Фраза, която мразя

• 1 194 724
  • 20 286
  •   2
Отговори
# 20 070
Язека съм чувала много отдавна от възрастни жени във Велинград. Там и "чуват". Чувам кокошки. Отчувах си децата. Но това май съм го писала преди доста време.

# 20 071
  • Пловдив
Някъде на запад е, може и във Велинград. Не знам северен, или южен запад. Баба ми и дядо ми от по-южния запад също чуваха, баба ми казваше понякога "яз", но без -ка. Къде съм го... Wink чувала "яз(е)ка", не знам.
В Ботевград съм работила, може и там. Или написано някъде.

# 20 072
Много ми е стар и смътен споменът, но сякаш в някои случаи се казваше "яз", в някои случаи "язека". Може и да греша.

# 20 073
Чувам/отглеждам съм чувала от Благоевградско.
Язека - от колежка от Мездра.

# 20 074
  • ту тук, ту там
“Чувам” е много характерно за македонско, да.
Живея в района от доста години, а съм от най-далечния Североизток. Мога сама да напълня цяла тема за диалектите сигурно. 😅

# 20 075
И аз така. Родена в СИ, живееща в Пловдив, майка от Хасково, баща от Плевен, колеги откъде ли не. Blush

# 20 076
  • Пловдив
"Чувам" е и пазя, освен отглеждам.

# 20 077
Да. Не се бях замислила, но нали като отглеждаш дете /животно/ го и пазиш.

# 20 078
И аз не знам дали се дразня или е за смях това - коментар на потребител, най-вероятно ИТ специалист, под новина

Скрит текст:
Бута ВЕФаджийските модели за управление на гоите с ИИ.
Всичко супер, ма дотук освен дийп фейк видеа и посредствен код за демо на тиквите, текстовите калкулаторчета са далеч от реално вършене на работа.
Цялата боза е да програмират раята, че е толкова тъпа, че статистически калкулатор на токънчета предвиждащ следващата думичка ще ги управлява.
Реално от машин лърнинга обаче доказано работи фейс рекъгнишън технологията и статистическите съмърите на данни.
Тоест сървейлънс апарата им е готов и тестван в Китай. Както и социалното рейтингче.

Наистина се колебая! Flushed

# 20 079
  • София
Чувам съм го срещала като чакам.
На село е пазя.

# 20 080
  • ту тук, ту там
Много ме дразни, когато някой завършва пост с “Толкоз.” Издава някаква надменност, чувство на превъзходство над аудиторията.

# 20 081
Мен ме дразни "Чуваме се" - толкова неприятно и изтъркано е вече. Явно такива "модерни" изрази ме вбесяват по принцип. 😆
С "Хубав ден!" посвикнах сякаш. 🤭 И по-лошо - усещам се, че го И ползвам, срам и резил. 🤭

# 20 082
И аз изтръпвам, като  ми кажат "Чуваме се". Ми не, какво толкова ще спестиш като кажеш "ЩЕ се чуем"?

# 20 083
  • ту тук, ту там
Аз се дразня и на “звънкай” вместо “звънни ми”.

# 20 084
Много ме дразни, когато някой завършва пост с “Толкоз.” Издава някаква надменност, чувство на превъзходство над аудиторията.

Толкоз, кой разбрал - разбрал, не ми отговаряй... Те казали чутовна простотия, ама искат да имат последната дума.

Общи условия

Активация на акаунт