757
  • SF
И “в интерес на истината”.

# 10 758
"Нали се сещаш?"

# 10 759
  • Down south
Оу, сега се сетих и за "като цяло" и "принципно". Изприщвам се като ги чуя 😐
Ауу, "принципно" и "по принцип" много ми харесват, ползвам ги писмено. В разговорната реч не бих ги употребила, но пишейки тук, във форума, ги ползвам с удоволствие  Party

# 10 760
По принцип - да, принципно, не.

# 10 761
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
"по простата причина" Rolling Eyes
започнах да питам коя е сложната - не ми отговарят.

# 10 762
Съгласна съм с Дева. По принцип и аз го използвам, но принципно , не.
"Технически" също ме дразни.
Онзи ден един познат меко казано ме шокира с "измежду другото". "Между впрочем" отдавна не съм го чувала, но честно казано ми звучи по-добре.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 22:51 от naslada_99

# 10 763
  • София
Има още една фраза, която мразя - трябва да решиш дали искаш да те обичат или да си прав.

# 10 764
  • SF
"по простата причина" Rolling Eyes
започнах да питам коя е сложната - не ми отговарят.

Всички причини са станали прости! Точно вчера го чух по телевизията и реагирах като теб. Вече няма сложни причини - все са прости.

"Реално погледнато."

# 10 765
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
а нереално? Simple Smile Simple Smile Simple Smile
точно като простите и сложните причини.
мисля, че не биха ме изнервяли ако се използваха един-два пъти в разговор, но на всяка втора дума...

# 10 766
  • SF
Лошото е, че се набиват и започвам и аз да ги използвам.

Мене обаче е започнала много да ме дразни една реплика, която е изключително модерна, настоятелна и натрапчива за моите уши: "Мисли положително!/позитивно!"

Разбира се, че тя си има своето място. Когато се колебаеш за възможен изход в бъдещето, когато нямаш идея за нещо, да! мисли положително! Може пък да стане! - лошо няма да се вдъхва кураж.

Обаче... за нещо, което е факт, станало е вчера... Примерно приятелка ме пита как е минало състезанието. Казвам, че не е било перфектно, класирали сме се шести, а реално сме се готвили за медал. И се започва нареждане с леко подвикване: Ти мисли положително!!! Какво е това отчайване! Какво като сте шести! Другия път ще ги размажете! Мисли по-позитивно! Трябва да си уверена!!!
Чакай, чакай.... Защо ме питаш как е минало състезанието, като не си готов да чуеш, приемеш и да разбереш отговора: шести сме и не сме доволни. Другия път ще й кажа, че в мислите си сме първи. И то на Олимпиадата в Япония.

# 10 767
Онзи ден един познат меко казано ме шокира с "измежду другото". "Между впрочем" отдавна не съм го чувала, но честно казано ми звучи по-добре.
Класически пример за паразитни фрази, които ме дразнят, особено ако са в две последователни изречения.

# 10 768
  • София
Да, права си, и мен би ме подразнило някой да ми обяснява как следващия път... Да, ама следващият път още не е дошъл, а моментът е сега, от сегашната случка.

# 10 769
  • SF
Именно - за бъдещи периоди може би е по-полезно и приятно да мислим положително. Но на всяка крачка да се ръси и да втълпавяш на някого мрачност ичерногледство, не е много окей.

Общи условия

Активация на акаунт