Фраза, която мразя

• 1 219 328
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 12 510
Много е дразнещо и селско това "бе", аз за съжаление ще си призная, че съм му най-редовния потребител JoyJoyJoy

# 12 511
  • Испания
Чисто и просто не е задължително редакторите на предаването да ги дразнят същите неща като теб. Wink

Естествено.

# 12 512
Дори най-безобидната и литературна дума може да дразни, ако е употребена не на място или се повтаря излишно много пъти. Снощи в Капките щях да броя колко пъти Халваджиян каза "човече". За който не е гледал пример:"Нямам думи, човече". То не бе веднаж, не бе два пъти.

# 12 513
Не знам кои са Капките, но веднага си представих Халваджиян да говори и усетих раздразнение. Та, и това го има - зависи кой говори.

# 12 514
  • София
Ох, аз всичките ги употребявам.
И бе, и бре, и хора.... BowtieConfounded

# 12 515
  • Испания
Дори най-безобидната и литературна дума може да дразни, ако е употребена не на място или се повтаря излишно много пъти. Снощи в Капките щях да броя колко пъти Халваджиян каза "човече". За който не е гледал пример:"Нямам думи, човече". То не бе веднаж, не бе два пъти.

Да, Маги я употребява често, но не ме дразни. Виж, "веднаж" ми боде очите.

Не се заяждам. Реагирам на видяното.

# 12 516
Не ми се проверява, но мисля, че веднъж и веднаж бяха дублети едно време.

# 12 517
  • Испания
Не ми се проверява, но мисля, че веднъж и веднаж бяха дублети едно време.

Може и да се били, но в момента не са.

https://kaksepishe.com/vednaj/

# 12 518
Не са, но някои си карат по старите правила.

# 12 519
  • София
И аз си карам по старите понякога, това е нормално. Например още не мога да се пречупя да напиша "напът".
Не бих си помислила, че някой е неграмотен или прост, защото е написал "веднаж".

# 12 520
Напоследък думата "ментален" ме дразни. Най-различни неща са ментални и усещам, че имат нещо съвсем друго предвид, когато я използват, обаче им звучи по-интелигентно ли, не знам, в сравнение с по-употребяваните разговорни думи, чието значение знаят.

# 12 521
  • Велико Търново
Друго, което използва много често, е "нечовешки". Което също не е твърде приятно, особено като се прекалява.

# 12 522
Да, освен нечовешки и брутално добро изпълнение.
Дама пика ме подсети. Едно и също сме гледали.

# 12 523
Да, аз съм от старото поколение и въпреки че зная, че вече отдавна не е правилно веднАж, отвреме навреме го пиша. Ще внимавам, за да не избода нечии очи.
Но пък дребни грешки се допускат и случайно и от бързане.
Въпросната дама с избодени очи да си види няколко поста назад, където е писала обяснява ли, вместо обяснявали.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 19:59 от W

# 12 524
  • Велико Търново
И аз не съм от младите, но винаги и съм си казвала, и съм си писала "веднъж". По необясними за мен причини "веднаж" не ми е харесвало и никога не съм го използвала. Но понеже пък съм знаела, че са дублетни форми (едва сега разбирам, че вече не са), не ми е било трън в очите.

Билян@, да, вече всичко е и "брутално". Особено настоящият сезон на Капките.

Общи условия

Активация на акаунт