Фраза, която мразя

• 1 219 692
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 11 160
Мен ме дразни натуралистичното говорене, четене и писане.
Като чета Анди с какво удоволствие е описала някои неща, не разбирам наистина каква е тази потребност!?

За влезна/излезна 100 пъти съм писала в темата, че в Пловдив е нормално.
За шопско не знам.

# 11 161
  • София
удоволствие? По-скоро може да се приеме като защитна реакция, обръщане на нещо като хумор. От това, че на сопола му казваш "хремичка" или "секретче", той няма да се превърне в нещо приятно. Хремичка и секретче е само за майката, а за останалите хора е сопол. Моите като бяха бебета оставяха "злато в памперса", но само за мен. Едва ли за теб щеше да е злато.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 06:58 от Andariel

# 11 162
  • София
Това, че някой не казва сопол и уринирам, не означава, че казва секретче (хремичка), чишкам и подобни.

# 11 163
Ето един пример в който не може да заменим "сопол" с "хрема/секрет" :
"Такъв шамар ще ти зашия, че ще ти завия сопола около врата!"
Joy Joy Joy

# 11 164
“Ще ти завия секрета” хахаххахахах

# 11 165
  • София
Ред сълзи, ред секрети
Този е такъв рядък екскремент
Ръце с пришки (вместо мазолести)
Такъв шамар му ударих, че му хвръкна секрета
Не обичам да ми секретират в същата стая

Последното стана направо култово... Mr. Green
Божкее, сопол е анатемосан, а тогава цивка как ли ще е?

# 11 166
Може и "Този е такъв ФекалиЙ!"
Звучи някак като име на римски император. Величествено!
Joy

# 11 167
Такива умалителни не ползвам, Андариел.
Ти от трън та на глог отиде.
Защо смяташ, че хора, които избягват едни неприятни думи, ще ползват други неприятни/лигавщини?

Ай да сменим темата. Mr. Green Mr. Green

# 11 168
Думата цив/фка научих тук във форума. В началото дори мислех, че е нещо нецензурно. Trollface  Сега продължава да ми е неприятна и дразнеща.

# 11 169
  • София
Защото съм го чувала сигурно хиляди пъти, Дева. Комично е.
За сопол съм чувала и "пиленце".

# 11 170
Сигурно си чувала.
Но  аз не ползвам такива думи.
Даже на майка ми правя забележки за картофки и парички.

# 11 171
  • София
Не съм коментирала теб, а думите - хората ги използват.

# 11 172
  • Down south
"Колко български парички"
Ако чуя фразата още веднъж,  вероятно ще избухна.
На близка приятелка, снахата (сестра на съпругът и) е на гости за осъществяване на  Thanksgiving shopping. Според мадамата е много "фенси" да ходиш на шопинг  по това време в щатите.
Съгласна съм, има много намаления. .
Имах "удоволствието" днес  да помогна с гостенката и да поема вахтата за около 4 часа.
Фразата " Колко е това в български париЧКИ" някак ме подразни, при полижение, че мадамата, имаше калкулар на телефона. Да, таксите не са включени в цените и се добавят впоследствие. Това се знаеше, но въпреки това, 
фразата с паричките беше неизменен спътник на съвместното ни времепрекарване.
Приятелката ми е заета, докато аз съм по-свободно около празниците и мога да помогна с време.
За сега количеството, компенсира качеството.

# 11 173
  • Countryside
Факт е, че понякога сопола си е сопол. Няма как да се замени с нещо по така. Мен сопол не ме дразни, ако е казано на място.

Умалителните в ежедневната реч, обаче ме дразнят, дори безобидното "Какво прави детенце?". Бррррр. А членуванвто къде остана...

Дева, права си! Като се замисля, чувала съм влезНа, излезНа от пазарджиклии и пловдивчани. Явно е местен диалект. А по принцип в този регион са и царе на ударенията.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 10:42 от Сиренце

# 11 174
  • Германия
Факт е, че понякога сопола си е сопол. Няма как да се замени с нещо по така. Мен сопол не ме дразни, ако е казано на място.

Умалителните в ежеднвената реч, обаче ме дразнят, дори безобидното "Какво прави детенце?". Бррррр.

Дева, права си! Като се замисля, чувала съм влезНа, излезНа от пазарджиклии и пловдивчани. Явно е местен диалект. А по принцип в този регион са и царе на ударенията.

A-а-а не, "Какво прави детенце?" хич не е безобидно - ушите ми хващат мазоли като го чуя. И изобщо употребата на "детенце" без да е членувано, когато би трябвало да е, е едно от най-дразнещите неща за мен.

"Влезна" и "излезна" използвах и аз докато началната ми учителка не ми направи забележка. На мен ми беше малко чудно, защото вкъщи ги използва(х)ме думите без да знаем, че са грешни. Цялото ми семейство е родом от София, така че може би не е само въпрос на местен диалект.

А по въпроса с описанията на физиологични нужди и функции: много се дразня на жени, които държат да ме осведомяват за наличието, проявлението и силата на менструацията си без да съм ги питала. Sick На няколко пъти това са го правили жени, които познавам само бегло. Не го разбирам това желание за споделяне и това си е.

Общи условия

Активация на акаунт