Тромбофилия

• 171 524
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
Герда, когато обсъждаме как да продължим с доктор Сигридов водещо при нас беше, че плодът беше с аномалии  и дори сърцето му да не беше спряло, трябваше да го махнем. Та в този ред на мисли той ми написа кои изследвания да направя, които могат да се отразят с на бебчето и да доведат до аномалии на плода.

# 301
Съжалявам, мила.
И аз скоро трябваше да прекъсна бременност заради аномалии на плода.
Разбирам, колко невероятен е д-р Сигридов, но винаги търси и второ мнение.
 Hug

# 302
Благодаря ви момичета за времето, за помощта  Hug bouquet

# 303
  • София/Севлиево
Момичета може ли да ми кажете, ако някой знае, дали изследването за тромбофилия в Цибалаб е по-различно от това в Геника.Моето е правено в Цибалаб, пълния им пакет, но незнам защо ми се струва по-различно от това в Геника...

# 304
Аз не виждам в Цибалаб да изследват фактор 2.

# 305
Фактор II е Prothrombin G20210 A и разбира се, че го изследват - това е един от по-рисковите фактори.

Разликата може да идва от различни включени фактори или просто от различни цени на услугата, както и при всички останали изследвания. По някаква причина не ми се отваря рубриката за тромбофилии на сайта на Геника, така че не мога да кажа нищо по-конкретно.

# 306
Препоръчайте добър гинеколог в Пловдив на който да може да се има доверие след установена тромбофилия?

# 307
  • Пловдив
И на мен вчера ми се установи тромбофилията.Ходя при Г.Амалиев и съм безкрайно доволна.И Велевски е добър и е в час с тромбофилиите.
А за лаборатория съветвам ви да ги правите в Геника.На мен ми ги пуснаха в Синево ,но от резултатите има,на които д-рите се шашнаха,какво е това не излезе нищо,а сега от геника се оказа,че спешно трябва да започна аспирин протект,клексан и 9 пъти по-висока фолиева киселина.Започнах лечението едва сега в 9г.с заради тази фалщива лаборатория Хронолаб!!!!

# 308
  • София
важното е, че е поправимо в този момент и си ги повторила
Стискам палци всичко до край да мине добре  Peace

# 309
Здравейте, момичета. За съжаление и аз се присъединявам към тази тема. След извънматочна и много ранен спонтанен аборт си направих изследване за вродена тромбофилия. Днес получих резултатите от "Геника". Мога ли да ви помоля за малко помощ в разчитането на резултатите:
Хомозиготен генотип 4G/4G за PAI
хетерозиготен генонип C/T за 677 C>T (MTHFR)

От лабораторията ми се обадиха и ми казаха, че има вероятност именно това да е причината за случилото се. Прегледите ми при имунолог и после при д-р Сигридов са чак след месец, та дотогава ще съм в неведение.

# 310
  • София
stefani,съжалявам за случилото се,вероятно точно в тромбофилията е причината,лекар ще ти каже най-добре.Изчакай търпеливо часа си.
При следваща бременност ще бъдеш вероятно на хепаринова терапия

# 311
*Bubble*, благодаря за бързия отговор. Бих изтърпяла всякакви терапии, стига резултатът да бъде успешен. От прочетеното до момента стигам до извода, че не са много лекарите, които обръщат сериозно внимание на фактора тромбофилия, което както и сами, за съжаление се убеждаваме, е доста погрешно.

# 312
  • Пловдив
Стефани,предполагам за първото ще ти изпишат клексан и аспирин протект,а за второто фолиева в по-голяма доза (3х3) като забременееш,а може и преди това.Разбира се доктор ще каже.

# 313
Благодаря, kati12. Мога ли да попитам само още нещо - дали тези генотипи (не съм запозната дали точно това е терминът) влияят на други неща освен на бременността и задължително ли вродените са наследени, т.е някои от роднините ми ги има също?

# 314
  • Пловдив
Не съм на 100% запозната,защото се сблъсках с този проблем едва преди седмица,но и приятелката ми износи бременността си с подобен резултат.Там където ти пише хомозиготен носител-означава,че и двамата ти родители го имат.Само като си бременна приемаш лечение и не можеш да промениш резултата си,защото е ген.При мен резултата е хетерозиготен т.е. го има само 1 родител и наистина майка ми пие аспирин протект,защото образува тромби на вените и се поддуват и я боли.Това изва от проблема със съсирването на кръвта.Ама хич не се притеснявай,повечето от хората,които се изследват имат някакво отклонение.Аз първата бременност си я изкарах без да подозирам за това и без никакво лечение,но сега с напредването на годините е по-опасно според моя д-р и затова прилагаме сериозно лечение.Успех и още като планирате да забременяваш отиди при добър за града ти специалист в тази област.

Общи условия

Активация на акаунт