Тромбофилия

• 170 647
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви момичета! Утре сутрин се надявам да науча истината и дано вече се види сакче

# 631
И тук да спомена за всички притеснени, че има Клексан в аптеките на Софарма.

# 632
И тук да спомена за всички притеснени, че има Клексан в аптеките на Софарма.

Благодаря  bouquet

# 633
Кои са тези аптеки ??? Звънях на самите Софарма и ме отрязаха Sad Казаха, че снабдяват болниците и никъде нямало Sad

Момичета, колко струваше прегледа + изследването при Паскалева ?

# 634
Момичета за мое най-голямо щастие видяхме плодно сакче или поне АГто каза нещо от сорта на "Ами това трябва да е бъде спокойна и ела след НГ"

bebka_8 ти утре ли си при Паскалева? С такова впечатление съм останала Simple Smile Аз също съм утре Simple Smile

# 635
bdnesh, Ееее браво чудесни новини - утре съм, да - ако искаш можем да го полеем в НКБ-то със сокче хахах Аз ще ходя към 9 30  Peace
Имаш ли представа за цените ?

# 636
Честитооо!  bouquet

# 637
  • София
bdnesh, 
честито, много се радвам за теб!
стискам палци всичко да е наред наред до край Simple Smile

# 638
За консултация Паскалева ми взе 60лв, а за изследването нямам данни - не съм го правила.

# 639
За консултация Паскалева ми взе 60лв, а за изследването нямам данни - не съм го правила.

На мен ми излезе - 30 лв изследването анти-Ха, 30 лева изследване за аспирин протект и 60 лв консултация с проф. Паскалева, която си платих, защото било задължително, но не направих, защото професорката я нямаше, въпреки че бях уговорила час предварително.

Чудя се дали да не отида пак през януари и да настоявам само за анти-ха изследване да си платя.

# 640
  • София
Продължавам с въпросителна около тази тромбофилия , ако можете да коментирате тези резултати ...вече не знам дали има нужда от клексан и пр...
 анти-ха 0.34  тер.обл./0.5-1.20/ мис проф.обл./0.2-0.4/
фибриноген2.78  / 2.5-5.4/
 Новото предписание от Паскалева е 0.2 клексан всеки ден. Аспирин - не. Е как да го деля имам 0.4 закупени,как ще става с иглата и разтвора няма ли да се развали и въобще има ли полза от такава доза newsm78. Може ли да стане замърсяване така?
 Егати случая Sick
/Само да кажа с хетероз. носител 20210 единствено като мутация/

# 641
И аз се връщам от Паскалева днес.
Пусна ми анти-Ха, кръвна картина, фибриноген + някакви Д-димери  newsm78 newsm78 newsm78
Всичко излезе в норми, каза, че терапията ми се отразявала отлично :
специално анти-Ха излезе 0,33 при 0,2-0,4.
Фибриногенът и Д-димерите ги виждам, че са под нормата - но може би след инжекцията сутринта така трябва да бъде  newsm78 newsm78 newsm78
Каза ми, че смята, че няма да има никакъв проблем.
Да продължавам с Клексан 0,4 всеки ден и да отида пак контролно в 28-30 седмица.

п.с. 60 лв преглед + 30 лв. анти-Ха и 32 лв. за останалите неща  Peace

# 642
Момичета не успях да пиша онзи ден, но след прегледа при Паскалева, нещо се напрегнах и се наложи да ме приемат в болница с много остри силни болки в стомаха. За щастие те преминаха бързо но сега съм с грип и температура Sad
Относно прегледа при Паскалева, не ме обнадежди много и ми се стори, че погледна много скептично, на моята бременност. Не мид аде много разяснения и пояснения и беше много обрана в думите си. Единственото, което каза е че тези две мутации:
Хетерозиготен носител на R506Q
Хетерозиготен носител на 20210GA
 са доста високо рискови в трети триместър и ми пусна изследване за анти ха и фибриноген. Анти ха ми беше <0,10 при реф от 0,2 до 1,2 , а фибриногена ми беше 1,56 при реф от 2,4-5,1 вдигна ми дозата фракси на 0,4 и каза, ако всичко е наред с плода да отида пак след НГ.

# 643
bdnesh , защо ли при теб реф. стойности са 0,2 до 1,2, а при мен гледа другите 0,2-0,4   newsm78 newsm78 newsm78

# 644
  • София
bdnesh , защо ли при теб реф. стойности са 0,2 до 1,2, а при мен гледа другите 0,2-0,4   newsm78 newsm78 newsm78
Едните реф. стойности са за хора без терапия, а другите за такива,  които не са на терапия

Общи условия

Активация на акаунт