Тромбофилия

• 171 348
  • 769
  •   2
Отговори
# 615
Според мен е ОК. Само дозата по моему е малко нисичка, аз бих слагала 0,4, макар че и 0,4, и 0,3 се водят ОК за профилактика.

# 616
  • София
Здравейте отново момичета.
След вчерашните чуденки днес реших да действам и сутринта в 7 ходих до спешното на Софиямед да ми слижат 0,3 фраксипарин. След това бях при Белчева от клиниката на Владимиров и тя каза да продължа с тази доза до прегледа с проф. Паскалева. Каза обаче да не пия аспирин протект и това мн ме обърка Sad  Как мислите дали дозата 0,3 е малка и това с АП как ви се струва.
Относно поставянето. Една сестра в спешното ми го постави по мн странен начин. Хвана кожа заби иглата пусна кожата и тогава сложи лекарството. Доста ме заболя и вече имам синина колкото капачка от кола и ме боли непрекъснато много неприятно Sad

Не знам кое то е странно. Начина на поставяне си е нормалния начин на поставяне на подкожна инжекция.
А синини няма как да ги избегнеш, все пак, това е лекарство, което забавя кръвосъсирването.

# 617
Здравейте,
Получих някакво розово-кафеникаво течение Sad
Много съм объркана и нз какво да правя. Не е добра идея да пия утрогестан и нош-па нали Sad

# 618
  • София
обади се на гинеколога си, трябва да установи от къде е течението и от какво е породено, можеш да пиеш утрогестан и но-шпа н не голяма доза максимум 2 по 2 на ден. иначе за кървене Русев ми е казвал вит. К, но ти препоръчвам  на имунолога/хематолога си  да се обадиш да искаш мнение.

# 619
  • София
Здравейте,
Получих някакво розово-кафеникаво течение Sad
Много съм объркана и нз какво да правя. Не е добра идея да пия утрогестан и нош-па нали Sad

Кой ден закъснение ти е? Да не е имплантационно кървене? То е леко,  розово-бозаво и изчезва за ден-два.

Ако е нещо по-сериозно, спри аспирина, вит. К до 4 капки на ден - действа кръвоспиращо, и се опитай да се свържеш с гинеколог или имунолог по на-бързия начин. Ако ти изпишат прогестерон, не трябва да е повече от 2х2, тъй като е кръвосъсирващ.

Стискам палци да отшуми бързо..  Hug

# 620
Витамин К може да бъде опасен при наличие на тромбофилия, още повече с рискови мутации,  и трябва да се назначава само при изрични показания, които надвишават рисковете. Прочетох тук за противоречиво отношение и към но-шпа, но то е значително по-безобиден вариант до консултация с АГ. А и наистина тук вече отиваме в друга посока - не обща информация какво трябва да се следи в случай на тромбофилия, а много конкретни оплаквания, за които само специалист може да даде мнение след преглед. Стискам всички палци, bdnesh, и чакам да се похвалиш, че всичко е наред! bouquet

# 621
И аз подскочих, като чух с лесна ръка препоръка за витамин К при тромбофилия.
Всичко свързано с кръвосъсирването аз го консултирам с лекари и не смея да следвам показания на мами във форума, но във фамилията имаме смъртен случай на родилка и бебе от тромб, така че..

# 622
Здравейте момичета,
Благодаря ви за бързите отговори Simple Smile
Не пих нищо и кървенето спря, но днес бях при АГто и пуснахме ЧХГ, което е вече 1200, а не се вижда нищо на ултразвук и има голяма вероятност да съм с извънматочна:( В понеделник ще се разбере Sad

# 623
Стискам палци само да се крие малкото човече  Hug

# 624
Стискам палци ехографът да е стар модел

# 625
За съжаление в инвитро клиниката на Владимиров едва ли ехографът е стар модел Sad

# 626
  • София
Bgnesh, 1200 е гранинма стойност за ехограф.Искрено се надявам в пинеделник да се види сак в матката Praynig

# 627
Аз знам,че при стойност на ЧХГ около 500 се пука тръбата при извънматочна.Може би трябва просто да изчакаш,аз отидох на 1 преглед с ЧХГ около 7000 и се видя малка точка.

# 628
  • пазарджик
Моята тръба при извънматочната се спука на 1080

# 629
  • София
bdnesh, стискам палци всичко да е наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт