Фраза, която мразя

• 1 193 464
  • 20 286
  •   1
Отговори
# 20 205
  • София
Аз, понеже съм се занимавала в проджект мениджмънт, винаги свързвам думата "проект" с по-голямото нещо. А то дори и да сковеш кучешка колибка на кучето си на вилата е проект само по себе си.
Сещам се за Тодор Колев в Опасен чар -  "Вече не се казва да построим кочина, вече се казва да реализираме кочина"

# 20 206
Именно, и аз се сетих, но то си е вярно, макар надуто и префърцунено Simple Smile

# 20 207
Точно. Никакъв проект не е сковаването на кучешка колиба.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 12:08 от DeVa®

# 20 208
Точно. Никакъв проект не сковаването на кучешка колиба.

Защо да не е?
- Прави се веднъж, а не редовно.
- Има бюджет, в рамките на който трябва да се свърши всичко.
- Проектира се къщичката така, че да пасва на размерите на кучето и да му е удобна.
- Подбират се материалите.
- Разпределя се времето.
- Извършва се всичко това в определен срок.

Проект си е от всякъде.

# 20 209
Да, ама рисунките на децата в училище или в ДГ, няма как да ги наречеш "проект". Laughing
Примерно, работа (рисунки) по проект "Моето лято".

# 20 210
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Народния театър редовни пуска информация за отменени представления "програмирани за ..."
Дразнещо ми е.
Навремето програмиране означаваше нещо друго.

# 20 211
Да, ама рисунките на децата в училище или в ДГ, няма как да ги наречеш "проект". Laughing
Примерно, работа (рисунки) по проект "Моето лято".

Не е проект, това е задача. Проект би било да се направи макет на училището от подръчни материали.

# 20 212
  • ту тук, ту там
Така е, ама напоследък на всичко казват проект. Проект са и таблата, които изработвахме едно време. Стенвестник му казваха май някъде, при нас си беше табло.

# 20 213
А нова песен какъв проект е?
Точно на всякакви бъдещи дейности се казва проект в момента.

# 20 214
А нова песен какъв проект е?

Не мога да споря, защото нямам данни кой кое какво и как се нарича. Аз само казах какво е проект по дефиниция и дадох примери. Пък ако някой нарича научаването на нова песен проект, това си е негов проблем.

# 20 215

Изостанала си, не са дейности, а активности. Pensive В случая и с портфолиото, и с проектите и с активностите  съм по темата.

# 20 216
Много мислех дали активности да напиша, честно! Grinning

# 20 217
Точно. Никакъв проект не сковаването на кучешка колиба.

Защо да не е?
- Прави се веднъж, а не редовно.
- Има бюджет, в рамките на който трябва да се свърши всичко.
- Проектира се къщичката така, че да пасва на размерите на кучето и да му е удобна.
- Подбират се материалите.
- Разпределя се времето.
- Извършва се всичко това в определен срок.

Проект си е от всякъде.

Да, проект си е. Всичко, което не съществува, а реализираш по някакъв план, с взети предвид обекта на проекта, разходите на време, материали, труд и пр., си е проект. Разбираемо е, че в строителството има много подобни случаи, но това пак е частен случай на проект. Аз пък се дразня, че много хора наричат всеки чертеж проект - може да е извадка от карта, разпределение на етаж, скица на имот, схема на самостоятелен обект в сграда... проект било. Не е проект, при положение, че отразява реално съществуващото положение на нещата.

# 20 218
Ей, хора направо ще полудея като ми кажат НЕ МИ ПУКА... Сина ми я използва често като не му се прави нищо ... но я чувам постоянно и от възрастни хора. Как да не я мразя тази фраза ... като на мен ми пука.

# 20 219
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не мразя фраза, но страшно ме дразни, когато уж културни хора говорят като каруцари.

Случват хората.
Пред Народния какво?
Народния съд?

Общи условия

Активация на акаунт