Любов, вино, бонбони и цветя - с нежност сбъдваме нашата мечта- 168

• 29 982
  • 713
  •   1
Отговори
# 30
Пънче, страхотна тема, както винаги  bouquet
Маре, благодаря ти Hug По стискай още малко кълки, а дано повече не ти се върне сърцебиенето Hug
Миленка, как ти завиждам за диетата, аз още се кумя Rolling Eyes
Ани, то и на мен ми се получи от висока доза на л-тироксина. Ама сега не ми спира Sad Леле какво голямо тумбаче си имала, а Тедко е страхотен Heart Eyes Малката "кучка" е много пораснала беладжиика Mr. Green И нашата я лекувахме с човешки лекарства Simple Smile Ти къде ходи на гастро?
Шоко, прекрасни сте с малкото меченце Heart Eyes
Фокси, нЕкое тестчее Whistling
Такива прекрасни дечица видях Heart Eyes Heart Eyes

Моят преглед не се състоя, защото доки е болна #Cussing out В понеделник каза и щяла да ме лекува с бета блокери Rolling Eyes

# 31
Фокси надявах се, че няма да се оциклиш, ама нищо де, все ще стане.
Както каза Пънчето след биопсия при някои се зачева по лесно, щото там се имплантира. Аз така заченах със сегашната бременност, веднага след биопсията и от от един път секс.
Предните пъти ми е отнемало повече време да вържа  Mr. Green

Буги искай си все пак и ехокардиография от докторицата ти, преди да почнеш да гълташ хапове.
А пак моето сърцебиене, освен от стреса който предполагам че имаше пръст в тази работа, най вероятно е спомогнало и ТСХ-то, щото последно беше 4.

Отивам да видя на Ани коремчето от преди.

Боже, представяте ли си иронията в цялата тая работа .. на хората, на които им е работа да четат, не го правят, а на тези, на които изобщо не им е работа /тоест ние с вас всичките/, седим по нощите и кълвем чинно всяка попаднала ни информация .. е*а ти живота ..

И аз това си помислих, кат прочетох поста на Перу, че който му е това задължение не го прави, пак ние станахме половин доктори, еееее някои направо доктори с няколко специализации  Mr. Green

Пънче, аз не знам каква е разликата между имунологична и микробиологична биопсия, май трябва да се образовам и по този въпрос от конспекта  Mr. Green, че да не взема да ми се падне на изпита  hahaha Joy

Арвенче, важно че детето ти вика някак си  Laughing

Агарче хайде поне резултатите дет чакаш да са хубави  Praynig

Аз уж запис, пак изписах половин страница, ама още малко така, после на дали ще ми се отдава такава възможност  Sunglasses

# 32
  • Смолян
Цоп  и аз да се разпиша  пък утре ще ви чета  Blush Пънче, страхотна тема, както винаги  Hug
Сега отивам и се трупясвам че направо спя права  Joy

# 33
  • В къщурката на хълма на феите
Буги Ино коляно мога да ти ударя - моля ти се не пий бета блокери Praynig

# 34
  • В сърцето на любимия човек
Добър вечер  Hug
Буги - изчакай ехокардиографията, ако трябва чуй още едно мнение и тогава пий бета-блокери, те не са шега работа  Rolling Eyes

Маре - пробата за биопсията е една, но после разделят материала на две части - една за имунология, с която проверяват дали лигавицата на матката е достатъчно рецептивна (мисля, че изследват Nк, Nт клетки, но не съм сигурна) , за да настъпи имплантация, а другата част изследват за мико - и уреаплази, хламидия и т.н.

Днес реших, че косата ми има лош ден и набързо минах през фризьорките до офиса. В резултат на това сега е с около педя по-къса и дължина до раменете. Трябваше да е каре, ама май е по-скоро на черта  Thinking Фризьорката я достраша да реже и сега имам 2 дни да реша дали да я режа още  Crazy

# 35
  • гр. София
Я да ви питам нещо. На последната контрола с Начев се разбрахме да пия Ел-тироксина до раждането и като родя да го спра и да пусна контрола на 45-я ден. Вчера пуснах и резултатът е 1,26. Има ли смисъл да ходя при него?

# 36
  • В градината...
Агарче, Чучумишев ми вика до 30та седмица. Калчев вика спирай. newsm78

и аз така.

