Тромбофилия

• 170 644
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Ами аз съм на терапия и си мисля, че и тя е ...

# 646
bdnesh, спокойно, важното е да си биеш редовно фраксипарина и да следиш анти Ха, за да се повишава своевременно дозата. При по-рискови мутации или предишни прояви на тромбофилията прицелните стойности са по-високи - в терапевтичния, а не профилактичния диапазон, така че не се притеснявай, ако ти вдигнат още дозата.  bouquet

# 647
bebka ако погледнеш добре изследването ще видиш, че има две реф стойности "тер. обл. (0,5 - 1,2)" и "нис. проф. обл. (0,2 - 0,4) "  написах ги обощено.

# 648
Да де, аз точно за това се чудя..... защо при теб се гледат едните, а при мен другите ?

# 649
bebka как разбра кои се гледат при мен. То е под референтните и на двете. Тя ми каза само, че е под референтнитр не е казала кои гледа. Аз просто написах и двете.

# 650
Аз не разбрах, че си ги написала обобщено  Peace Всичко е ясно  Hug

# 651
Момичета,
Можете ли да ми препоръчате някой друг специалист освен проф. Паскалева, с който да се консултирам.
Тази жена вече втрои път ходя при нея и много ме обезкуражава. Само едно и също ми повтаря, че първите ми две мутации са много притеснителни и не знае какво ще се случи в трети триместър. Тя така ми говори и някакви си ми се струва, че и намеците са и такива едва ли не, че тази бременност е обречена. И то не бременноста ами аз съм обречена да не мога да износя деца, защото аз от тези мутации няма как да се оттърва.
Не казва много, но само казва с тези мутации не знам. Доста са притеснителни и толкова. Струва ми се че ме отписа Sad Много съм отчаяна. Все си мисля, че в 21 век медицината е достатъчно напреднала и при ясен проблем, може да се намери някакво решение Sad

# 652
Много странен и не особено професионален, бих казала, подход от нейна страна. Едно е да те предупреди за рисковете, друго е да се държи така. Аз лично съм пациент на проф. Милена Станева  в "Токуда" - ангиолог, специалист по тромбофилии. Все пак да отбележа, че се озовах при нея, защото винаги имам проблеми с моите вени при бременностите, а не с износването. Иначе при Паскалева съм ходила само веднъж заради изследването анти-Ха (в "Токуда" не се прави, но ти винаги може да си го правиш в НКБ или "Св. Екатерина", без да слушаш какво ти обясняват д-рите там, и да ѝ покажеш резултатите. Станева между другото май намира това изследване за малко излишно, но аз все пак веднъж го правих по време на бременността и се радвам, че го направих, защото Паскалева ми повиши много дозата).  

# 653
bdnesh искам да ти разкажа моята история. Бях на консултация при проф. Паскалева края на ноември, протече по подобен начин на твоя. Неколкократно повтори колко са ми рискови мутациите и звучеше доста негативно. Освен това, реши че трябва да ми изследват TSH който излезна 2.36 и каза че с тоя резултат няма и да забременея  #Crazy Изпрати ме при ендокринолог и каза: при мен се върни най-рано в 6-та - 7-ма седмица, че като гледам и до там ще ти е трудно да го докараш, та да не правим излишни неща  #Crazy
Доста се стресирах след тази консултация, стана ми много мъчно, предполагам и ти по същия начин се чувстваш...
Няколко дни по-късно отидох при моя док., обясних му че съм много притеснена от резултатите си, че едва ли не съм обречена... той каза чакай малко, я се успокой, няма такова нещо! Аз се разплаках, а по принцип плача веднъж на високосна... Тогава той ме изкара пред кабинета, при 10тината чакащи момичета. Попита: коя от вас е с тромбофилия? Три момичета имаше, бременни 7-8месец. Едното беше с АБСОЛЮТНО същите мутации като мен, втора бременност. Док. ми каза: виждаш ли, никой тук не е обречен, всички ще сте майки съвсем скоро!
В момента съм 7-ма седмица, вярно живея със страх, че всеки един момент може да се случи най-лошото, но също така и с надеждата че този път ще се справим.  bouquet

# 654
deyalia и аз съм в 7 седмица. Ти с какви мутации си?

# 655
R506Q (фактор V Laiden)
A4070G (фактор V R2)
4G/4G за PAI-1
А ти?

# 656
Аз съм с тромбофилия - 4G/4G. Изкарах, слава Богу, една безпроблемна бременност, но през цялото време бях на Фраксипарин 0.3.
При проф. Паскалева не съм ходила - 2 пъти говорих с нея по телефона, но и двата пъти ми каза коренно различни неща и това ме отказа да отида там. Следих само Хемостаза през бременността и родих 4 дни преди термин.

# 657
Какви различни неща ти е казвала?

# 658
Първият път ми каза, че трябва да съм до края на АП. Вторият път, че щом ми е първа бременност, без аборти, мога и без терапия.

# 659
deyalia моите са:
Хетерозиготен носител на R506Q
Хетерозиготен носител на 20210GA
Хомозиготен носител на 4G/4G
Хетерозиготен носител на C/T

Общи условия

Активация на акаунт