Тромбофилия

• 171 453
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

включвам се след дълго време в темата. В намалото на годината след много ранен мисед си направих тези изледвания и те показаха следното:
Хетерозиготен носител на R506Q
Хетерозиготен носител на 20210G/A
Хомозиготен носител 4G/4G
Хетерозиготен носител C/T

АГто ми изписа неофилик мета и фраксипарин при положителен тект.
След година неуспешни опити решихме да потърсим специалист при който направих куп изследвания и всичко ми е наред, но и той не ме посъветва нищо за тези резултати.

Какво мислите опасни ли са и според вас може ли да ми попречат за самото забременяване.

# 181
Тромбофилията не създава проблем при забременяването, а при изхранването на ембриона, особено в първите седмици. Предписаната ти терапия е помогнала на много жени с тромбофилия да станат майки. Успех!

# 182
И аз така усещам проблема си, че нещо спира кръвта към ембриочето ми и то спира да се развива и изостава.Но имам и анемия от която също може да е пробблема, защото влияе на лигавицата, а репродуктивният ми доктор не е гледал как ми е анемията.

# 183
Здравейте,
ходих по сума лекари и така не ми казаха окончателно кога е добре да се почне приема на Аспирин и Фраксипарин.
(Всеки казва различно от периода 10 дена преди цикъла до след поява на сърдечен ритъм след 6гс)
Може ли вие да ми помогнете, да ми кажете кога вие започнахте?

Благодаря предварително!

# 184
Аз я пия след овулация, защото аспирина преди това подтиска овулацията, а аз съм с луфс.

# 185
  • благоевград
Здравейте, заради гадната тромбофилия аз загубих бебчето ми в 31 седмица.Чакам да минат още два месеца и започваме опитите на ново. Следващия път и аз ще съм на фраксипирин. Само да подчертая че имах супер лека и безпроблемна бременност до 7 месец. Тогава започнах да вдигам кръвно и лекарите вместо да извадат бебето ме пратиха за Софияя.... Дано всички имат лека и безпроблемна бременност с хубав финал.

# 186
Много съжалявам за загубата, vanyasun1. Кога се установи, че имаш тромбофилия?
Когато бях бременна с големия си син, вдигах кръвно от 30 седмица до раждането, но тогава не знаех, че имам тромбофилия. Вече имах 2 ранни аборта, който лекарите брояха за лош късмет. Трябваше да лежа постоянно, друга терапия не ми предписаха. Сега си давам сметка в каква опасност сме били.
Срамно е, че толкова години по-късно лекарите продължават да не предписват своевременни изследвания.

# 187
Аз съм  с ниско кръвно обичайно.Когато забремнях започнах да вдигам кръвно много рано.Но тъй като рязко го вдигах и рязко го свалях не ми обърнаха внимание. Кръвно от порадъка 100-160. Сигурно това е била една от причините да прекъсне първата ми бременност.

# 188
Моето кръвно и досега е стабилно ниско. През последните месеци от бременността стигах до 150/100, нещо нечувано за мен. Такива оплаквания трябва да се изследват щателно от лекарите!
С малкия бях на инжекции ловенокс и не вдигах кръвно, но водите ми изтекоха в 32ра седмица, така че не преминах през най-тежките последни седмици.

# 189
Какво са инжекциите ловенокс, може ли няколко думи?

# 190
Доколкото ми е известно, ловенокс и клексан са един и същи медикамент, но в различните страни се продават под различно наименование. Аз имах страхотни сърбежи от фраксипарина, а ловенокс ми понасяше. 

# 191
Здравейте, вчера бях на ФМ, 20г.с. и 3 дни. Всичко с бебчето е съвсем наред, но ме стреснаха, че имам повишен съдов спазъм в уретриините артерии и от там повишен риск от високо кръвно и прееклампсия в късните срокове на бременноста. Аз по принцип съм с доста ниско кръвно, но ми казаха че това нямало никакво значение. Изписаха ми аспирин протекст и Нео фолик. Аз честно казано много се притесних и веднага звъннах на док, която ми препоръча да направя едно допълнително изследване за тромбофилия в Нац. генетична лаборатория към Майчин дом. Доста съм притеснена. Сега открих и тази тема. Моля ви да ми обясните, ако ми бъде открита такава, има ли шанс чрез лекарства да предотвратя най-лошото при условие, че до момента не съм пила нито аспирин, нито друго, а съм в 20 г.с.

# 192
Sixth Sense, дори да имаш тромбофилия, щом досега всичко е било наред, не се притеснявай - просто оттук нататък вероятно ще ти препоръчат нискомолекулен хепарин (фраксипарин или клексан) на инжекции и всичко ще бъде ОК. Ако ти открият тромбофилия, но не ти предпишат инжекции, непременно потърси и друго мнение - в почти всички случаи при тромбофилия, даже нискорискова, е по-добре да бъдеш на профилактика с НМХ до раждането и 1-2 месеца след него. Успех!!!

# 193
Моля,кажете ми този тест за тромбофилия може ли да се прави без наличие на бременност или не?Какво представлява изследването и прави ли се по желание ,без да те е насочил специалист?

# 194
Разбира се, че може - наличието на вродена (наследствена, генетична) тромбофилия няма нищо общо с бременността (но има последици, които често се проявяват при бременност, затова редовно се обсъжда в такъв контекст). Изследва се венозна кръв в лаборатория, която предлага такива изследвания. Дали ще те е насочил специалист, е без значение, защото така или иначе са платени изследвания, не се поемат от НЗОК.

Общи условия

Активация на акаунт