# 37
  • В къщурката на хълма на феите
Шоки с тва ТСХ няма смисъл - перфектен резултат Peace
Пънче Мецан плаче до мен за косата ти .. Просто ще ме умори някой ден Joy Joy Joy

# 38
  • гр. София
Мерси, Меци!  Hug
И аз така си мислех ама реших и вас да питам.

# 39
Меци, и аз не искам да ги пия бета блокерите Crossing Arms ще потърся и друго мнение Thinking
Пънче, правиха ми ЕКГ в деня, в който ми свалиха холтера и беше ок. После ми слуша сърцето, каза че няма шум и клапите работят нормално. Кръвното и пулсът ми баха също ок. И посе резултатът от холтера #Shocked
Кашмирче, пораснала е пупата Hug
Перу, изглеждаш страхотно Hug

# 40
  • В сърцето на любимия човек
Буги - нямам предвид електрокардиограма, а ехокардиография, това са две различни изследвания  Naughty
Баща ми е хипертоник от дете и съм запозната с тези "екстри", защото и двамата с брат ми сме следени внимателно.
При електрокардиограмата (ЕКГ) се поставят едни вендузи по гърдите и слагат едни щипки на ръцете и краката и както резултат на един лист излизат синусоидите на сърдечните камери.
При ехокардиографията (ЕхоКГ) се гледа сърцето с ехограф, като съвременните апарати са комбинирани с доплер.
Ето ти една много обстойна медицинска статия:
http://medicine-bg.net/the-ancient-art-of-the-treatment/dr-kehayov/1453-1023
Част от нея ще ти копирам в скрит текст:
Скрит текст:
ДРУГИ ДИАГНОСТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
МОНИТОРИНГ НА ПАЦИЕНТА

Ако тахиаратмичните епизоди са няколко дневно разумно е на пациента да се назначи амбулаторен холтер на ритъма или 24-часов или 48 часов. Ако епизодите са асоциирани с хемодинамична нестабилност или синкоп, и са поредки напр.наблюават се на 2 месеца може да се имплантира покожен рекордер.

ОБРАЗНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Ако при физикалния преглед се установят данни за белодробна хиперволемия (задръжка на течности в белия дроб)е разумно да се назначи обзорна графия на бял дроб и сърце.

Инидкациите за ехокардиография включват наличие на широкомплекна тахикардия с неизвестен произход, както и документирани продължителни аритмии (предсърдно мъждене/трептене).

ВЕЛЕРГОМЕТРИЯ

Важно е да се установи дали физическто натоварване не провокира появата на тахиаритмия.

ЕЛЕКТРОФИЗИОЛОГИЧНО ТЕСТВАНЕ (ЕРS)

EPS е полезно средство за изясняване механизма на продължителните и непродължителни аритмии, независимо от това дали са суправентрикуларни или вентрикуларни. Индикациите могат да бъдат следните:

· Ширококомплексна тахикардия с неясен произход

· Синдром на Волф – Паркинсон – Уайт

· Положителна анамнеза за преживян ОМИ, което е високосугестивно за поставяне на диагнозата „вентрикуларна тахикардия“

ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ

Изследват се както ПКК, така и биохимя: урея, креатинин, електролити (вкл.магнезий и калций). Тероидните функционални тестове често са нормални, но те трябва да бъдат също изследвани. Сърдечните биомаркери трябва да се изследват задължително при всеки пациент с тахиаритмия, защото острият миокарден инфакт, както и сърдечната исхемия са спомагащи развитието на артимията фактори.

Често се налага извършване на токсикологичен скириниг за наличие в кръвта на пациента на стимуланти (кокаин, амфетамини), трициклични антидепресанти, дигоксин или други субстанции.

Меци -  Joy Joy Joy Кажи му на Мецан, че все още имам коса, не е толкова страшно положението, аз мислех да я скъся повече, но фризьорката не даде  Mr. Green
Утре ще се опитам да си направя прическа и ще сложа някоя актуална сннимка  Blush

# 41
Пънче, много ти благодаря за обстойната информация Hug ...казвах аз, че си като Енциклопедия   bouquet
Моя приятелка, лекар ми препоръча кардиолог д-р Ангелов от ВМА и ендо д-р Мирчева от Александровска. Някой има ли мнение?

# 42
Включвам се от телефона.....

Буги- вчера препиках един тест и беше отрицателен, а днеска сутринта аз бях като препикано мушкато като ми дойде, та само похабих hahaha

Маре-и аз се надявах, ама ей на....ще вдигам гребена и пак на пангара Crazy
Пънче- забравих да ти благодаря за темата. Пожелавам ти да е последната ,която пускаш. Чакам снимката на новата прическа, сигурна съм, че си прекрасна  bouquet

# 43
  • Варна
Записвам се и аз на бързо,че не мога да си вдигна главата от работа,всичко останало е на заден план,но ви чета и следя всички,защото сте ми на сърце Hug

# 44
Здравейте, момичета Hug Извинявайте ,ч е така телеграфно, но съм на работа. Току що мъжа ми ми взе резултата от листерията, ако може да ми го обясните...
Значи той ми продиктува по телефона..
Резултатът ми е 1/160, при реф. стойности : 1/80
Благодаря ви предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт