Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е биопсия и какви са разликите между имунологичната и микробиологичната биопсия?
Какво означава резултатът 1/160 при тест за листерия?
Какви са разликите между електрокардиограмата (ЕКГ) и ехокардиографията (ЕхоКГ)?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е биопсия и какви са разликите между имунологичната и микробиологичната биопсия?
-
Какво означава резултатът 1/160 при тест за листерия?
-
Какви са разликите между електрокардиограмата (ЕКГ) и ехокардиографията (ЕхоКГ)?
Електрокардиограмата (ЕКГ) използва лепенки и електроди за изобразяване на електрическата активност на сърцето, докато ехокардиографията (EchoKG) използва ултразвук и доплер за визуализиране на структурата и функцията на сърцето. ЕКГ се използва за оценка на сърдечния ритъм, докато EchoKG се използва за оценка на сърдечната структура и функция.
-
Какво означава резултатът 1:160 при изследване за листериоза?
-
Какво представлява Зинат 500 и за какво се използва?
, аз за една година и четири месеца изгубих и двете си баби, с едната имах повече от невероятни отношения и още тъгувам много за нея, така че те разбирам и прегъщам
, а приказката, че един си отива , а друг идва при мен стана на 100% - в един ден погребахме свекъра и разбрах, че съм бременна, просто наистина се моля всичко да е наред, че преди Алекс имам един спонтанен аборт, а после и двете ми бременности бяха проблемни и все с преносване

Поне това е много добра новина при нас. Калчев му изписа някаква нова добавка, която уж да подпомогне морфологията - ортомол фертил плюс.

Прекъснахме си почивката, за да си спазя днес часа при д-р Шефкетова, дори се обадих предварително преди обяд в клиниката да питам с какво закъснение е графика, за да знам как да пътувам и дали да се поозоря. Три пъти ми провериха имената и лекуващият лекар и ме уведомиха, че закъсненията били 30-45 мин. При официален час за 12.55 отивам в 13.15 и след 3 проверки на регистратурата изведнъж се оказва, че някоя блееща овца ме е записала в графика на д-р Персенска.
Изчаках повече от 10 жени и мина повече от час и половина преди да вляза, което доста изнерви ММ, но той пък от своя страна се опита да е спокоен, за разлика от мен. В крайна сметка влязох, питаха ме що съм кисела и обясних....не се хареса, обаче истината, че всеки път за 5 минути преглед чакам между 1-3 часа. Не съм се карала в никакъв случай, просто изразих възмущението си и с това ми отминаха и негативните емоции, поне докато не се качих на стола де....Оттам разговорът протече така:
Наистина започвам да се чудя след като миналия път в директен разговор директно ми обясни, че те нямали време за МБ и други изследвания, а сега се получи и тая ситуация дали да се опитвам да го разубеждавам да дадем шанс на друг доктор от клиниката, щото при тази докторка категорично отказвам да продължа каквото и да било.