Фраза, която мразя

• 1 219 062
  • 20 286
  •   3
Отговори
# 12 960
  • UK
Тази фраза "щастието обича тишината" е такава глупост, не знам кой реши да я прави на поговорка, но е страшно тъпо. Ако някой е достатъчно откачен да го избива на агресия от чуждото щастие, то той следва да ходи да се прегледа. От какъв зор ще караме щастливите хора да се срамуват от това, че са щастливи, да не би случайно някой да им се подразни. И ако никой никога не споделя нищо положително, живее ли ви се в такова нещастно, негативно общество? Ако сте щастливи, обявете го, разкажете на всички, които искат да знаят. Щастието няма нищо против малко показност.

# 12 961
Не знам за вас, но ние от провинцията не си миеме ръцете.
Мием ги.

# 12 962
МГМ, завиждат на чуждото щастие.
А това е много разрушителна емоция и може да навреди на щастливия.

Вася, в София е така. И ние ги мием. Simple Smile

# 12 963
  • Испания
В този случай не придирям. Важното е ръцете да се мият често.

# 12 964
Ох, да не подхващаме пак темата за мекането. Така се дразня, че превключвам канала, ако гостът, колкото и да е интересен, мека. Само брифингите издържам, няма как.

# 12 965
Във връзка с негативните поговорки, друга "любима" ми е "Не се смей много, че после ще плачеш".
А връх на противността ми е за лакомото дупе. Изобщо не искам да я цитирам цялата даже Angry

# 12 966
  • В градината...
Мекат не само в София. Просто на други места е по-меко - мийми ръцете, ходими, не ходими....

# 12 967
"Щастието обича тишината" го срещнах наскоро и то от човек, от когото съм чувала доста злобни неща и като цяло съм с мнението, че е злобар. За съжаление, наистина има хора, пред които е по-добре да си премълчиш радостите.

Голяма част от България говори меко. Представете си, че сте на тимбилдинг някъде по морето (иначе ми ясно, че на българското море не бихте стъпили) и ви се случва инцидент. Имате нужда от спешна лекарска намеса, но в болницата във Варна лекарите говорят меко. Отказвате или приемате?

# 12 968

Блу, няма място за сравнение.

# 12 969
  • В градината...
Блу, не говорехме за мекото говорене, а за за слагането на "е" след глаголи, които завършват на "м" в мн.ч.
Иначе съм на 1000% съгласна с поста ти.

# 12 970
Дразни ме точно толкова, колкото и мАсло...
И какво те дразни мАсло? Мен много ме дразни маслО - ето ти и нещо по въпроса, явно не съм само аз:

http://drugi.blog.bg/technology/2008/10/10/maslo-ili-maslo.242344

# 12 971
При положение, че това се учи в 3 или 4 клас, мекането на образовани хора е недопустимо. Имахме министърка, при това филоложка, която така мекаше /и още го прави/, че се чудя как е възможно.

# 12 972
  • Испания
При някои от думите са дадени и дублетните форми, като първо е изписана тази, която следва да се употребява по-често. Думите "вино" и "село" имат дублетни форми, но препоръчително е ударението да пада на първата сричка. При думата "масло", обаче нещата са различни. Нахално се наложи думата "маслО" и затова само тази форма е включена в речника, обясни Мурдаров.

БАН пусна нови правила за правопис и правоговор

# 12 973
Не следя драмата и новите правила по отношение на мъжки и женски род за различните професии, но министърка и филоложка ми звучат и изглеждат дразнещо.

И изобщо, приличен правопис очаквам масово, правоговор - също, регионален акцент и единични диалектни думи  не ми пречат. Изключвам диалект от журналисти и учители, но лек акцент не би ме дразнил.

# 12 974
  • София
Блу, не говорехме за мекото говорене, а за за слагането на "е" след глаголи, които завършват на "м" в мн.ч.
Иначе съм на 1000% съгласна с поста ти.

Това си е характерно за шопските диалекти по обяснима причина - при тях завършват на "м" глаголите в единствено число.
Че одим да купим един леб (сам)
Че одиме да купиме един леб (с детето)

Има си причина тоест.

Общи условия

Активация на акаунт