Тромбофилия

• 171 358
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
  • София
delisardeli това не го разбрах много "Ако тя каже да ходиш след 4 дни - почни веднага и избързвай с биенето с час на ден, за да можеш да отидеш на 4-тия ден около 4ч след инжекцията. Или си почти утре направо, че днес сме сряда..."

До колкото разбрам щом съм си запазила час за 9:40 трябва да го бия в 5:40 и да кажем всеки ден до прегледа да го бия сутрин в 5:40.

Щом ще ходиш чак да 21-ви, значи можеш да почнеш от утре сутринта.
Гледай да го биеш в един и същи час всеки ден, тъй като действието му е 24 часа.

Ако го биеш всеки ден в 8 примерно, няколко дни преди прегледа издърпвай биенето с около час на ден - един ден в 7, един ден в 6, като в деня на прегледа го бий в 5:40, за да нямаш много по-висока доза в деня преди прегледа.

# 601
delisardeli Благодаря! Така ще постъпя. А да продължа ли едновременно и с аспирин протект и него по кое време да го пия?

# 602
Ох, момичета, защо се питате във форума.За тези неща трябва лекар да каже.Опасно е така.

# 603
Запазих в клиниката на Владимиров за утре понеже там ходех преди Simple Smile
Благодаря ви момичета за бързите отговори Simple Smile Стискайте ми палци този път всичко да е наред и този път да успея Simple Smile

# 604
  • София
Благодаря ви момичета за бързите отговори Simple Smile Стискайте ми палци този път всичко да е наред и този път да успея Simple Smile

bdnesh, успех с прегледа, стискам палци всичко да върви добре до финал  Hug

Герда, съгласна съм - НМХ и аспирин протект трябва да ги изпише лекар.
В случая с bdnesh - това е било преди 2 години.

# 605

Преди всичко, честито!   bouquet
Чудесно е, че имаш преглед за утре и след 4 дни за проф. Паскалева, но се чувствам длъжна много силно да натъртя, че при тези мутации профилактиката с фраксипарин/клексан е абсолютно задължителна от първия ден на теста. Ако утре ти кажат друго, моля те, прочети сама по-задълбочено, за да не вярваш на голите ми думи, но мисля, ще се увериш, че единственият безопасен подход е веднага да започнеш фракси 0,4 до консултацията с Паскалева. Аз на твое място бих си го била и днес. Успех и леко бременеене!  Hug

# 606
Незнам, как така запазвате часове за проф. Паскалева. Аз бях преди по-малко от месец и когато се обадих за час лично тя ми каза, че няма нужда от час. Когато бяхме там имаше 2-3 пациента и никой нямаше час, както и никой не ни изиска такъв. Някъде назад в темата също се казваше, че не се изисква час. Незнам дали не са се променили нещата за месец newsm78
Също да посъветвам, за медикаментите обсъждани тук се доверете и на опитен АГ с опит с пациентки с тромбофилия, не с обикновен АГ. Това успоредно с консултацията с хематолога (пак опитен такъв, с познания точно по-темата). Двамата специалисти е хубаво да се допълват и мнението и на двамата е от значителна важност.

# 607
Ние един път отидохме без уговорка за час и професорката беше отишла да изпитва студенти.

# 608
Здравейте, момичета

Един може би малко глупав въпрос  newsm78
Бременните на Фракси, минали БХС - повлиява ли се кръвта от НМХ ?
Знам, че изследването е генетично, но като се разреди кръвта ? newsm78

Извинете ако задавам смешни въпроси  Blush Blush Blush

# 609
Благодаря ти, Brayda  Hug
Дай Боже Simple Smile

Мишленце0283, тази доза на ФК е височка. Вече се отричат тези хиляди таблетки Б9, с които да наваксаме дефицита. Даже се коментира, че в големи дози и продължителен прием може да бъде канцерогенна...
Аз пия по 2 таблетки сега, бременна съм в 11 седмица.
Предполагам, че по-натам ще ги намалят на 1т. Ще изследвам фолат и ще решим.
Иначе от ноември 2015 до октовмри 2016 - почивах и не съм пила ФК изобщо.

А иначе аз съм от Плевен и на мен са ми на 180 км. докторите Simple Smile
Но специалистите са в СФ. Няма начин  Peace

Ми така ми казаха за ФК - по 4 даже, но пия по 3.
За докторите ми се искаше да са ми по-наблизо, защото първите пъти като прокървявах, АГ-то или не си вдигаше тел или и да го вдигне казваше " ми изчакай до утре и ако е писано, то ще си покаже".
Та ми се искаше не от понеделник да ида в петък на преглед, а някой наистина да следи всичко случващо се с бременността.
Ти в Сф ли ходиш на прегледи? Там ли се консултираш?

# 610
Здравейте, момичета

Не, не се влияе изобщо. Спокойна бъди  bouquet

# 611
Благодаря ти Simple Smile  bouquet
Защото трябва да бия сутринта към 6, нали ще ходя и до Паскалева  Praynig

# 612
Здравейте момичета.  Аз съм с Хомозиготен генотип D / D за ACE
Хетерозиготен генотип 4G / 5G за PAI.
Това много рисково ли е при една евентуална бременност?  Или не? Някой може ли да помогне със съвет.  Благодаря предварително

# 613
  • София
Здравейте, момичета

Едно уточнение. Изследването не е генетично - изследват се алфа-фетопротеин и ЧХГ, правят се измервания на бебето, взимат се някои данни за майката (години, ръст, тегло - преди и след забременяването, тютюнопушене и др.) и на базата статистически данни които има, се изчислява риска. Няма нищо общо с генетично изследване.

# 614
Здравейте отново момичета.
След вчерашните чуденки днес реших да действам и сутринта в 7 ходих до спешното на Софиямед да ми слижат 0,3 фраксипарин. След това бях при Белчева от клиниката на Владимиров и тя каза да продължа с тази доза до прегледа с проф. Паскалева. Каза обаче да не пия аспирин протект и това мн ме обърка Sad  Как мислите дали дозата 0,3 е малка и това с АП как ви се струва.
Относно поставянето. Една сестра в спешното ми го постави по мн странен начин. Хвана кожа заби иглата пусна кожата и тогава сложи лекарството. Доста ме заболя и вече имам синина колкото капачка от кола и ме боли непрекъснато много неприятно Sad

Общи условия

Активация на акаунт